AXE I/O gitár interfész

Csúcskategóriás igényekhez alkotott, sokoldalú AmpliTube Deluxe szoftverrel kiegészülő, a Mac-hez alkotott interfész akusztikus hangszerekhez és mikrofonokhoz.

Ár: bruttó 109 990 Ft


Az IK Multimedia a legelső, teljesen analóg iRig termék megjelenése óta látványos utat járt be a hangtechnika világában, egyre komolyabb igényekhez alakítva termékeit, ahogyan az iOS eszközök tudása is komolyodott és a hobbi világból a profi világ felé ívelt. 

Az AXE I/O egy csúcskategóriás hangkártya és erősítő kifejezetten a gitárjáték effekteléséhez és rögzítéséhez, amelybe az IK Multimedia olasz mérnökei beleépítették 17 év tapasztalatait, számos nagy nevű gitáros véleményét és igényeit, és persze számtalan felhasználói kérést és visszajelzést a témában. Az eszköz segítségével a gyártó célja szerint megalkotta azt a megoldást, amelyre minden haladó vagy akár profi gitáros vágyik az élő effektelés és a hangfelvételek készítése terén.

Az AXE I/O kettő bemenettel és öt kimenettel rendelkező interfész, amely kimondottan a hangfelvétel igényeihez igazodik. A tripla topológiás bemeneti áramköre egyaránt rendelkezik PURE és JFET beviteli szintekkel, amely révén a áttetszőtől a csöves hatásig sokféle hangzás elérhető. A Z-Tone™ márkajelzésű, szabadalmaztatott, impedanciához alkalmazkodó áramkör érzékeli a gitár rezdüléseit és széles körű rugalmasságot kínál a tónusok megválasztása során.

Az AXE I/O dedikált Amp Out kimenettel rendelkezik, amely révén valódi gitárerősítőre kapcsolhatjuk a berendezést további átalakítás nélkül. A rendkívül alacsony zajszintű kimenet kiszűri a gerjedést, és még a legnagyobb erősítés mellett is igyekszik a legcsendesebb maradni.

Az AXE I/O tökéletesen illeszkedik a mellékelt Amplitube 4 Deluxe alkalmazáshoz, amely segítségével különböző előbeállításokat választhatunk ki, és a terméken lévő potméterekkel szabályozhatjuk a szoftverben megjelenő erősítőket és effektpedálokat is. Ennek segítségével elképesztő méretű virtuális eszköztárat tudunk magunkkal szállítani a Mac-en bárhová. 

A 117 decibeles dinamika tartományhoz 3 Herztől 32 kHz-ig tartó frekvencia sáv kapcsolódik. Az AXE I/O nem vágja le a 20 kHz fölötti, emberi fül számára nem hallható hangokat sem, hanem azokat is továbbítja. A nagy számok mellett fontos megemlíteni a rendkívül pontos hangrögzítést és erősítést, valamint az elképesztően alacsony zajszintet. 

Az AXE I/O kettő darab Hi-Z előoldali jack bemenettel rendelkezik a gitárok és basszusgitárok számára, kettő hátoldali kombinált bemenettel a fantomtápot igénylő mikrofonok és vonali hangszerek számára. Tisztán és jól látható előoldali csúcsértéke kijelzők is találhatóak a terméken annak érdekében, hogy elkerüljük a túlvezérlést. Ezek csatornánként jelzik ki a bemeneti hangerő alakulását. 

Az erősítő 24-bit mélységű, 192 kHz mintavételezésű, ultrastabil, nagy pontosságú órával rendelkező alkatrész, amely a legmagasabb tisztaságot nyújtja, legyen szó vokális produkciók vagy akusztikus hangszerek rögzítéséről, gitárerősítésről, vagy közvetlen jeltovábbításról az AmpliTube alkalmazásba. 

Az AXE I/O főcsatornája három áramköri topológiát kínál, amely azt jelenti, hogy három lehetőség van bármilyen típusú gitárhoz való alkalmazásra: PURE, JEFT, ACTIVE. 

A PURE esetén teljesen áttetsző, maximálisan tiszta előerősítés történik mindenféle színezés nélkül.

A JFET esetén harmonikus javítás történik a közép tónus erősítésével és melegítésével, ezáltal többféle tonalitás érhető el ugyanazon hangszer esetén.

Az ACTIVE beállításnál teljes mértékben kizáródnak a szükségtelen erősítési fázisok, és a jel útja annyira közvetlen, tiszta és átlátszó marad, amennyire az csak lehetséges.

A gitárhang drámaian változhat az előerősítő impedanciájától. A legtöbb gitárerősítő 1 MOhm ellenállású, míg a pedálok ennél jóval alacsonyabbak. Ez az oka, hogy a gitár oly nagy mértékben különböző hangokra képes eltérő eszközökhöz csatlakoztatva. Az AXE I/O Z-Tone™ áramköre képes 1 MOhm (éles) alá menni akár 2,2 kOhmig (telt), amely hatással van a gitár hangjára. A maximális impedancia esetén a játék élesebb, precízebb. Alacsonyabb impedanciájánál teltebb, dúsabb lesz a hangzás. 

