FiiO BTR5 (2021) Bluetooth fejhallgató erősítő

Csúcskategóriás bluetooth mini erősítő és DAC, prémium ESS Sabre dual chip kialakítással, szimmetrikus fejhallgató kimenettel.

Indulóár: bruttó 3990 Ft-tól


A BTR5 (2021) a FiiO cég "zászlóshajó" megújított bluetooth fejhallgató erősítője, amely vezetékes DAC-ként (hangkártyaként) is használható és immáron MQA zenei fájlok dekódolására is képes.

A FiiO BTR5 termék 2021-es verziója az előd BTR5 jó tulajdonságait viszi tovább egy megújult chip készlettel.

A BTR5 2021 L-C csomag a "sima" BTR5 2021-hez képest tartalmaz egy USB-C - Lightning kábelt is, hogy Apple iOS eszközökhöz vezetékes módon csatlakoztatható legyen a BTR5.

A FiiO BTR5 2021 Bluetooth vevő az alábbi kihívásokat oldja meg:

- A megszokott, vezetékes fejhallgatónkat vezetékmentes, mikrofonos headsetté alakítja. Végre felállhatunk a számítógép mellől, mégsem szakad meg a lejátszás vagy a konferencia hívás.
- A Bluetooth szolgáltatás nélküli, szobai hangrendszer Aux-In bemenetét kihasználva akár  telefonról is streamelhetünk zenei jelfolyamot a BTR5 segítségével.
- Az autónk hangrendszerét Bluetooth képességgel ruházhatjuk fel, ha egyébként az rendelkezik Aux-In bemenettel. 
- A számítógépbe épített, átlagos hangkártya szolgáltatásait kiválthatjuk a BTR5-tel.

Első ránézésre olyan, mint egy elegáns öngyújtó. Kényelmesen illeszkedik a tenyérbe, kellemes méretének, valamint a lekerekített sarkainak és éleinek köszönhetően pedig a zsebben is hordható.

A BTR5 szemet gyönyörködtető, fekete színe remek hátteret ad a elegánsan tündöklő logóknak: A FiiO felirat alatt megtalálhatóak a HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítések arany színű bizonyítékai. Mindkettőt a Japan Audio Society adományozta a terméknek annak kiváló hangminősége miatt. A másik oldalon diszkréten megbúvó NFC logó felett a bekapcsolást követően válik láthatóvá az OLED kijelző, amelyen minden lényeges információ látható. A BTR5 alján elhelyezett USB-C csatlakozó segítségével nemcsak az akkumulátort tölthetjük fel, hanem használhatjuk a BTR5 aszinkron USB DACszolgáltatását is. Ha a számítógéphez csatlakoztatjuk a mellékelt USB kábelek segítségével a BTR5-öt, akkor a számítógép vagy telefon belső hangkártyáját kiváltva, egy stúdió minőségű megoldást kapunk DSD 256 és 384 kHz/32 bites digitális-analóg átalakítássasl, emellett 16-szoros MQA feldolgozásra is képes. Ezekhez két ESS SABRE ES9219C chipet használ a BTR5. 

A BTR5 oldalán elhelyezett nyomógombokkal érhetjük el a DAC szolgáltatásait. Beállíthatjuk a kívánt hangerőtlépkedhetünk a zeneszámok között, vagy kiválaszthatjuk a menüben a kívánt hangszínt,. A gombok felett megtalálható, parányi lyuk egy kiváló hangminőségű mikrofon rejtekhelye. Az alkalmazott cVc 8.0 zajszűrő megtisztítja a beszédet a külső zavaroktól, így zajos környezetben is érthető lesz, ha a BTR5-öt telefonálásra használjuk.

A BTR5 tetején két fejhallgató csatlakozót található: a hagyományos, 3.5 mm-es jack fejhallgató csatlakozó mellett elhelyezett 2.5 mm-es aljzathoz szimmetrikus kábelezésű, négyeres fülhallgatót illeszthetünk. Ha a 3.5 mm-es aljzathoz CTIA szabványnak megfelelő, mikrofonos távirányítóval ellátott fülhallgatót csatlakoztatunk, akkor a BTR5 átvált a fülhallgató mikrofonjára. A cVc 8.0 zajszűrés hatása ilyenkor a vezetékes mikrofonra is érvényesül.

A BTR5 és a lejátszó közötti Bluetooth összeköttetésről az elérhető legjobb minőségű átviteli protokollok gondoskodnak. A BTR5 ismeri a AAC/SBC/aptX/aptX low latency/aptX HD/LDAC szabványokat is. A Qualcomm CSR8675 Bluetooth chip 96 kHZ-es mintavételezése kimagasló hangminőséggel szolgál.. 

A precíz mintavételezésről a dupla kristály oszcillátor gondoskodik.

Amennyiben  autóban használjuk a BTR5-öt, bekapcsolhatjuk az autó módot! Így az autó elindításakor automatikusan bekapcsol a BTR5 is, és amikor leállítjuk a motort, a BTR5 is kikapcsol.

A BTR5 9 órán át szolgál hűségesen egyetlen töltéssel. A teljesen lemerült, 550 mAh-s akkumulátort másfél óra alatt tölthetjük fel újra.

A BTR5 220 mW-os (32 ohm) teljesítménye gond nélkül meghajtja a legtöbb fejhallgatót. 

Okostelefonnal való használatkor célszerű kikapcsolni a készülék menüjében a töltésfelvételi funkciót, így a telefon és a BTR5 nem fogják lemeríteni egymást.

Az alap funkciók használatához választhatjuk az USB1 módot. A teljes funkcionalitás eléréséhez letölthetjük a fiio.hu/letoltes oldalról a megfelelő illesztő programot, és használhatjuk USB2 módban.

A FiiO Music appon keresztül olyan finomhangolásokra nyílik lehetőségünk, mint a hangszínszabályozás beállítása vagy a különböző filter módok kiválasztása.

A BTR5 egy igazi műalkotás.

A csomag tartalma (sima BTR5 2021):

- FiiO BTR5 2021
- USB-A USB-C kábel
- USB-C USB-C kábel 
- Műanyag tok
- Használati  útmutató

A csomag tartalma (BTR5 2021 L-C):

- FiiO BTR5 2021
- USB-A USB-C kábel
- USB-C USB-C kábel 
- USB-C Lightning kábel
- Műanyag tok
- Használati  útmutató

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/btr52021

Részletes technikai paraméterek

Teljesítmény: >240 mW (16 Ω)
Fejhallgató impedancia:16-150 Ω
Jel/zaj viszony (SNR): 122 dB
Torzítás (THD+N): <0.002% (1 kHz)
Bluetooth: BTv5.0 (AAC/SBC/aptX/aptX LL/ aptX HD/LDAC)
NFC: Van
Mikrofon: Van
Chipkészlet: DAC: ES9219C * 2 , USB: XMOS XUF208 , Bluetooth: CSR8675
Áramellátás: 550 mAh akkumulátor (USB-C-n tölthető)
Méret: 72 mm x 32 mm x 11.1 mm
Tömeg: 43.7 gramm