Joby TelePod Mobile távirányítós fotóállvány

Monopodként és tripodként is használható, felcsatolható Bluetooth távvezérlővel ellátott állvány univerzális iPhone tartóval.

Ár: bruttó 17 990 Ft


Joby TelePod Mobile távirányítós fotóállvány

A fényképészeti kiegészítők terén igen bőkezű innovációkat kínáló Joby kiváló képességű állványt kínál elsősorban az iPhone segítségével fényképező és videózó felhasználók számára, amely több funkciót ötvöz: kézi markolatú monopod, kihúzható monopod, háromlábú állvány és távirányítható állvány egyben, illetve egy bármilyen állványra felcsavarozható univerzális tartó egysége. 

Joby TelePod Mobile távirányítós fotóállvány

 A Joby TelePod™ Mobile alapját egy univerzális csavar nyílással ellátott, rugalmasan széthúzható tartó adja, amelybe akár az iPhone 13 Pro Max készülék is belehelyezhető, és tokkal együtt is képes megtartani a készüléket.  Alaphelyzetben a tartó 54 milliméter széles, de 91 milliméterig nyújtható, tehát az iPhone-tól eltérő okostelefonokat ezen méret keretek között képes befogadni. Az iPhone tartó minden belső oldala puha gumiréteggel van ellátva annak érdekében, hogy a tok nélkül használt iPhone modellek is sérülésmentesen legyenek behelyezhetőek. Ez az egység bármilyen fotóállványra is felhelyezhető, illetve kompatibilis a Joby más állványaival, tehát ha többféle állványt viszünk magunkkal, elegendő egy univerzális tartóval készülni az iPhone elhelyezésére. 

Joby TelePod Mobile távirányítós fotóállvány

A Joby TelePod™ Mobile főegysége egy olyan kézi tartó, amely rendkívül masszív és stabil fogást tesz lehetővé, igény esetén pedig háromfelé nyitható, és háromlábú állvánnyá alakítható. Ezt elhelyezhetjük akár asztalon interjú készítéshez és stúdió felvétel rögzítéséhez, de a kezünkben szorítva utcai vagy terepen való stabil kamera tartásra is kiváló. 

Az állványnak természetesen a szokásos rugalmas feje van, vagyis 90 fokban elforgatható, így álló és fekvő képeket is készíthetünk, illetve a terepviszonyokhoz alakíthatjuk az iPhone tartását, hogy a vízszint minden esetben garantált legyen. 

Ez az univerzális tartófej levehető, és a klasszikus 1/4" csavarra kamera, digitális fényképezőgép, 360°-os rögzítő egység helyezhető. Ezeket 325 grammig képes megtartani az állvány szétnyitott, háromlábú állapotban.

A Joby TelePod™ Mobile azonban nem lenne teljes a magasra nyúlás lehetősége nélkül, így egy felcsavarozható, teleszkópos kiegészítőt is tartalmaz, amellyel saját magunkról készíthetünk felvételeket, illetőleg a tömeg fölé emelkedhetünk, benézhetünk olyan helyre, ahová nem tudunk bemászni, és lehetőségek egész tárháza nyílik meg. A kiegészítő egység 56 centiméter hosszúságú, vagyis éppen optimális arra, hogy saját magunkról készítsünk felvétel, de ideális ahhoz is, hogy kellően stabil maradjon. Ennek a kiegészítőnek a használatakor továbbra is a Joby TelePod™ Mobile kényelmes állvány részét fogjuk, az iPhone készüléket pedig szintén az elforgatható fej fogja, csak a kettő közé bekerül egy 56 centiméteres kinyújtható rész is.

Joby TelePod Mobile távirányítós fotóállvány

Fontos mérlegelni a magasra nyújtásnál, hogy erős széllökések esetén az állvány fel tud borulni, vagyis ennek megfelelő tokba kell illeszteni az iPhone készüléket. A digitális kamerák esetén pedig érdemes mérlegelni, hogy egy borulás esetén az optika sérülhet-e - a kihúzott módot alapvetően az akciókamerák és az okostelefonok számára javasolja a Joby, a DSLR egységeket három lábúvá nyitott, de ki nem húzott módban javasolja rögzíteni.

Az állvány nem lenne teljes távvezérlő nélkül: a Joby TelePod™ Mobile alapeleme a Bluetooth távirányító, amellyel az alapvető álló- és mozgókép rögzítési funkciók elérhetőek, és szállítás közben az állványra csúsztatható, hogy ott legyen, amikor szükségünk van rá. 

Részletes technikai paraméterek

Tömeg: 189 gramm
Alapanyag: rozsdamentes acél, ABS műanyag, puha TPE szigetelő réteg, üveggel töltött nejlon műanyag
Méretek összecsukott állapotban: 6,1 cm x 3,81 cm x 19,05 cm
Kinyújtott méret: 6,1 cm x 3,81 cm x 56 cm
Támogatott eszközök: bármelyik iPhone akár tokban, kisebb kamerák, fényképezőgépek, akciókamerák
Csatoló felület: 1/4" (20) standard rögzítő csavar
Tartó kapacitás: 325 gramm