i zenei kábelcsomag

Az IK Multimedia zenészek igényei szerint válogatott kábelcsomagja hordtáskával, hogy sehol ne érjen meglepetés.

Indulóár: bruttó 7 990 Ft-tól


Az IK Multimedia 2013 januárjában a Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen mutatta be egyik új termékét, az iLine névre hallgató kábelcsomagot, amelyet az audió kábelek svájci bicskájának szánnak - a csomag minden olyan hang kábelt tartalmaz, amelyre szükségünk lehet a hangszerekkel kapcsolatos tevékenység során. A gyártó ígérete szerint a termékek csúcs minőségű rézkábelből és a vezető képességet segítő 24 karátos arany bevonatú csatlakozókból, vékony, mégis nagy sűrűségű kiváló szigetelőből állnak. 

Az iLine termékcsomag olyanok számára hasznos, akiknek gyakorta kell muzsikai eszközöket összekapcsolni, és nem szeretnének abba a hibába esni, hogy éppen nincsen kéznél egy bizonyos kábel, vagy éppen az olcsón összeeszkábált eszköznek érintkezési hibás a feje, esetleg a nagy méretű csatlakozó nem megy bele egy-egy modern eszköz szűken elhelyezett csatlakozójába.

Mik azok a kábelek, amikre a leggyakrabban van szükségünk? Mik azok a kábelek, amikből szívesen beszereznénk, de nem találunk? Az IK Multimedia átgondolta a témakört, és saját termékeihez is kínál többféle megoldást. 

Az iLine csomag alapvető eleme a minijack mono átalakító: ebbe csatlakoztatni tudjuk a gitárunk, erősítőnk 1,4"-es (6,35 mm) jack kábelét, és be tudjuk juttatni a hangot az iOS eszközünkre vagy a Mac hang bemenet portjára. További fontos elem a négyeres (TRRS) mikrofon hosszabbító, amelyet például számos olyan eszköznél használhatunk, amely az Apple speciális hangbemeneti megoldását alkalmazza, és hasznos lehet, ha túl rövidnek érezzük az alap kábelt. Ez a kiegészítő 60 centiméterrel toldja meg a kábelhosszt. Van a csomagban minijack-minijack kábel, amelyet például autós hangrendszerekkel való kommunikáció eseteire is használhatunk. További megoldás a minijack elosztó, amely kétfelé viszi egy forrás hangját - ha például két iLoud Micro Monitors rendszerre akarunk küldeni egy forrásból jövő sztereó jelet. Az erősítőkkel való analóg kapcsolatot biztosítja a minijack-RCA elosztó. Végül a csomagban megtalálható a sztereó forrású mono elosztó, amely kettébontja a jelet bal és jobb csatornára, amelyeket további 1,4"-es (6,35 mm) jack kábelekkel tudunk továbbvezetni. 

Az iPhone és iPad készülékeken ma már nincsen minijack, de mivel a Mac gépek máig alkalmazzák ezt a céljának tökéletesen megfelelő analóg szabványt, az IK Multimedia kitartott mellett, az iPhone mellé pedig a Lightning - 3,5 mm minijack adaptert, az iPad mellé pedig az USB-C - 3,5 mm minijack adaptert tudjuk külön megvásárolni az analóg hangkimenet eléréséhez.

Apple Lightning - 3,5 mm minijack adapter…

Apple USB-C 3,5 mm minijack adapter…

iPad modellekhez töltés közben is használható kimenetet a Satechi cég biztosít…Ezek közt vannak természetesen olyan kábelek, amelyekre nincsen minden nap szükségünk, és vannak nélkülözhetetlen példányok is. Az IK Multimedia a teljes csomag vásárlói számára egy elegáns kis hordtokot is biztosít, hogy mindig egy helyen lehessenek az éppen használaton kívüli kábelek, vagy akár behelyezzeük a táskánkba a teljes szettet, hogy mindig kéznél legyenek a kábelek, ha éppen szükség van rájuk. 

A csomag tehát hat darab, elterjedt kábeltípust tartalmaz, és széleskörű kompatibilitást biztosít egy sor eszközzel. Az IK Multimedia külön kiemeli, hogy nem kétes minőségű távol-keleti termékekről van szó, hanem Olaszországban tervezett és gyártott megoldásról. A tervezők nem csak arra ügyeltek, hogy a kábelek jól nézzenek ki - vékonyságuk és aranyozott végük erre garancia -, hanem arra is, hogy fantasztikus hangminőséget nyújtsanak - a cég már-már az audiofil kategóriába sorolja a terméket, amely talán túlzás, tekintve az ottani felső kategóriát, de természetesen nem is a nagy média boltok olcsó kábeleinek zajos termékvonalába sorolhatók. Az iLine széria fő vonzereje a szupertisztaságú réz vezető, amely árnyékolása révén védve van a külső interferencia ellen, és az oxidálódásmentes aranyozott csatlakozóvégek, amelyek jelátvitele az idő múlásával nem romlik. 

Az egyszerű használat érdekében az iLine kábelek színkódokkal is el vannak látva, amely révén azonosítani tudjuk, hogy az adott kábelből milyen analóg hangot kapunk majd.

Ezek alapján a kék színű sávval ellátott kábel sztereó, a zöld színű sztereó és bemenetként is funkcionál, a fehér a mono kábel bal csatornája, míg a piros a mono kábel jobb oldala.