PURE mikrofon előerősítő a színezetlen vokálokhoz

Az énekhang rögzítésekor az AXE I/O kettő nagy tisztaságú PURE mikrofon előerősítőt kínál. Ezek igen széles, 5 Herztől 32 kHz-ig nyúló, 96 kHz-es mintavételezésű frekvenciát kínálnak, és segítenek elkerülnek a nem kívánt színezést, tökéletesen fenntartják az akusztikus hangszerek szonikus karakterét is, és persze a csatlakoztatott mikrofonok jellegét. 

AmpliTube integráció

Az AXE I/O olyan mértékben épít a Mac-en futó AmpliTube alkalmazással való együttműködésre, hogy a rajta lévő Preset / Előbeállítás gomb segítségével az alkalmazás vált az éppen betöltött effektusok között. Nem kell a számítógép és a hardverek között cikáznunk, mert magáról a gitárhoz kapcsolt interfészről lehetőségünk van váltani a szoftver beállítási közt.

Pedálok és MIDI

Az egység hátoldalán kettő dedikált, független pedál bemenet található, amely révén két kitartó pedál kapcsolható a rendszerbe. Ezek az AmpliTube alkalmazásba továbbított hangra is hatással vannak valós időben. Az AmpliTube MIDI Learn funkciója révén egyes funkciókat a pedál segítségével taníthatunk és bizonyos művelethez hozzárendelhetünk. Hat különböző konfiguráció tárolható el az AXE I/O beállításai között, keverve a pedálok és kapcsolók képességeit. 

Az egységen lévő klasszikus MIDI-DIN bemenetet és kimenetet is használhatjuk sokféle szabványos MIDI eszköz csatlakoztatására, mint billentyűzetek és egyéb vezérlők, például az iRig Stomp I/O. Az AXE I/O MIDI képességei rendkívül alacsony késéssel használhatóak, és kényelmes előoldali kapcsolatot biztosítanak.

Control Panel

Az IK Multimedia nem csupán hardver fejlesztés terén alkotott maradandót, hanem a termékhez kapcsolódó szoftverek is figyelemre méltóak. Az AmpliTube szoftver mellett egy kényelmes és sokoldalú beállító alkalmazás, a Control Panel nevű kiegészítő is elérhető a termék mellé, amellyel kezelhetjük a bemeneteket és kimeneteket, szabályozhatjuk az erősítés mértékét, és nyomon követhetjük az esetleges túlvezérlési problémákat. 

Az INTERFACE fül alatt az aktív bemeneteket figyelhetjük meg, és például a fantom tápot kapcsolhatjuk ki és be. Állíthatjuk a kimeneti hangot, közvetlenül figyelhetjük a továbbítást, illetve a mintavételezési beállításokat is könnyedén elérjük.

A CONTROLLER fül alatt az előbeállítás gomb és a két vezérlő bemenet működését állíthatjuk be, így például a MIDI csatornákat címezhetjük meg minimum és maximum értékekkel. 

AmpliTube 4 Deluxe

Az AXE I/O nem csak hardverében különleges, hanem a hozzá biztosított 1000 euró értéket meghaladó szoftverek terén is. Ezek révén minden rendelkezésünkre áll, hogy a Mac-en rögzítsük és effekteljük a zenénket. Az AmpliTube 4 Deluxe 33 effektpedál típust tartalmaz, 25 erősítővel rendelkezik, 29 kabinet sugárzó hangkarakterisztikáját képes felidézni, szintén 29 régi és modern hangszórót, 12 típusú mikrofont, 15 rack effektelő egységet és két gitárhangolót. 

Az IK Multimedia emellett biztosítja a T-RackS 5 processzorai közül a 10 legkedveltebbet. 

Részletes technikai paraméterek

Átalakítás: 24-bit A/D, 24-bit D/A
Mintavételezés: 44.1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz, 176,4 kHz és 192 kHz
Táp: váltóáram bemenet
Kapcsolat a Mac-hez: USB 2.0 (Type A)
Burkolat: alumínium

Kimeneti impedancia: 150 Ohm szimmetrikus, 75 Ohm aszimmetrikus
Kimeneti jelszint: 0 dBFS (+21 dBu)
Frekvenciatartomány: 3 Herz - 32 kHz (96 kHz mintavételezés mellett)
Dinamikatartomány: 116 dB(A)
THD+N: -106 dB(A) -1 dBFS-en
Áthallás: 115 dB(A)

Vonali kimenetek
Konfiguráció: nem szimmetrikusak
Impedancia: 75 Ohm
Jelszint: 0 dBFS (+16 dBu)
Frekvenciatartomány: 3 Herz - 32 kHz (96 kHz mintavételezés mellett)
Dinamikatartomány: 115 dB(A)
THD+N: -102 dB(A)
Áthallás: 112 dB(A)

Erősítő kimenet (Amp out)
Konfiguráció: nem szimmetrikusak, levegő, kiválasztható földelés emelővel
Impedancia: 100 Ohm
Jelszint: 0 dBFS (-6 dBu)
Frekvenciatartomány: 10 Herz - 32 kHz (96 kHz mintavételezés mellett)
Dinamikatartomány: 110 dB(A)
THD+N: -104 dB(A)

AXE I/O interfész

Csúcskategóriás igényekhez alkotott, sokoldalú AmpliTube Deluxe szoftverrel kiegészülő, a Mac-hez alkotott interfész akusztikus hangszerekhez és mikrofonokhoz.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

86 606 Ft + áfa

Bruttó 109 990 Ft