AudioQuest Evergreen csúcs minőségű RCA-RCA hang kábel

Alacsony impedanciájú RCA-RCA kábel a csúcskategóriás kábelek szakértőjétől.

Indulóár: bruttó 29 000 Ft-tól

Az amerikai AudioQuest cég a csúcsminőségű kábelek szakértője, és mint ilyen, természetesen a hang átvitel terén is kiemelkedő termékeket kínál az audió terület iránt fokozottan fogékony felhasználók számára.

Az összetett hang átvitel terén merülhet fel az igény arra, hogy RCA-RCA kapcsolatot hozzunk létre két eszköz között, azaz egy jobb és egy bal csatornán juttassuk ki a hangot, majd juttassuk azt be egy másik hangtechnikai eszközbe, eltérve a szokványos minijack aljzattól.

Az AudioQuest Evergreen RCA kábele segítségével ezt csúcsminőségű jeltovábbítással van lehetőségünk végrehajtani.

Az Evergreen kábelcsalád a Washington-tavon átívelő függőhídról kapta a nevét, amely 1963. óta 2285 méter hosszban halad át az Egyesült Államok egy szép nyugati tájegységének vízfelülete fölött 110 méteres fesztávolságú pillérekkel.

Az Evergreen sorozat a gyártó egy középkategóriás terméke, amely árban az alacsony kategóriát képviseli. Az RCA-RCA kábel különlegessége, hogy stabil hosszú-szemű réz kábelezésű, amely révén a torzítás minimalizálódik a hagyományos kábelekhez képest. Ez a típusú réz a sűrítési eljárás során a huzalokban használatos réznél jóval kisebb mennyiségű oxidokat tartalmaz, ezáltal a torzításának mértéke lényegesen alacsonyabb.

Az AudioQuest különleges szigetelést használ a kábelein: mivel szinte minden anyag, ami a vezető réteggel érintkezik, jelveszteséget okoz, így a gyártó a habosított polietilént választotta szigetelőanyagnak, amely nagyobb részt levegőből áll. A levegő kiválóan szigetel, nem vezeti az áramot, cserébe viszont szinte nulla az okozott jelveszteség, ha a vezető réteggel érintkezik.

Az RCA-RCA kábel textil borítású külső része számottevő árnyékolást is tartalmaz, amely közel 100%-ban képes kiszűrni a rádió frekvencia alapú zavarást.

A kábel további előnyei: ultra alacsony impedancia és aranyozott RCA fejek a jobb vezető képesség érdekében. Az arany lemezkéket gépi eljárás helyett pecsételéssel helyezik fel a réz alapanyagú csatlakozófejekre.

Az AudioQuest Evergreen RCA-RCA kábel többféle hosszúságban megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.