iRig Pro gitárerősítő

Digitális gitár bemenet a Mac-hez és az iOS eszközökhöz USB és Lightning kapcsolattal.

Ár: bruttó 39 990 Ft


A mobil zenealkotás mindentudó alapeszközét alkotta meg az IK Multimedia az iRig PRO terméke formájában, amely hangbemenet, XLR-bemenet és MIDI-bemenet egyetlen apró házban, kifejezetten a stúdiótól távoli profi alkotásra a Mac-en vagy bármely iOS eszközön szoftverek sokaságával a GarageBandtől az IK Amplitube termékcsaládjáig. 

Az iRig PRO 9 Voltos elemmel működik, amelyből újratölthető változatokat is használhatunk a termékhez. Egy darab tartós elemet a gyártó is biztosít a csomagban, hogy a termék azonnal használható legyen. 

A kicsiny egység roppant ötletes kialakítású: alapja egy kombinált jack (1/4", nagy) és XLR mikrofon csatlakozó, amely a bemeneti oldalán található. Köszönhetően annak, hogy a két csatlakozó kombinálva van, így már önmagában dupla tudással rendelkezik, mint egy sima gitár interfész, vagy akár egy XLR adapter. Ehhez társul az oldalán lévő MIDI bemenet, amely a kis méret miatt nem klasszikus MIDI-DIN formájú, hanem az IK által használt speciális kábellel működő, minijack kábelhez hasonlatos megoldás. Ennek használatához az IK Multimedia biztosítja a MIDI kábelt, illetve a korábbi iRig MIDI termék tulajdonosai annak a terméknek a kábeleit is be tudják vetni a használat során. 

Az iRig PRO másik végén található az a kimenet, amely a Mac vagy az iOS eszköz irányába kommunikál: a Mac felé USB kábellel tudunk jelet küldeni, és a GarageBand vagy a Logic Pro mindenféle szoftver telepítése nélkül felismeri az egységet, elektromos gitárunkat, MIDI billentyűzetünket vagy XLR mikrofonunkat tudjuk így könnyedén összekötni a zenealkotásra használt géppel. Az iOS eszközökkel (iPhone, iPod touch, iPad mini, iPad Pro, iPad 9,7") az iRig PRO a szintén a csomag részét képező Lightning kábellel, vagy a régebbi eszközökkel kompatibilis 30-tűs dokk konnektor kábellel kommunikál. 

Az iRig PRO az analóg jelet digitális jellé alakítja a feldolgozás számára, vagyis nem analóg jel áramlik át csatlakozók sorozatán, hanem az egységbe jutva már tiszta, veszteségmentes digitális jel kerül továbbításra a Mac vagy az iOS eszköz felé. Az iRig PRO 24-bites jelekre bontja a hangot, ezt az információt továbbítja a céleszköz irányába, amely kiemelkedő minőségűnek számít a kategóriájában. 

Fontos tulajdonság, hogy az iRig PRO felületén egy bemeneti jelerősség szabályzó is található egy szürke tekerőgomb formájában. Ennek segítségével tudjuk állítani a kívánt erősséget, így ahol szükséges, növelhetjük a jelszintet, ahol pedig az eleve nagy, ott csökkenteni tudjuk a túlvezérlés és torzulás elkerülése végett. Az IK Multimedia a rendkívül alacsony jelszintet is képes megfelelően előerősíteni, ugyanakkor komoly erőfeszítéseket tesz az interferencia szűrése érdekében. 

A digitális jelátvitel révén az XLR mikrofonok csatlakoztatása nem csak lehetséges, de valódi haszonnal is kamatoztatható, hiszen a csúcsminőségű hangrögzítők így valódi teljesítményüket tudják kibontakoztatni. Az XLR mikrofonokkal kapcsolatosan fontos követelmény, hogy 48 Voltos kapcsolatról működnek. Az IK Multimedia azonban úgy alkotta meg az iRig PRO egységet, hogy az egy standard 9 Voltos elemről képes úgynevezett fantom feszültséget biztosítani az XLR mikrofonoknak, mégpedig az oldalán lévő kapcsoló segítségével. 

A MIDI képesség révén gyakorlatilag három eszköz kerül egyetlen egységbe: egy iRig HD, egy iRig MIDI 2 és egy iRig PRE, azzal a különbséggel, hogy mindegyik funkció tiszta digitális jelet továbbít. A MIDI képesség révén MIDI billentyűzetet és egyéb MIDI eszközöket kapcsolhatunk a Mac-hez vagy iOS eszközeinkhez, és bármely Core MIDI alapú alkalmazással használni tudjuk őket. 

Az IK Multimedia alkalmazásait, az Amplitube és a VocaLive programokat használók számára vonzó információ, hogy az iRig PRO használatával az alkalmazások fizetős MIDI funkciója ingyenesen aktiválódik. 

Az IK Multimedia nem csupán a strapabíró hardvert kínálja, de megannyi szoftvert is a termékkel való használatra: a Mac-re az Amplitube, a T-Racks CS Classic és a SampleTank programok, az iOS-re az Amplitube, a SampleTalk, az iGrand Piano és a VocaLive alkalmazások elérhetőek az iRig PRO tudásának kiaknázására. 

Az IK Multimedia iRig PRO terméke megvásárolható az iJoe.hu Apple kereskedéstől. 

iRig Pro Akció

Univerzális audio-MIDI interfész a Mac-hez és az iOS eszközökhöz sokféle hangszerkesztő programmal való használatra.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

31 488,19 Ft + áfa

Bruttó 48 990 Ft

Bruttó 39 990 Ft