FiiO FH9 IEM fülhallgató

Luxus kategóriás, hibrid fülmonitor Knowles lengőnyelves hangkeltőkkel, MMCX csatlakozással ellátott ezüst kábellel, cserélhető jack dugókkal

Ár: bruttó 269 990 Ft


A FiiO FH9 fülhallgató egy újabb mérnöki csoda. A szemet gyönyörködtető, titán házban oldalanként 7 hangkeltő dolgozik.

Történet

A FiiO FH9 megalkotásával két évet töltöttek a fejlesztő mérnökök, akiknek a fő célja egy tökéletes hangzású fülhallgató létrehozása volt. Az FH9 kidolgozásánál felhasználták az FH7-re érkező felhasználói visszajelzéseket.

Két komoly kihívással kellett szembenézniük a szakembereknek: Korlátozott méretű helyen kellett elhelyezniük meglepően sok alkatrészt, és a különböző hangkeltők által megszólaltatott frekvencia sávokat úgy kellett egymáshoz igazítaniuk, hogy közöttük sem az átfedés, sem a kimaradt sávok ne okozzanak problémát. 

A cél érdekében hatszor tervezték újra a teljes belső elrendezést, és háromszor finomították az akusztikai részleteket. A belső tesztelés után a felhasználói visszajelzések is igazolták: A végeredmény kritikus szemmel nézve is tökéletes lett.

Hangkeltők

mély hangokat egy második generációs, 13.6 mm-es DLC (diamond like carbon) membrán szólaltatja meg. A mozgatást végző elektronika (a korábbi modellekben alkalmazotthoz képest) 20%-kal megnövelt teljesítménye a színpadi mélyládák basszus élményét adja. A membrán közelében elhelyezkedő S.Turbo v2.0 hangcsatornák kiemelik a mély hangokat, kiszűrik a magas felharmonikusokat. 

A lengőnyelves hangkeltők specialistája, a Knowles a FiiO csapatával együtt dolgozta ki az FH9 lengőnyelves (balanced armature) hangkeltő összeállítását.

közép és a magas hangokért felelős hangkeltő pár mellett helyet kapott az extra magas hangokra optimalizált SWFK-31736 pár is, hogy azokat a magasakat is élethúen adják vissza, amelyeket sokan már nem is hallanak, csak éreznek. A hangszóró házban lévő, keskenysávú szűrő kiszűri a belső rezonanciák káros hatásait.

Ház

A FiiO FH9 titán ház ergonómikus formáját precíz CNC megmunkálógépek alakították ki. A repülőgép alkatrészeknél is használt anyag különleges bánásmódot igényel. Egy-egy CNC gépen mindössze 6 pár FH9 ház készül naponta. Az elegáns megjelenésű ház később sem veszít a fényéből, a bőrbarát anyag pedig hosszútávú viselést tesz lehetővé.

félig nyitott kialakítás megelőzi a belső reflexiókatmegvédi a fület a túlzott hangnyomástól, a zenét pedig hagyja lélegezni, hogy az annyira tisztán szólaljon meg, amennyire csak lehet.

Illesztétek

A csomagban megtalálható, cserélhető hangcsövek segítségével kialakíthatjuk a zenei ízlésünkneknek leginkább megfelelő hangzást. A piros basszust, a zöld magas tartományt emeli ki,  a fekete pedig kiegyensúlyozott megszólalást eredményez. A fül illesztékek gazdag palettájából használhatjuk a számunkra legkényelmesebb párt, hogy a zenehallgatás maximálisan élvezetes legyen.

Kábel

A zene tisztasága szempontjából kiemelt szerepe van a fülhallgató kábelének. A FiiO FH9 kábele nagytisztaságú, mono kristályos sterling ezüstből készült. Az összesen 8 x 28 elemi szálon torzításmentesen halad végig minden zenei részlet. A kábelt védő fekete, áttetsző TPU borítás megakadályozza az ezüst oxidációját. A színtartó anyag UV hatására sem színeződik el.

Csatlakozók

Az ezüst kábel egyik végén lepattintható MMCX csatlakozók vannak. A csatlakozásnál alkalmazott színkódok megkönnyítik az oldalak azonosítását. (Piros - jobb, kék - bal) A rozsdamentes acél csatlakozók dőlésszögének kialakítását számos felhasználói teszt előzte meg, hogy a kábel elvezetése kényelmes legyen.

A kábel másik végén a FiiO felsőkategóriás fülhallgatóinál megismert, cserélhető csatlakozó van. A lejátszód kimenetétől függően választhatod a hagyományos, 3.5 mm-es jack csatlakozót, vagy a 2.5 és 4.4 mm-es, szimmetrikus csatlakozót, amelyek a csomagban megtalálhatóak.

A fenti tartozékok mellett tároló dobozt, tisztitó kefét és további hasznos kellékeket találsz a csomagban.

A FiiO FH9 fülhallgatót a Japan Audio Society HiRes Audio minősítéssel jutalmazta.

A csomag tartalma

- FiiO FH9 fülhallgató lecsatolható ezüst kábellel
- 3 pár szűrő (hangcső)
- Fülillesztékkészlet
- FiiO HB5 tároló doboz
- FiiO SK1 mágneses kábel rendező
- Tisztító ecset
- 2.5, 3.5 és 4.4 mm-es csatlakozók
- MMCX szétszedő eszköz

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/fh9

FiiO FH9 IEM fülhallgató - titániumÜzletünkben kipróbálható

Luxus kategóriás, hibrid fülmonitor Knowles lengőnyelves hangkeltőkkel.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-3 nap)
Mennyiség:

212 590 Ft + áfa

Bruttó 269 990 Ft

FiiO FH9 IEM fülhallgató - feketeÜzletünkben kipróbálható

Luxus kategóriás, hibrid fülmonitor Knowles lengőnyelves hangkeltőkkel.
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

212 590 Ft + áfa

Bruttó 269 990 Ft


Részletes technikai paraméterek

Teljesítmény:100 mW
Frekvencia átvitel:10 Hz - 40 kHz
Impedancia:18 Ω
Hangkeltő: oldalanként egy 13.6 mm-es DLC membrán + hat Knowles lengőnyelves hangkeltő
Távirányító: Nincs
Mikrofon: Nincs
Érzékenység: 108 dB/mW
Tömeg: 12.8 gramm fülhallgatónként (kábel nélkül)
Kábel hossza:120 cm
Csatlakozók: 3.5 mm jack, 2.5 szimmetrikus, 4.4 szimmetrikus, MMCX