Satechi 4-portos USB-C elosztó

Négy darab, akár 5 Gb/s sebességű USB-C kaput biztosító alumínium burkolatú elosztó egység adatkapcsolatokkal.

Ár: bruttó 12 990 Ft


Satechi 4-portos USB-C elosztó [ST-UC4PHM]

Az USB-C port 2015-ös debütálása után elképesztően hosszú időnek, hét évnek kellett eltelnie, hogy legyen egy gyártó, amelyik képes elfordulni a régi típusú portoktól, és olyan elosztó egységet kínálni, amin nem a múlt évtized és azt megelőző időszakok népszerű csatlakozói, hanem a jelen kor követelményeinek megfelelő USB-C kapuk találhatóak. A Satechi számára sikerült egy olyan megoldást alkotni, amely célirányos USB-C adatkapcsolatokat kínál azok számára, akik újabb beszerzésű kiegészítőket használnak, vagy lecserélték szkennerük, nyomtatójuk USB-A kábelét egy filléres USB-C kábelre, és szeretnének hatékony módon eszközöket csatlakoztatni a Mac-hez anélkül, hogy a rendelkezésre álló alaplapi portokból húznák ki újra és újra a kiegészítőket.

A Satechi 4-portos USB-C elosztó a nevének megfelelően valóban csupán egy elosztó, amely adatkapcsolatra képes. Ez azt is jelenti, hogy nem küld ki videó jelet és nem tölti eszközeinket. Alapvetően olyan USB-C egységeket csatlakoztathatunk hozzá, amelyek nem igényelnek tápellátást, de szép számmal megtalálhatóak a környezetünkben. Ilyenek a külső merevlemezek biztonsági mentési célra, a lapolvasók és nyomtatók, valamint a kis teljesítményigényű kiegészítők, például az ultramobil adathordozó egységek

A termék egy USB 3.1 kapcsolatot oszt szét, elméleti sebessége 5 Gb/s, és ezt osztja a portok között. Természetesen az USB kapcsolat esetén a névleges sebességtől a valódi sebesség elmarad, így a fentebb felsorolt eszközök számára bőven elegendő ez a sávszélesség. Természetesen a csúcskategóriás RAID SSD rendszerünket nem erre a típusú elosztóra kell csatlakoztatnunk, hanem közvetlenül a Mac-re. 

Az adathordozók fájlrendszerének biztonsága érdekében fontos, hogy az elosztó leválasztása előtt az operációs rendszerből előbb csatoljuk le az adathordozókat a szokásos módon, a Finder felülén a Kuka helyére húzva vagy a Command + E billentyűparanccsal. 

A Satechi 4-portos USB-C elosztó elegáns alumínium kivitelű termék sötétszürke színben, így remekül illeszkedik a Mac alapú környezetünkbe, egyúttal a működése során termelődő hőt is képes a felületén keresztül leadni.