Joby Beamo™ Ring Light for MagSafe

MagSafe technológiával mágnesesen illeszkedő, négyféle fényerőt kínáló, az elő- és a hátoldali kamerával egyaránt használható LED fényforrás.

Ár: bruttó 17 990 Ft


Több és több gyártó aknázza ki az Apple MagSafe technológiában rejlő lehetőségeket, amelyek révén minden eddiginél praktikusabb és hatékonyabban működő kiegészítők érhetőek el az iPhone 12 és újabb generációs készülékekhez.

Az olasz JOBY cég egy jól átgondolt videós és fotós kiegészítő, a Beamo termékcsalád új LED fényébe építette bele ezt a tudást, amely az iPhone hátoldalára pattan, és képes megvilágítani a témát, amit a videó felvételünk bemutatni kíván, vagy amit le szeretnénk fényképezni, de nem optimálisak a fények. 

A JOBY Beamo Ring Light for MagSafe termék kör alakja éppen az iPhone készülékek hátoldalának mágnes gyűrűjéhez illeszkedik. Az olasz tervezésre utal, hogy a középső része egy finoman nagyító tükör, kvázi sminktükör, ahol a videó készítője ellenőrizheti, hogy megfelelően mutat-e a produkcióhoz. Ez nem kulcsfunkciója a terméknek, de hasznos paraméter, hogy a hátoldal nem világító részének is van egy ilyen beépített extra tudása.

Ami igazán nagyszerűvé teszi a terméket, az a fehér színű LED gyűrű, ami kör alakot képezve tud hátrafelé világítva a hátoldali kamera témájához előnyös pluszfényt adni, a kialakítás rugalmasságának köszönhetően pedig akár előre is fordíthatjuk, hogy az előoldali kamera megvilágítását egészítse ki, jelentősen fokozva annak képélményét a megnövelt fényerő által. 

A JOBY Beamo Ring Light for MagSafe négyféle fényerőt kínál, amelyek között a terméken lévő nyomógomb segítségével válthatunk. A világítás kapcsán ügyelni kell persze arra, hogyha egy alanyról készítünk felvételt, akkor ne legyen kellemetlen a szemébe világító fény, de ezt segíti a négy fokozat, amelyek közül csak a legerősebb világít olyan erősen, ami már kellemetlen. Ugyanez a paraméter igaz a kifordított kamerára, de ezt egy-egy felvétel során tapasztalhatjuk. 

Maga a LED lámpa egyébként a fehér bevonata révén rendelkezik valamennyi tompítással a finom szórás révén, de mivel egy lámpáról van szó, alapvetően nem kellemes, ha közelről nagy fényerővel világít a szemünkbe, így a használat során fontos a négy fokozat közül annak használata, amely az alany számára még elfogadható, és a világítás terén is elegendő. 

Bár a lámpa kapcsán főként az éjszakai felvétel készítés juthat eszünkbe, egy-egy nappali fényképnél vagy mozgókép felvételnél is előnyösen mutat, amikor a téma szemből finoman meg van világítva. Már csak azért is, mert ha személyt fotózunk, akkor a napsütésben nem a fotózás szempontjából optimális módon nappal szemben szokott állni, hiszen akkor hunyorogna, hanem általában félárnyékban, amelynél kifejezetten hasznos az, hogy tudunk egy kis szórt fénnyel enyhíteni az árnyék hatáson. Ha pedig nincsen erős napfény, akkor ezért lehet hasznos, hogy némi plusz fényerővel egészül ki a felvétel. 

A JOBY Beamo Ring Light for MagSafe 5600 Kelvin színhőmérsékletű, vagyis nagyjából a normál napfénynek megfelelő színben világít, tehát nem sárgítja a képet, és nem is lesz belőle nagyon hideg fényű világítás sem. 135 fokban szórja szét a fényt, vagyis nem egy nagyon szűk területet világít meg, hanem szélesebb részt maga előtt. A gyártó az optimális távolságnak az 50 centimétert tekinti a lámpa és a téma között.

A termék az iPhone 12 és újabb készülékek hátoldalára mágnessel illeszkedik, de a gyártó biztosít egy gyűrűt, amit régebbi iPhone készülékek tokjának hátoldalára is felragaszthatunk, és máris lehetőségünk van a MagSafe alapú LED-gyűrű használatára. 

Az 50 gramm tömegű eszköz maximum 60 lumen fényerővel világít, beépített lítiumion akkumulátorát pedig a mellékelt rövid, fehér színű USB-C kábellel tudjuk feltölteni. 

A négy fokozat körül a legenyhébb akár 4 óra folytonos világítást tesz lehetővé, míg a fényesebb 2 órát, az erőteljesebb 1 órát, a legfényesebb pedig 50 percet.

Az egység szállításához a gyártó egy kis méretű tokot is biztosít a csomagban.

Tipp: A termék kikapcsolt állapotban iPhone támasztékként is használható, így például hotelszobában az iPhone-ról történő videó nézéshez is kiváló társ, de FaceTime beszélgetéseknél is remekül meg tudja tartani a fekvő módban lévő eszközt.

Részletes technikai paraméterek

Alapanyagok: alumínium, nejlon, szilikon
Rögzítés: vasmágnessel
Méret: 9,5 cm x 7 cm x 0,9 cm
Színek: szürke vagy fehér
Töltési idő: 90 perc
Töltés: USB-C kapun keresztül
Színhőmérséklet: 5600 Kelvin
Szórás: 135°
A csomag tartalma: körfény mágneses rögzítéssel, USB-C töltőkábel, tok, ragaszható mágneses gyűrű
Világítási paraméterek:
Minimum fényerő - 4 óra (30 lumen)
Nagy fényerő - 2 óra (40 lumen)
Nagyobb fényerő - 1 óra (50 lumen)
Maximum fényerő - 50 perc (60 lumen)
Tömeg: 50 gramm
Akku: beépített lítiumuion