iRig USB

Digitális gitárinterfész univerzális USB-C kapcsolattal az Apple ökoszisztémához.

Ár: bruttó 29 990 Ft


Az iRig USB megfizethető árú és egyszerűen használható módot kínál a gitárosok és basszusgitárosok számára az otthoni vagy utazás közbeni gyakorlásra, játékra és felvételre. Az IK Multimedia széles körben népszerű iRig 2 gitár interfészének - a komoly történelemmel rendelkező iRig utódjának - digitális változata új, elegáns, USB-C csatlakozással rendelkező felülettel rendelkezik, és az olasz cég legújabb erősítő- és effektmodellező technológiájára épül.

Az eszköz USB-C kapcsolata révén végre univerzálisan csatlakoztatható a Mac gépekhez, az újabb iPad és legújabb iPhone modellekhez is, köszönhetően a szabvány bevezetett támogatásának. Az IK Multimedia pedig mindegyik eszközhöz biztosít saját szoftvereket is, ám az Apple ökoszisztémában a GarageBand bármelyik eszközön használható, illetve az iPad és Mac felületén a Logic Pro is elérhető. Mi több, a Mac esetén a MainStage alkalmazás is képes fogadni, effektelni és rögzíteni az iRig USB által továbbított jelet.

Az IK Multimedia gondolt a hobbi gitárosokra is, akik otthonukban gyakorolnak, kísérleteznek, vagy éppen csak saját örömükre játszanak, és ezért a fejhallgató kimeneten keresztül vissza tudják hallgatni saját játékukat anélkül, hogy bárkit zavarnának a hangszerrel. Ha azonban fellépésre, zenekari gyakorlásra, élő bemutatóra kerül sor, a dedikált erősítő kimenet révén az iRig USB kitűnő minőségű és tiszta jelet képes továbbítani a nagy teljesítményű kabinet vagy erősítő irányába. Ez az erősítő kimenet a pedálok felé is tudja továbbítani a jelet, ha például olyan eszközökkel színezzük tovább az elektromos gitár hangját, mint az IK Multimedia X-Gear pedál termékvonala.

Az iRig USB leválasztható USB-C kábellel van szerelve, így ha a kábel esetleg sérülne az évek alatt, a terméket tovább tudjuk használni egy új kábel révén. Az USB-C kábel az adatkapcsolatot biztosítja a Mac, iPhone vagy iPad felé, egyúttal pedig a termék tápellátása is ezen keresztül érkezik. Köszönhetően a USB Power Delivery technológiának, nem szükséges másféle tápellátás.

Megjegyzés: A Lightning csatlakozós eszközökkel való használathoz az Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter terméke egy USB-C USB-A átalakító szükséges. Ezek az iJoe.hu kínálatában természetesen elérhető termékek.

Ultrakompakt kivitel hatalmas hangzással

Az iRig USB elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a zsebünkben, ugyanakkor széles frekvenciaválaszt és dinamikatartományt kínál ahhoz, hogy bármilyen aktív vagy passzív gitárral, illetve basszusgitárral működjön. A jelszint beállítása gyors és egyszerű a nagy Gain feliratú erősítésszabályozó gombbal, amely a vágásjelzővel rendelkezik, ha túltoltuk volna az erősítést. A visszahallgatáshoz a fejhallgató-kimenet és az erősítőkimenet is kivételes hangminőséget kínál parányi méretbe zsugorítva.

Több gitározás, gyorsabb tanulás

A gyakorlásnak szórakoztatónak és inspirálónak kell lennie. Az iRig USB használatával bárhol csatlakozhatunk a legnépszerűbb tanulási alkalmazásokhoz, miközben a legjobb erősítőmodelleken játszunk. A mellékelt TONEX és AmpliTube alkalmazások használatával kiválaszthatjuk a kezdőhangot, majd átléphetünk a kívánt gitároktató alkalmazásunkba. Így igazán egyszerű előrehaladni az életre szóló gitáros kalandon!

