FiiO BTR7 THX Bluetooth vevő és DAC

Bluetooth fejhallgató erősítő dupla THX erősítővel, D/A konverterrel, 3.5 és 4.4 kimenettel

Indulóár: bruttó 5990 Ft-tólFiiO BTR7 Bluetooth vevő és DAC

Bluetooth fejhallgató erősítő dupla THX erősítővel, D/A konverterrel, 3.5 és 4.4 kimenettel

A FiiO BTR7 az első hordozható Bluetooth erősítő, amelybe a gyártó két darab THX AAA-28 analóg erősítőt épített. Az összesen négy hangcsatornán így a hagyományos, 3.5 mm-es kimeneten 88%-kal, a 4.4 mm-es, szimmetrikus kimeneten pedig mintegy 30%-kal sikerült megnövelni a kimenő teljesítményt.

A FiiO BTR7 Bluetooth vevő az alábbi kihívásokra ad választ:

- A megszokott, vezetékes fejhallgatónkat vezetékmentes, mikrofonos headsetté varázsolja. Végre ha felállunk a számítógép mellől, akkor sem szakad meg a lejátszás vagy a konferencia hívás.

- A Bluetooth szolgáltatás nélküli szobai hangrendszer Aux-In bemenetét kihasználva akár a telefonról is streamelhetünk zenei jelfolyamot a BTR7 segítségével.

- Az autó hangrendszerét felokosíthatjuk Bluetooth képességgel, ha egyébként az rendelkezik Aux-In bemenettel. 

- A számítógépbe épített átlagos hangkártya szolgáltatásait kiválthatjuk a BTR7-tel.

- Androidos vagy iOS-es okostelefon hangminőségét is jelentősen javíthatjuk a BTR7-tel, ha külső D/A átalakítóként használjuk azt. A FiiO BTR7 alumínium ötvözet testén egy 1.3 inches, színes IPS kijelző tájékoztat minden fontos információról. A BTR7 háromszintű HiFi architektúrája pontosan és részletezően szólaltatja meg a kedvenc dallamainkat. Az áramkörben az analóg és digitális részegységek külön-külön tápellátást kapnak. A megfelelő feszültség szintekről 13 db LDO gondoskodik.

A BTR7 szemet gyönyörködtető, fekete színe remek hátteret ad a elegánsan tündöklő logóknak: A FiiO felirat alatt megtalálhatóak a HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítések arany színű bizonyítékai. Mindkettőt a Japan Audio Society adományozta a terméknek annak kiváló hangminősége miatt. 

A BTR7 alján elhelyezett USB-C csatlakozó segítségével nemcsak az akkumulátort tölthetjük fel, hanem kihasználhatjuk a BTR7 aszinkron USB DAC szolgáltatását is. Ha a mellékelt USB kábelek segítségével csatlakoztatjuk a BTR7-et, akkor a számítógép vagy telefon belső hangkártyáját kiváltva, egy stúdió minőségű megoldáshoz jutunk DSD 256 és 384 kHz/32 bites digitális-analóg átalakítással, emellett nyolcszoros MQA feldolgozásra is képes a BTR7. Az MQA dekódolási képességet elsősorban a Tidal zenei streaming szolgáltató használatával aknázhtajuk ki. Az USB jelfolyam fogadását egy XUF208 XMOS chip kontrollálja.

 A digitális-analóg átalakítást két ESS SABRE ES9219C chip végzi. A BTR7 oldalán elhelyezett nyomógombokkal szabályozhatóak a DAC szolgáltatásai. Beállíthatjuk a kívánt hangerőt, lépkedhetünk a zeneszámok között, vagy kiválaszthatjuk a menüben a kívánt hangszínt, de aktiválhatjuk az okostelefon asszisztensét (pl. Siri vagy Google Assistant) is. A gombok felett megtalálható, parányi lyuk egy kiváló hangminőségű mikrofon rejtekhelye. Az alkalmazott cVc 8.0 zajszűrő megtisztítja a beszédhangot a külső zavaroktól, így zajos környezetben is érthető lesz, ha a BTR7-öt telefonálásra használjuk.

