iRig HD X

Nagy felbontású digitális gitár interfész univerzális USB-C kapcsolattal a teljes Apple ökoszisztémához.

Ár: bruttó 54 990 Ft


Mindig a legjobb hangon!

A legnagyszerűbb kiegészítő az, amely mindig kéznél van. Az iRig HD X az iRig gitár interfész család újabb zászlóshajója, amely lélegzetelállító hangminőséget és még fejlettebb funkciókat biztosít a gitárosok számára páratlanul mobil kivitelben. Az iRig HD X elég kompakt ahhoz, hogy a táskánkban is elférjen, és ezáltal gyakorlatilag bárhol és bármikor lehetőséget adjon a használatára, és a lenyűgöző gitárhangok előidézésére!

Legyen szó a hangszeren való tanulásról vagy kedvenc dalaink gyakorlásáról, az IK Multimedia ToneNET felületének böngészéséről és újfajta hangszínek felfedezéséről, ötletek, váratlan ihletek rögzítéséről vagy éppen a játékot bemutató élő adásról, koncert előtti bemelegítésről, az iRig HD X lehetőségei gyakorlatilag végtelenek.

Főbb jellemzők

• Kompakt, 24 bites mélységű, 96 kHz mintavételezésű hangtechnikai interfész gitárhoz vagy basszusgitárhoz

• Közvetlenül csatlakozik iPhone, iPad és Mac készülékekhez USB-C kapcsolattal (illetve Lightning kapcsolattal a régebbi termékek esetén)

• Audiofil minőségű 3,5 milliméteres sztereó kimenet fejhallgatókhoz és monitorokhoz

• Normál méretű jack erősítőkimenet erősítőkhöz, pedáldeszkákhoz vagy FRFR hangszórókhoz való kapcsolódáshoz

• Ideális minden szintű gitáros és basszusgitáros számára

• Gyakorlásra, hangkeresésre, előadásra, felvételre és élő műsorszórásra

Az iRig HD X közel néma és zavarmentes hangszer-előerősítővel rendelkezik, széles frekvencia-átvitellel és dinamikatartománnyal, amely biztosítja, hogy a játék minden árnyalata pontosan le legyen fordítva a szoftverek digitális nyelvére, miközben megőrizzük a hangszer valódi hangját.

Az iRig HD X alacsony zajszintű, 115 dB-es dinamikatartománnyal rendelkező bemenete minden gitár hangszedő típushoz használható, passzív vagy aktív eszközökhöz egyaránt. Mobilitásának kulcsa, hogy az USB-C aljzat biztosítja a tápellátást a gazdagépről, így nem kell töltögetni és elemet cserélni.

Az olasz tervezők elegáns, könnyen használható egygombos interfészt alkottak a jelszintet megjelenítő LED-gyűrűvel, a gomb pedig nem csak forgatható potméter, hanem nyomva tartásával ultragyors beépített hangolóként is segíti a játékot. A segítségével így szükség esetén rögtön hangolni tudjuk a gitárt, mielőtt még elkezdenénk a játkot. A gomb több funkcióval is rendelkezik, így itt érjük el a visszahallgatásra használt fejhallgató hangerő szabályozóját, illetve a Loopback funkció is itt kapcsolható be. E funkciók váltásához röviden kell lenyomni a gombot, és a fölötte lévő négy kék LED közül az villan fel, amelyik funkciót éppen kiválasztottuk: fejhallgató hangerő, FX/THRU működési mód (ez a gomb lenyomásakor valójában két lépés, mert az egyik az FX, azaz az effektelt, feldolgozott jel küldése, a másik a THRU, amikor a nyers jelet továbbítjuk a szoftver felé, más néven DI, azaz direct injection történik), közvetlen visszahallgatás, illetve a Loopback+ mód.

Az IK Multimedia több új termékében megjelenő, az élő műsorszórás kapcsán kiadott termékekhez megalkotott, ám más termékeket is érintő Loopback+ funkció révén virtuális szoftveres effektusokkal érhetünk el professzionális gitárhangot bármely alkalmazásunk segítségével a mobil eszközökön. A funkció lényege, hogy az élő hangot előbb effekteljük valamelyik alkalmazásban, legyen az az IK Multimedia AmpliTube vagy TONEX alkalmazása, vagy teljesen más program, majd a már effektelt gitárhangot visszajuttatjuk az iRig HD X egységbe, amely azt továbbküldi újabb szoftverbe, például az élő közvetítést biztosító alkalmazásba vagy egy rögzítő alkalmazásba.

A fejhallgató kimenet és az erősítő kimenet egyformán csúcskategóriás, kivételes hangminőséget kínálva egy ilyen hordozható eszközben.

Az IK Multimedia hagyományosan nagyvonalú a szoftver kiegészítések terén, és ez nincsen másként az iRig HD X esetén sem: a termékhez az AmpliTube CS for iPhone, az AmpliTube CS for iPad, illetve az AmpliTube TONEX SE alkalmazás is jár számos gitár modellel, egyedi hangzással és kreatív beállítással.

Ezek a szoftverek önállóan is használhatóak, de ha az alkotás során a GarageBand lehetőségeit kedveljük jobban, az IK alkalmazásai képesek beépülni a GarageBand tudásába az iPhone és az iPad készüléken is, míg az iPad modelleken elérhető Logic Pro for iPad is képes kiaknázni ezeknek a szoftvereknek a tudását.

A MacMag.hu írása a GarageBand mobil verziójának külső alkalmazásokkal való kapcsolatáról…

A Mac rendszerekkel való használat során az AmpliTube 5 SE szoftvert biztosítja a gyártó 77 alapvető gitárszett modelljével, az AmpliTube TONEX SE alkalmazást 200 modellel, és természetesen a kapcsolatot a ToneNET felületre, ahonnan más művészek által alkotott tartalmakat, beállításokat, hangokat tudunk meghallgatni és letölteni.