Ötletek rögzítése

Ha jön az ihlet, a kedvenc alkalmazásunk elindításával másodpercek alatt elkezdhetjük a felvételt! Az iRig USB-t minden aktuális szériás, modern USB-C kapcsolattal szerelt Mac, iPhone és iPad rögzítőalkalmazása felismeri. A TONEX és az AmpliTube for Mac/PC egyaránt működik önállóan vagy beépülő modulként a kedvenc digitális hangszoftverben, így könnyen rögzíthetjük a közvetlen, effektelés nélküli gitárhangot (DI, direct inject vagy direct input) vagy feldolgozott, effektusokkal ellátott gitárhangot is. E célra az iRig USB jobb oldalán egy FX/THRU kapcsolót találunk, amelynél az első esetben az effektelt, feldolgozott jel megy tovább, míg a másik esetben a nyers jelet továbbítja az eszköz.

A rögzítéshez és effekteléshez is használható a hardverhez mellékelt TONEX vagy AmpliTube CS mobil alkalmazás iPhone és iPad készülékekhez. Ezek egyaránt képesek a közvetlen beviteli jelet és az effektelt jelet is rögzíteni.

A mellékelt TONEX SE szoftver a mesterséges intelligencia által vezérelt gépi modellezés erejét kínálja, és 200 prémium hangszínmodellel érkezik, amelyek valódi erősítők és pedálok rögzítései, valamint korlátlan számú hangmodell böngészése, bemutatója és letöltése is rendelkezésünkre áll a ToneNET felületről. A TONEX szoftverrel akár saját erősítőinket és pedáljainkat is rögzíthetjük digitális modellként későbbi használatra, amelyet akár az AmpliTube 5 szoftverbe is betölthetünk.

Az AmpliTube 5 SE Mac/PC-hez és az AmpliTube iOS és iPadOS változat sokoldalú hangfeldolgozást és felvételi stúdiót kínál a számunkra. Mindkét változat alapvető erősítőket, effekteket és kabineteket kínál a lenyűgöző gitár- és basszushangok létrehozásához.

Az iRig USB a következő ingyenes bónusztartalommal érkezik

iPhone/iPad ingyenes tartalom

Essentials csomag az AmpliTube CS iPhone-hoz

Essentials Bundle for AmpliTube CS iPad

AmpliTube TONEX SE

• Mac/PC ingyenes tartalom

AmpliTube 5 SE

AmpliTube TONEX SE

iRig ASIO Driver for Windows

Részletes technikai paraméterek

Általános információk:
• analóg-digitális és digitális-analóg felbontás: 24-bites
• Mintavételi frekvencia: 44,1 kHz és 48 kHz
• Csatlakozás: USB Type-C aljzat
Hangszer bemenet
• Bemeneti impedancia: 500 kOhm
• Maximális bemeneti szint: +13,5 dBu
• Frekvenciaválasz: 20 Hz-től 20 kHz-ig 0,5 dB-en belül (48 kHz mintavételi frekvencia)
• Dinamika tartomány: 90 dB(A)
Erősítő kimenet
• Konfiguráció: nem szimmetrikus
• Kimeneti impedancia: 3,3 kOhm
• Frekvenciaválasz: 10 Hz-től 20 kHz-ig 1 dB-en belül (48 kHz mintavételi frekvencia)
• Dinamikatartomány: 97 dB(A)
Fejhallgató kimenet
• Kimeneti impedancia: 22 Ohm
• Maximális kimeneti szint: kb. 6mW 50 Ohm terhelés mellett
• Frekvenciaválasz: 10 Hz-től 20 kHz-ig 1 dB-en belül (48 kHz mintavételi frekvencia)
• Dinamika tartomány: 94 dB(A)
A csomag tartalma
• iRig USB interfész
• USB-C-USB-C kábel (60 cm)
Méretek
• Kiterjedés: 99 mm x 42 mm x 25 mm
• Tömeg: 54 gramm