iRig Mic Studio

Stúdió minőségű digitális kondenzátormikrofon Mac gépekhez és iOS eszközökhöz gazdag szoftvercsomaggal.

Ár: bruttó 60 000 Ft

Az IK Multimedia hagyományosan kiemelkedő minőségű kiegészítőkkel örvendezteti meg a Mac és iOS eszközök alatt zenei produkciókat készítő felhasználókat. A mikrofonok területén elmondhatjuk, hogy a teljes piaci igényt lefedik: az iRig Voicetermék a hobbi kategóriát, az iRig Mic az igényes amatőr kört, az iRig Mic HD a digitálisan rögzíteni kívánó, és Mac-et is használó hangfelvételek készítőit célozza. Az iRig Mic Cast segítségével analóg mono interjúkat, míg az iRig Mic Fieldsegítségével digitális sztereó felvételeket készíthetünk. E termékvonal csúcsának tekinthető az iRig Mic Studio, amely könnyen szállítható, valóban professzionális minőségű stúdió mikrofon digitális felvételi lehetőséggel a Mac és az iOS eszközök számára. 

Az iRig Mic Studio alapját egy nagy méretű diafragmával ellátott kondenzátor mikrofon adja, amely a csomagban lévő Lightning kábel segítségével iPod touchiPhone és iPad modellekkel, az USB kábel jóvoltából pedig Mac-hez (és PC-hez) való csatlakoztatást tesz lehetővé. Az iRig Mic Studio kondenzátor kapszulája 1 hüvelykes, azaz 2,5 centiméter átmérőjű, ám az olasz gyártó ügyelt arra, hogy mellőzze a felesleges elemeket és méret növelő anyagot, így a piac egyik legkisebb stúdió mikrofonját tarthatjuk a kezünkben az iRig Mic Studio formájában. 

Az IK Multimedia saját fejlesztésű, 24-bites mélységű analóg digitális konvertert alkalmazott az iRig Mic Studio termékben, amely 44,1 és 48 kHz mintavételezéssel is képes rögzíteni, vagyis audió irányú és filmes felhasználásra is alkalmas. A termék beépített, rendkívül alacsony zajszintű, nagy felbontású előerősítőt tartalmaz. 

A gyártó ígérete szerint az iRig Mic Studio a maga 133 dB SPL értéke jóvoltából bármilyen hangforráshoz optimális felvételi erősséget biztosít, megtartva a precíz dinamikát és az emberi hang természetességét éppúgy, mint egy erősített elektromos gitár szélsőséges erejét. 

A legjobb hangminőség elérése érdekében az iRig Mic Studio többféle vezérlő lehetőséggel van ellátva, így például a bemeneti jelerősség (gain) szabályozható, amelyhez több szín leadására alkalmas LED tartozik - a színkódok formájában láthatjuk, hogy optimális, gyenge vagy túlvezérelt a hang. Vagyis anélkül láthatjuk az ideális értéket, hogy a szoftverhez hozzá kellene nyúlnunk. Az iRig Mic Studio dobozában egy erőteljes háromlábú mikrofonállvány is megtalálható, amellyel az optimális pozícióba állíthatjuk a terméket. 

Az iRig Mic Studio a portról kapja a tápot, vagyis használhatjuk otthonunkban és stúdióban éppúgy, mint kültéren. Vagyis teljes mértékben mobilisnak tekinthető. 

A termék bármilyen hangfelvételi szoftverrel képes együttműködni, így a Mac alatt a Logic Pro és a GarageBand mellett a Final Cut Pro, a QuickTime és sok egyéb szoftver is képes kiaknázni a képességeit. Az iOS alatt a GarageBand mellett az IK Multimedia sokféle szoftvere, az EZ Voice, az iRig Recorder és a VocaLive is használni tudja, csakúgy, mint bármelyik egyéb hangrögzítő alkalmazás. Az olasz cég külön ehhez a szoftverhez alkotta meg a Mic Room nevű alkalmazását, amely többféle optimális előbeállítást tartalmaz különféle stílusok és hangszerek rögzítéséhez. A program ingyenes verziója segítségével megismerhetjük a használni kereteit, regisztrálással pedig ingyenes beállításokat is letölthetünk. 

Részletes technikai paraméterek

• Mikrofon típus: kondenzátor elektret
• Kapszula: 1” (2,5 cm)
• Frenvencia: 20 Hz - 20 kHz (-3 dB)
• Erősítési tartomány: 40 dB
• Maximális hangnyomás: 133 dB
• Felbontás: 24-bit, 48 kHz
• Csatlakozó: standard mikró-USB; mikró-USB-USB a Mac irányába; mikró-USB-Lightning kábel az iOS eszköz irányába
• Fejhallgató kimenet a visszahallgatáshoz: 3,5 milliméteres minijack
• Táp: a fogadó eszközről
• Méret: 45 mm x 117 mm
• Tömeg: 218 gramm
• Kábel hossz: 1,5 méter

iRig Mic Studio fekete színben Akció

USB és Lightning kapcsolattal is rendelkező digitális kondenzátormikrofon az IK Multimedia cégtől stúdió minőségű hangrözítésre a macOS és az iOS felületén. Háromlábú mikrofonállvánnyal.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

47 244,09 Ft + áfa

Bruttó 69 990 Ft

Bruttó 60 000 Ft

iRig Mic Studio szürke színben Akció

USB és Lightning kapcsolattal is rendelkező digitális kondenzátormikrofon az IK Multimedia cégtől stúdió minőségű hangrözítésre a macOS és az iOS felületén. Háromlábú mikrofonállvánnyal.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

47 244,09 Ft + áfa

Bruttó 69 990 Ft

Bruttó 60 000 Ft