iRig Pro Quattro I/O

Négy egyidejű bemeneti képességgel rendelkező nagy felbontású hang rögzítő eszköz és keverő.

Indulóár: bruttó 15 990 Ft-tól


Az iRig Pro Quattro I/O a professzionális igényekre szánt négy bemenetes és kettő kimenetes, kis méretű, mobil hang- és MIDI-interfész, amelyet az IK Multimedia kifejezetten tartalomkészítéshez, élő közvetítéshez és előadásokhoz alkotott.

Napjainkban rengeteg forrásból érhetünk el tartalmakat, és bár a képi világ rengeteget fejlődött a gyártók stabilizálási és színkezelési fejlesztései révén, a hangra sok esetben nem fordítanak a műsorkészítők kellő figyelmet. Sok esetben az amatőr és az igényes produkciót már nem feltétlenül a képminőség különbözteti meg, hiszen nagyszerű minőségű videót tudunk rögzíteni egy iPhone segítségével is, sokkal inkább a hangfelvétel kvalitása húzza meg a választóvonalat. Az iRig Pro Quattro I/O segítségével olyan technika birtokába juthatunk, amely módot ad a páratlan minőségű hang rögzítésére akár egyszerre több forrásból is.

• Professzionális mobil rögzítő felület/keverő

• iPhone, iPad, Mac eszközzel való vagy önálló használatra

• 24 bites, 96 kHz-es működés

• 4 darab XLR / 1/4" mikrofon, gitár, bemenet fantomtáppal

• 2 darab RCA, 3,5 mm-es bemenet

• Beépített mikrofon

• 2 darab szimmetrikus XLR kimenet

• Fejhallgató kimenet közvetlen visszahallgatási lehetőséggel

• Többsávos, sztereó vagy mono működés

• Önálló keverő mód

• Beépített limiter és -12 dB biztonsági mód

• USB, 9 Voltos külső tápegység vagy akkumulátoros tápellátás

Kompakt méret, teljeskörű sztereó hangzás

Az iRig Pro Quattro I/O könnyen otthonra talál a fényképezőgép táskájában vagy a hátizsákunkban. Mindent tartalmaz, amire a lefedett feladatok kapcsán szükség lehet, beleértve az elemeket, a kábeleket és a kameraállvány adaptert. Az iRig Pro Quattro I/O Deluxe csomag még ennél is többet biztosít: egy pár egyedi iRig XY mikrofont biztosít a gyártó a lenyűgöző sztereó hangzás érdekében. A deluxe csomag tartalmaz továbbá egy szélzajszűrőt, tápegységet és hordtáskát.

Felhasználási módok

• Mobil felvételi interfész terepen

Az iRig Pro Quattro egységet asztali és mobil számítógépekhez, valamint mobileszközökhöz (iPad, iPhone) csatlakoztatva rögzíthetünk kiváló minőségű, többcsatornás hangot akár 24 bit/96 kHz-ig.

Emellett az iRig Pro Quattro I/O komplett MIDI bemeneti és kimeneti képességeket biztosít billentyűzetekhez, dobgépekhez, vezérlőkhöz és más MIDI alapú készülékekhez.

A sokoldalú bemenetek és kimenetek nem csak rögzítéshez, hanem akár élő fellépésekhez, előadásokhoz is tökéletes szolgálatot tesznek.

Az iRig Pro Quattro I/O Made for iPhone/iPad/iPod (MFi) tanúsítvánnyal rendelkezik, hogy zökkenőmentes használati élményt nyújtson iPhone és iPad készülékekkel való használat és alkotás során.

• Podcast és élő adáshoz használható interfész

A STEREO rögzítési mód az összes forrást sztereóval keveri élő adás (stream) vagy felvétel céljából, míg a MONO mód használható az összes népszerű közösségi média platformon való megjelenéshez.

Az élő visszahallgatás kínáló fejhallgató kimenet dedikált, az egység rögzítésétől függetlenül működő hangerőszabályzóval rendelkezik, illetve az eszközön láthatjuk a jelerősséget, hogy az esetleges túlvezérlési problémákat el tudjuk kerülni.

A Loopback képességet az IK Multimedia az iRig Stream termékvonalnál mutatta be, amellyel rá tudunk keverni külső forrásból származó, előre rögzített hangot akár egy bejátszott tartalomra, akár az élő adásra.

A Loopback+ pedig nem csupán lehetővé teszi a hangok keverését, hanem több alkalmazás együttműködése révén a hangnak az alkalmazásról alkalmazásra való útvonalát is biztosítja.

• Műsorkészítő és videófelvétel kiegészítő interfész

Az iRig Pro Quattro I/O teljes mértékben együttműködik az eszközeinkkel, vagyis képes kiegészíteni azok képrögzítő képességét a hangfelvétel lehetőségével, miközben nem igényel önálló tárhelyet, hanem teljes mértékben a gazda eszköz tárhelyére rögzíti a felvételét.

