iRig Mix mobil keverő

Az IK Multimedia megalkotta a tökéletes mobil keverőpultot az iOS eszközeinkhez. Az iRig MIX kicsi, könnyen szállítható. Feldolgozáshoz az iPod touch, iPhone vagy iPad megfelelő, míg forrásként szinte bármit használhatunk.

Ár: bruttó 33 990 Ft

Az IK Multimedia itáliai tervezői a 2012. januári CES rendezvényen mutatták be legújabb zenei terméküket, az iRig MIX nevű mobil keverőpultot, amely műfajában az első kiegészítő iPhoneiPod touch és iPad felhasználók számára, és használatát az IK saját, ingyenes alkalmazása mellett megannyi keverőprogram támogatja. A termék illeszkedik az iRig termékvonalba, és együttműködik akár az iRig gitárerősítővel és az iRig Mic kondenzátormikrofonnal is. 

Az iRig MIX minden olyan funkcióval fel van vértezve, amit egy profi keverőtől is elvárnánk: áttűnések, sorbaállítás és a következő muzsikákba való belehallgatás lehetősége (cue), ütem egyeztetés, hangszínszabályzók (EQ) és a hangerő sávonkénti egyedi állítása. Köszönhetően az eszközhöz képest kis méretnek, az iRig MIX könnyedén mobilizálható, ideális felszerelési elem tehát egy lemezlovas számára. 

Az IK Multimedia úgy fejlesztette ki az iRig MIX készüléket és a hozzá tartozó DJ Rig szoftverét, hogy az a hagyományos, és profik által is kedvelt kéteszközös környezetben ugyanúgy használható legyen, mint a hobbi lemezlovasok egy eszközös kombinációjával. Az iRig MIX így képes együttműködést biztosítani két iPadiPod touch vagy iPhone, és ezek bármilyen kombinációja között. A nagyobb kijelző miatt mindenképp praktikus, ha a felszerelés egyik eleme egy iPad, hiszen annak felületén sokkal kényelmesebben elférhetünk. A két eszközös megoldásnál az egy-egy eszköz egy-egy sávot foglal el, míg az egy eszközös felállásban a szoftverben tudunk külön sávokat kiválasztani, amelyeket az iRig MIX külön dolgoz fel. Az iOS eszköz mellett a másik sávot adhatja akármilyen zenei forrás, így akár iPod nano vagy más, nem Apple által gyártott hanghordozó, sőt, a '90-es évekből megmaradt mobil lemezjátszó is (discman). Ennek elérésére az eszköz X-Sync nevű funkciója kínál lehetőséget, amely képes feldolgozni a jelet szoftveres előkészítés nélkül is, és lehetőséget kínál az ütem szinkronizálásra, amely a keverés alapját jelenti. (Az X-Sync használatához az iOS eszközön a DJ Rig szoftvernek kell futnia.) 

Az iRig MIX emellett lehetőséget kínál a gitárjáték vagy énekhang feldolgozására is az iRig gitárerősítő vagy az iRig Mic kondenzátormikrofon használatával, amelyek csatlakoztatására külön bemenet is található az eszközön, így együtt tud működni az iRighasználatához ajánlott AmpliTube vagy az iRig Mic termékhez használatos VocaLive szoftverrel is. 

Az IK Multimedia komolyan gondolta az eszköz mobil használatát, így azt a lehető legalacsonyabb, 5 Voltos tápellátási igénnyel alkotta meg. Ez azt jelenti, hogy egy sima USB kapcsolaton keresztül akár az iPod touch vagy iPhone töltője is elegendő az ellátásához, és egy számítógép USB portjáról is üzemeltethető. Emellett szinte bármely olyan tartalék akkuról üzemel, amelyet az iPhone és iPodok töltésére alkottak meg. 

Az egység sztereó RCA kimenettel rendelkezik, így könnyedén kapcsolható erősítőre. Minőségi fejhallgató kimenete révén meghallgathatjuk a produkciót - vagy rácsatlakoztathatjuk szabványos multimédiás hangszórónkat, hogy megtöltsük a mixszel a szobát. Emellett külön fülhallgató kimenet áll rendelkezésre a sorban álló dalok hallgatására (cue), amely révén válogathatunk, hogy mi következzen a keverésben anélkül, hogy az előhallgatott zene megszólalna a mestersávon.