A BTR7 tetején két fejhallgató csatlakozót találsz: a hagyományos, 3.5 mm-es jack fejhallgató csatlakozó mellett elhelyezett  4.4 mm-es aljzathoz szimmetrikus kábelezésű, négyeres fülhallgatót illeszthetsz. Ha a 3.5 mm-es aljzathoz CTIA szabványnak megfelelő, mikrofonos távirányítóval ellátott fülhallgatót csatlakoztatunk, akkor a BTR7 átvált a fülhallgató mikrofonjára. A cVc 8.0 zajszűrés hatása ilyenkor a vezetékes mikrofonra is érvényesül.A Qualcomm QCC5124 Bluetooth v5.1 chip stabil kapcsolatot ad a forrás eszköz és a BTR7 között. A csúcsminőségű LDAC/aptX HD és aptX Adaptive mellett ismeri az AAC és SBC kodekeket is, így az a régebbi eszközökkel is gond nélkül használható. A jelátvitel tökéletes minősége a BTR7 házába ágyazott, szabadalommal védett fémkeret antenna megoldásnak köszönhető. 

A precíz mintavételezésről a dupla kristály oszcillátor gondoskodik. Ha mindig az autóban használjuj a BTR7-et, érdemes bekapcsolni be az autó módot! Így az autó elindításakor automatikusan bekapcsol a BTR7 is, és amikor lekapcsoljuk a gyújtást, a BTR7 is kikapcsol. A telefonos zenehallgatáshoz az "USB Dongle" mód egy kattintással aktiválható. A BTR7 a saját akkumulátorát használja a feladathoz, így kímélve a telefon üzemidejét. A BTR7 a kiváló hangminőség mellett kellő hangerőt ad az elmélyült zenehallgatáshoz.
A BTR7 9 órán át szolgál hűségesen egyetlen töltéssel. A teljesen lemerült, 880 mAh-s akkumulátort a vezetékes töltés mellett akár vezeték nélkül is feltölthetjük egy arra alkalmas töltővel. 

Az ingyenesen letölthető FiiO Control app vagy FiiO Music app segítségével elvégezhetőek a BTRT7 finombeállításai: hangszínt, balanszt állíthatunk vagy elvégezhetjük a firmware frissítést, ha az interneten rendelkezésre áll egy-egy újabb firmware csomag.

A BTR7 magasabb szintre emeli a vezeték nélküli zenehallgatást.

A csomag tartalma:

- FiiO BTR7
- USB-A USB-C kábel 
- USB-C USB-C kábel 
- USB-C Lightning kábel (egyes képeken nem látható)
- Műbőr tok
- Használati  útmutató

A FiiO BTR7 erősítő  megvásárolható az iJoe.hu AAR kereskedéstől és FiiO referencia üzlettől. 

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/btr7


Részletes technikai paraméterek

Csatlakozók:3.5 mm fejhallgató kimenet, 4.4 mm-es, szimmetrikus fejhallgató kimenet, USB-C (töltés, USB-DAC)
Teljesítmény: >320 mW (32 Ω)
Fejhallgató impedancia: 16-150 Ω
Jel/zaj viszony (SNR): 115 dB
Torzítás (THD+N): <0.00048% (1 kHz)
Bluetooth: BTv5.1 (AAC/SBC/aptX/aptX LL/aptX Adaptive/aptX HD/LDAC)
NFC: Nincs
Mikrofon: Van
Chipkészlet: DAC: ES9219C *2,USB: XMOS XU208,AMP:THX_AAA_28*2, Bluetooth:QCC5124
Áramellátás: 880 mAh akkumulátor (USB-C-n és vezeték nélküli töltővel is tölthető)
Méret:39.6 x 83.6 x 14.6 mm
Tömeg: 68 gramm