Az egység együtt tud működni az iPad és iPhone készülékekkel, de ráhelyezhető akár a digitális tükörreflexes fényképezőgépünkre is a vakupapucs használatával annak érdekében, hogy a lenyűgöző mozgókép minőségéhez hasonló színvonalú hang társuljon. Szabványos UNC ¼”-os kameramenetre rögzíthető.

Az iRig Pro Quattro I/O beépített MEMS mikrofont tartalmaz, amelyet az IK Multimedia által tervezett digitális jelfeldolgozó (DSP) optimalizál a legjobb hangzás érdekében. Az iRig Pro Quattro I/O Deluxe változat a termék felső részén lévő XLR csatlakozóba illeszthető iRig XY mikrofonokkal is kiegészül, ezáltal kiváló sztereó hangfelvétel készülhet, és a képi világhoz még jobban illeszkedő hangot rögzíthetünk. Az iRig XY kondenzátormikrofon páros szélzajvédővel is kiegészül, hogy a kevésbé ideális időjárási körülmények között is esély legyen a kielégítő felvételre.

Az iRig Pro Quattro I/O elemmel működik, ezáltal könnyedén mobilizálható, ugyanakkor nem meríti a gazda eszközt, amely a videót rögzíti.

• Önálló keverő

Az egység előerősítőként és keverőként is használható +48 Voltos fantomtáppal akár 4 kondenzátor mikrofon kiszolgálására. Tápellátása 4 darab AA ceruzaelem, USB áramforrás (akár külső akku) vagy 9 Voltos opcionális tápegység (a deluxe csomagnak része). A teljes bemeneti és kimeneti készlet használható több forrás rögzítéséhez és keveréséhez.

A több forrásból fogadott hang mixét továbbküldhetjük a közvetítésre használt DSLR fényképezőgépére és/vagy közvetlenül az élő előadást közvetítő hálózati felületre.

Mono, sztereó vagy többcsatornás?

Az iRig Pro Quattro I/O mind a hármat egyetlen kapcsolóval végrehajtja. A sztereó és mono módok akár 4 hangforrást (RCA / 3,5 mm-es sztereó vonalbemenetek [+ Loopback], XLR kombinált bemenetek és MEMS mikrofon) előkeverhetnek sztereó vagy mono sávvá, amelyet továbbküldhetünk a kívánt streaming alkalmazásokhoz, DSLR fényképezőgép vagy hangrendszer irányába is.

A többcsatornás módba váltáskor az XLR mikrofon/Hi-Z hangszer és mikrofon/vonal kombinált jack csatlakozók vagy RCA / 3,5 mm-es sztereó vonalbemenetek az 1-2-3-4 csatornákra vannak irányítva, így négy csatornát biztosítanak a felvevő alkalmazásokhoz, például az Apple GarageBand szoftveréhez vagy bármilyen digitális hangtechnikai alkalmazáshoz.

Egyedi mikrofonok a kiemelkedő eredményekért

Az iRig MIC XY sztereó mikrofonok külön vagy az iRig Pro Quattro I/O Deluxe kiadás részeként kaphatók. Ezek a kondenzátor mikrofonok kardioid poláris mintát használnak XY alakzatban a tökéletes sztereó hangrögzítés érdekében. A kapszulákat divergens módban is elhelyezhetjük, ami ideális interjúk készítéséhez.

A 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő frekvenciaválasznak és a 145 dB SPL-ig terjedő dinamikatartománynak köszönhetően a terepi felvételek mindig természetesek, magával ragadóak és a Quattro I/O biztonsági csatorna funkciójával védettek.

Mindig tökéletes felvételek a biztonságos duplikálásnak köszönhetően

STEREO és MONO módban a 3. és 4. bemenetet biztonsági csatornaként használhatjuk: ilyenkor az iRig Pro Quattro I/O ugyanazt a jelet rögzíti, mint az 1. és 2. bemenet, de a biztonság kedvéért 12 dB-lel csökkentve a hangerőt arra az esetre, ha a hangforrás váratlanul túlvezérelné a fő csatornákat. Ezzel elkerülhető, hogy a nem várt és hirtelen nem kezelhető körülmények okán silány minőségű hangot rögzítsünk, hiszen mindig rendelkezésünkre áll egy némileg alacsonyabb érzékenységgel rögzített tartalék felvétel.

Effektusok a Loopback+ segítségével

A többcsatornás mód további előnyt kínál. A Loopback+ egy igazán ötletes és hatékony funkció, amely lehetővé teszi, hogy a 3. és 4. csatornát vagy mindkettőt audioalkalmazásokhoz, például MixBoxhoz, AmpliTube-hoz vagy VocaLive-hoz irányítsuk feldolgozás céljából, majd kimeneteiket a Loopback funkción keresztül az 1+2. csatornákba irányítsuk, amelyek az élő médiasugárzást végző alkalmazáshoz továbbítják a jelet.

