allocacoc PowerCube elosztók

Ötletes kialakítású, kocka alakú elosztó egységek földelt konnektorokkal, illetve egyes modelleken USB töltő portokkal.

Indulóár: bruttó 4500 Ft-tól

A furcsa nevű allocacoc cég létrejöttét két végzős egyetemista diák találkozása tette lehetővé, akiknek sokféle ötletük támadt többek között olyan hétköznapi területekre, mint az elektromos elosztók világa, ahol a PowerCube nevű termékükkel alkottak figyelemre méltót. 

A PowerCube név négyféle terméket fed le, amelyek különféle képességekkel és funkciókkal vannak felvértezve, és ennek megkülönböztetése céljából a színükis eltérő, mégis kiválóan mutatnak akár együtt is, illetve használhatóak is együtt, ha az egy kockán lévő aljzatok száma nem elegendő. 

Miért is kínál nagyszerű megoldást az allocaco PowerCube? A konnektorok két alapvető jellemzője, hogy a számuk mindig kevesebb, mint amennyire éppen szükségünk van, és természetesen ha megfelelően bebútoroztunk egy helységet, akkor biztosan megközelíthetetlen helyre kerülnek. A PowerCube két előnyös vonatkozása éppen ezeket a problémákat hivatott megoldani: egy aljzatba bedugva négy vagy öt további földelt aljzatot tesznek elérhetővé. Fontos előny, hogy földelt aljzatokat nyújtanak, hiszen az olcsó kínai elosztók általában nem földeltek, és ebből kifolyólag az is előfordul, hogy például egy 85 Wattos MacBook Pro töltő kiesik az aljzatból, vagy saját villái fogják meg. A PowerCube esetén masszív földelt csatlakozók állnak rendelkezésre, amelyek biztonságosan tartják meg a csatlakoztatott eszközt. A másik előny pedig a rugalmas pozicionálás: a PowerCube szürke és piros belsejű modellek csomagja tartalmaz egy tapadó felületű egységet, amely például az asztallap tetejére vagy aljára tapasztható, és egy aljzat elfoglalásával a PowerCube rajta rögzíthető. Így három vagy négy aljzat marad szabadon a különféle modelleknél. 

A PowerCube különféle modelljei különböző funkciókkal vannak felvérezve minimális árkülönbözettel. A legegyszerűbb modell a zöld aljzatokkal gyártott példány, amely mindösszesen öt darab földelt aljzatot tartalmaz, amelyek szabványos 230 Voltos eszközöket képesek ellátni. Önállóan és más PowerCube-ok kiterjesztésére is használható. 

Egy iPod, iPhone és iPad tulajdonosok számára praktikus példány a kék aljzatokkal rendelkező modell, amely négy földelt foglalattal és egy USB aljzattal is rendelkezik, hogy tölteni tudja a mobil eszközeinket, úgy mint iPod classic, iPod touch, iPod nano, iPod shuffle, iPhone vagy iPad a gyári USB kábelükkel, Beats Pill, sokféle digitális fényképezőgép, navigációs rendszer. Az USB port 5 Volt feszültséggel működik, 2100 milliamperórás (10 Watt), ami azt jelenti, hogy az iPad modelleket is tökéletesen képes tölteni, amellett, hogy bármely felsorolt mobil eszközt is kiválóan tölt. 

A PowerCube piros aljzatokkal felszerelt verziója a zöld testvére, azzal a különbséggel, hogy asztallapra rögzítésre szolgáló egységgel is ki van egészítve, illetve másfél méretes kábellel dugható be a konnektorba. Az asztallapra rögzítés egy aljzatot elfoglal, így négy marad szabadon, de ezek tökéletesen kéznél lehetnek, hiszen a rögzítés rendkívül rugalmas. 

A PowerCube szürke aljzatokkal szerelt változata a kék és a piros legjobb tulajdonságait vegyíti: másfél méretes kábele és rögzítési megoldása mellett USB porttal van kiegészítve, amely révén tölthetjük eszközeinket. Rögzítve három szabad földelt aljzat van az USB mellett az egységen, rögzítés nélkül négy. A szürke belsővel rendelkező modellt kiegészíthetjük kék és zöld belsővel rendelkező példányokkal, megnövelve az aljzatok számát. 

Részletes technikai paraméterek

Hány PowerCube építhető össze?
Technikailag 16 Amper vagy 2500 Watt eléréséig bármennyi, ezt követően a biztosíték lekapcsolja az áramot a lakásban, irodában. Biztonsági okokból azonban egy PowerCube-ra maximum két további egyég csatlakoztatását javasoljuk. Ez tipikusan elengedő lehet egy helyszínen való felhasználáshoz.

Milyen vastag a hosszabbító kábel burkolata?
Az EU szabványok 3 x 1 millimétert írnak elő, de a termék tartóssága és biztonságossága érdekében a gyártó 3 x 1,5 milliméter vastagságúra alkotta meg a hosszabbító kábel burkolatát.

A csatlakozókba bele tudnak nyúlni gyermekek?
Az EU által előírt életvédelmi szabványoknak megfelelően a PowerCube aljzata tartalmazza a szükséges nehezítést, amely alapján gyermekbiztosnak nevezhető. Természetesen a kisgyermekek biztonságát a folyamatos odafigyelés, az aljzatok kellő magasságban - például asztallap tetején - való elhelyezése, illetve a lakás áramkörének biztonságossá alakítása tudja szavatolni.

allocacoc PowerCube elosztók és hosszabbítók