iRig Keys Pro

Háromoktávos MIDI billentyűzet Mac-hez szabványos zongorabillentyű méretű billentyűkkel, alacsony energiafogyastással. Billentésérzékenységgel, USB kapcsolattal a Mac-hez való csatlakoztatás céljából. Modulációs és hangszín tárcsákkal.

Ár: bruttó 46 990 Ft

Az IK Multimedia iRig KEYS terméke a legnépszerűbb mobil MIDI billentyűzet a Mac-hez, amely egyúttal az iOS eszközeink számára is vonzó megoldást kínál. A cég e termék tapasztalatai alapjain, ám a klasszikus zongora billentyű méret megtartásával alkotta meg iRig KEYS PRO termékét, amely rendkívül kis méretű, mégis a hagyományos billentyű méretet alkalmazó termék. Ezáltal ideális a zongorán tanulóknak, és a zongorajátékhoz szokott felhasználóknak. 

Az iRig KEYS PRO nem adta fel a mobilitás iránti igényt, csupán más szempontot tekint prioritásnak: úgy nyújt háromoktávos (37 billentyűs) használati élményt, hogy a klasszikus zongorák billentyű méretét biztosítja, így ha például az IK Multimedia iGrand Piano alkalmazásával szeretnénk nagyzenekari zongora hangján játszani, a billentyű méret élményében is közelíthetünk ehhez a hangszerhez. A billentésérzékenység jóvoltából a gombok működési módja is segíti a valóságélményt, természetesen a mechanikus eszköz izmos lenyomását nem utánozva. 

Az eszköz kitűnő kiegészítő azok számára, akik a Mac alatt a GarageBand vagy Logic Pro képességeit szeretnék kiaknázni. Erre a célra a csomagban mikró-USB kábel is található, amellyel a Mac és az iRig KEYS PRO összeköthető. Az USB kábel a tápellátást is biztosítja, így téve kényelmesebbé a használatot. Köszönhetően annak, hogy az IK Multimedia a szabvány mikró-USB aljzatot alkalmazta a MIDI billentyűzeten, ha esetleg elfelejtkeznénk a kábelről, akkor is viszonylag könnyen tudunk ebből a szabvány kábelből beszerezni. 

Mivel az IK Multimedia az iOS rendszerekre többféle zenei alkalmazást kínál, természetesen az iRig KEYS PRO kapcsolatának sincs akadálya ezekkel a mobil eszközökkel. Alacsony tápigénye révén könnyedén együttműködik az iPad 9,7iPad ProiPad mini egységekkel, de akár az iPhone és iPod touch modellekkel is. 

Ezen hardver egységekre az IK Multimedia az iGrand Piano és az iLectric Piano alkalmazásokat kínálja. 

Az iRig KEYS PRO csomagja az utóbbi évek iOS eszközeivel való együttműködés jegyében tartalmaz Lightning kábelt - ez a kiegészítő az Apple szigorú licencelési és megfelelőségi eljárásának eredménye, amelyen a termék átjutott, ennek köszönhetően MFi minősítésű, Made for iPhone/iPad/iPod jelzésű. 

A játék rugalmassága érdekében modulációs és hangszín tekerőgombok is találhatók a MIDI billentyűzet bal oldalán, ahogyan azt az ilyen termékektől megszokhattuk. A kitartó pedálok kapcsolatát a klasszikus jack aljzat biztosítja az iRig KEYS PRO hátoldalán. 

Fontos elemet nyújtanak az egységen a finom megvilágítással is ellátható programgombok, amelyekkel többek között oktávot váltani is mód van, valamint a megadható négy beállítási mód közül választhatunk viszonylag gyorsan. Beállítható a hangerő az erre szolgáló tekerőgombbal, és minden beállítás eltárolható a Set feliratú gombbal. 

Egy ilyen sokoldalú tudással rendelkező eszköznél a méret és a tömeg is fontos, ha a gyártó mobilitást ígér: az iRig KEYS PRO mindössze 1,59 kilogramm tömegű (ez 20%-kal kevesebb a legközelebbi riválisoknál), és kiterjedése csak 590 x 189 x 57 milliméter, vagyis az egység alig nagyobb, mint a rajta elhelyezett billentyűk mérete és mozgásigényük által meghatározott térfogatuk. 

Az iRig KEYS PRO megvásárlásával az olasz gyártó nem csupán a hardver terméket biztosítja, hanem szoftveres tartalmakat is. Az ingyenesen elérhető SampleTank FREE és iGrand Piano FREE alkalmazások önmagukban sokoldalú játékot kínálnak, és alkalmazáson belüli vásárlások formájában tovább bővíthetők. (A MIDI billentyűzet megvásárlásával az IK Multimedia a Rock Piano 1 nevű hangszert biztosítja ingyenesen az iGrand Piano alkalmazásban, és 48 hangmintát ad ajándékba a SampleTankben.) A Mac-re a SampleTank 2L nevű alkalmazás elérhető ingyenesen, amely 2 GB-os hangminta tárral érkezik. 

A termék egyébként bármely Core MIDI alapú alkalmazással használható, így természetesen a GarageBand és a Logic Pro is felismeri és kezeli.

Részletes technikai paraméterek

• 37 billentésérzékeny teljes méretű billentyű (3 oktáv + 1 hangjegy)
• modulációs és hangszín gomb
• hangerő gomb
• oktáv váltó és program váltó gombpár
• SET gomb 4 beállítás eltárolására
• jack bemenet pedál csatlakoztatására
• mikró USB bemenet Mac csatlakoztatására
• MIDI kapcsolat iOS eszközök irányába

Tömeg: 1,59 kilogramm
Méretek:
- 590 milliméter szélesség
- 189 milliméter mélység
- 57 milliméter magasság

A doboz tartalma
• iRig KEYS PRO MIDI billentyűzet
• mikró-USB kábel
• Lightning kábel

Zenetanuláshoz, mobil alkotáshoz, fellépéshez egyaránt kiváló megoldást nyújt az iRig KEYS PRO.