Profi megoldások az elejétől a végéig

Némi felárért az iRig Pro Quattro I/O Deluxe kiadás komoly extrákat biztosít. Az iRig XY sztereó mikrofonkapszulák értéke önmagában is megéri a plusz összeget. A mikrofonpáron kívül a csomag része az egyébként opcionális tápegység is, amellyel iPad és iPhone készülékeink hosszabb munkamenetek alatt is töltve tarthatóak. Ezenkívül egyedi hordtáskát is biztosít a gyártó a deluxe csomaghoz a Quattro I/O és XY mikrofonok védelmére és szállítására, bárhová is hív a terepmunka.

Nagy értékű szoftverekkel kiegészülve érkezik

Az iRig Pro Quattro I/O több mint 450 € értékű szoftverrel érkezik a Mac felhasználók számára. Letölthető az AmpliTube 5 SE több mint 80 alapvető felszerelési modellel a gitárhoz és a basszusgitárhoz, valamint a T-RackS 5 SE 10 analóg modellezésű és digitális processzorral. Ezenkívül kettő további SE/CE jelölésű szoftver közül választhatunk az IK Multimedia kínálatából, amely lehet a SampleTank, a Miroslav Philharmonik, a MODO BASS, a MODO DRUM vagy a Syntronik 2 is - attól függően, hogy milyen szakterületen használjuk az egységet.

Az iPhone és iPad esetében az iRig Pro Quattro I/O több mint 100 € értékű audio-előállító alkalmazást tartalmaz, köztük az iRig Recorder 3 és a MixBox SE szoftvereket, amelyek alapvető kiegészítői az IK Multimedia hangrögzítési megoldásainak.

Az iRig Pro Quattro I/O igazi svájci bicska: „szerszámokkal” és szoftverekkel van tele, így a hangfelvételhez kapcsolódó mindenféle feladatra és az elemes üzem révén tényleg bárhol készen állhatunk olyan minőségben, amely méltó párja az Apple eszközeivel rögzített képi világnak.

iRig Pro Quattro I/O Deluxe

Négy nagy felbontású bemenettel rendelkező felvételi interfész és keverő csomag, amelynek része az iRig Mic XY mikrofonpár, az opcionálisan használható tápegység, valamint a szállításra szolgáló kis táska.

2 szimmetrikus XLR mikrofon és vonali bemenet
2 szimmetrikus XLR mikrofon és hangszer bemenet
2 szimmetrikus XLR vonali kimenet
1 3,5"minijack sztereó vonali kimenet
1 3,5" minijack fejhallgató kimenet
1 2,5" MIDI bemenet
1 2,5" MIDI kimenet
1 RCA vonali bemenetpár
Beépített MEMS mikrofon
9 Voltos váltóáramú tápcsatlakozó (ez a csomag tartalmazza a tápot)
mikró-USB tápcsatlakozó USB alapú tápellátáshoz
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

149 598 Ft + áfa

Bruttó 189 990 Ft

iRig Pro Quattro I/O

Négy nagy felbontású bemenettel rendelkező felvételi interfész és keverő.

2 szimmetrikus XLR mikrofon és vonali bemenet
2 szimmetrikus XLR mikrofon és hangszer bemenet
2 szimmetrikus XLR vonali kimenet
1 3,5"minijack sztereó vonali kimenet
1 3,5" minijack fejhallgató kimenet
1 2,5" MIDI bemenet
1 2,5" MIDI kimenet
1 RCA vonali bemenetpár
Beépített MEMS mikrofon
9 Voltos váltóáramú tápcsatlakozó (ez a csomag tartalmazza a tápot)
mikró-USB tápcsatlakozó USB alapú tápellátáshoz
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

133 850 Ft + áfa

Bruttó 169 990 Ft

iRig Mic XY

Kompakt kivitelű, kettő darab XY kondenzátor mikrofon XLR csatlakozóval az iRig Pro Quattro I/O termékhez, amely szélfogóval is kiegészül a kültéri használathoz.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

22 826 Ft + áfa

Bruttó 28 990 Ft

iRig Pro Quattro I/O hordtáska

Cipzáros táska az iRig Pro Quattro I/O és tartozékainak szállítására.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

14 952 Ft + áfa

Bruttó 18 990 Ft

iRig PSU 9175

Külön megvásárolható tápegység európai, brit, ausztrál és amerikai villásdugókkal a következő termékekhez:
• AXE I/O
• iRig Micro Amp
• iRig Pro Duo
• iRig Pro Duo I/O
• iRig Pro Quattro I/O
• TONEX Pedal
• X-GEAR Pedals
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-2 hét)
Mennyiség:

12 590 Ft + áfa

Bruttó 15 990 Ft