Vocolinc VP3 Smart WiFi Outlet

Okos konnektor az Apple HomeKit keretrendszerére alkotva stabil WiFi kapcsolattal, fogyasztásmérő képességgel, 2300 Watt átfutó teljesítménnyel.

Indulóár: bruttó 11 990 Ft-tól


Vocolinc VP3 Smart WiFi Outlet

Az okos otthon kiegészítők körének egyik legizgalmasabb területe az, amikor hagyományosan nem okos termékeinkkel tehetjük HomeKit keretrendszerben vezérelhetővé. Ennek fontos elemét jelenik az okos konnektorok: olyan konnektorba csatlakoztatható megoldások, amelyek aljzatot biztosítanak más eszköz számára, és közben felvértezik a kapcsolhatóság, mérhetőség és távoli vezérelhetőség lehetőségeivel. A Vocolinc erre a célra gazdaságos árazású, WiFi kapcsolata révén pedig rugalmasan elhelyezhető és kényelmesen vezérelhető megoldásokat kínál a VP3 nevű konstrukció formájában, amely egy- és kétdarabos csomagban is elérhető. 

Vocolinc VP3 Smart WiFi Outlet

A Vocolinc VP3 termék hagyományos földelt konnektorba vagy elosztóba csatlakoztatható, és a rajta lévő vagy a csomagjában megtalálható QR-kód segítségével történő gyors üzembe állítást követően bekapcsolható az okos otthonunk kiegészítői közé. A beállítás a Home / Otthon alkalmazásból éppúgy történhet, mint a Vocolinc saját LinkWise alkalmazásából - ez utóbbi szükséges azonban az extra funkciók, például a fogyasztás mérés használatához. 

Természetesen több ilyen eszközzel is felvértezhetjük magunkat, és az alkalmazásokban külön névvel is illeszthetjük a kiegészítőket, illetve a Home / Otthon alkalmazás képes helyiségekhez igazítva is listázni az egységeket, vagyis ha az étkezőben vagyunk, nem feltétlenül kell látnunk a hálószobai eszközöket. 

A HomeKit eszközök kényelme, hogy az Apple eszközeinkről vezérelhetjük őket, ám ezen túlmenően az is hasznos, hogy egy HomeKit elosztó használatával távolról is hozzáférhetünk az eszközökhöz, illetve jelenetekbe kapcsolhatjuk őket. 

A Home / Otthon alkalmazás segítségével a Vocolinc VP3 elosztókat bekapcsolhatjuk és kikapcsolhatjuk. Ezzel a csatlakoztatott eszközök életre kelnek: az este lenyomott kenyérpirító a reggel az ágyból történő bekapcsolásra áram alá kerül, és elkezdi készíteni a pirítóst, a karácsonyfán felkapcsolhatjuk az izzókat, a nyári melegben bekapcsolhatjuk az asztali ventilátort. Számos olyan eszköz válik könnyebben kezelhetővé, amelyekhez korábban oda kellett menni, be kellett mászni, kényelmetlen volt a kezelése. 

Vocolinc VP3 Smart WiFi Outlet

Mindezen funkciókat a Siri asszisztens használói hang alapú vezérléssel akár az Apple Watch karórához beszélve is igénybe vehetik: „Hey Siri! Turn on the Christmas tree lights!”, „Hey Siri! Turn on the fan!” - és hasonló parancsokkal tehetjük egyszerűbbé a működést. 

Az igazán vonzó képesség azonban az automatizálásban való részvétel. A Vocolinc VP3 képes bekapcsolódni összetett folyamatokba, amelyeket egy otthonunkban lévő úgynevezett HomeKit központ koordinál. Ez lehet Apple TV szórakoztató központ, HomePod hangszóró, egy erre rendszeresített, otthon rögzített iPad, vagy a Linksys Velop routerek kiválasztott köre. 

Az automatizálás lényege, hogy bizonyos paraméterek együttese szükséges az eszköz működéséhez. Például ha bármely HomeKit eszközünk - Eve Degree, Eve Room - azt érzékeli, hogy a hőmérséklet a nappaliban mondjuk 26 fok fölött van, akkor bekapcsol egy ventilátor. Ha az Eve Motion mozgásérzékelő azt jelzi, hogy lejövünk az emeleti hálószobából a lépcsőn, vagy az Eve Door & Window vagy a Vocolinc Smart Bluetooth Contact Sensor jelzi, hogy kinyílt a hálószobánk ajtaja, és reggel 7 óra után járunk, bekapcsol a kibiztosított kenyérpirító, hogy mire a fürdőszobából kijövünk, kész pirítós kenyér várjon, esetleg elindul a vízforraló, hogy a teánk számára rendelkezésre álljon a forróvíz, vagy klasszikus elektromos kávéfőzőnk megkezdi lefőzni a reggeli kávét. Az automatizálás lehetőségei hosszasak, és számos kiváló paraméter - például a felhasználó telefonjának GPS adata is - képes működésbe hozni egy folyamatot. Az eszközök ilyenkor egymással kommunikálva hajtanak végre feladatokat, segítve ezzel az ismétlődő folyamatok elvégzését.

Vocolinc VP3 Smart WiFi Outlet

A HomeKit központ jóvoltából az eszközeinkhez távolról is hozzáférhetünk. Ennek alapja az Apple ID alapú hitelesítés, amely révén otthonunk okos eszközei teljesen védettek a külső „érdeklődőkkel” szemben. Természetesen lehetőségün van arra, hogy az otthon vezérlését mások, családtagok, lakótársak részére is rendelkezésre bocsássuk. Ezt egyszerűen a Home / Otthon alkalmazásból kezdeményezhetjük. Ilyenkor a kapcsolási lehetőségeket, illetve az értesítési funkciókat tesszük elérhetővé, de az eszközök törlése és új eszközök hozzáadása, illetve az alapvető adminisztrálási folyamat természetesen zárt marad, ahhoz csak a kezdeti felhasználó fér hozzá. A távoli kapcsolat kulcsa a folyamatos internet kapcsolat, hiszen ezen eszközök az internetre csatlakozó HomeKit központon keresztül kommunikálnak.

A Vocolinc VP3 emellett a csatlakoztatott eszköz fogyasztását is méri, amelyet a LinkWise alkalmazáson belül kísérhetünk nyomon. Itt a régióra érvényes áramdíj alapján láthatunk egy becsült számítást arra vonatkozólag, hogy az adott készülék mennyit fogyaszt, milyen költségeket vet fel a használata. Ezt éves, havi és napi bontásban is megfigyelhetjük. 

Vocolinc VP3 Smart WiFi Outlet

Az eszközre elosztót is csatlakoztathatunk, ha az okos funkiók helyett inkább a fogyasztásmérés az érdekes paraméter a számunkra. A Vocolinc VP3 okos konnektor 2300 Watt teljesítmény képes átengedni, a maximális áramerősség korlátja tehát 10 Amper.

A termék beltéri használatra készült, nem vízálló, kizárólag száraz helyen használható! 

Az eszköz 802.11b/g/n WiFi képességet alkalmaz 2,4 GHz frekvencián.

A Vocolinc VP3 okos konnektor egyes vagy dupla kiszerelésben elérhető az iJoe.hu kínálatában. 

A termékre egy év garancia érvényes.

Részletes technikai paraméterek

Bemeneti paraméterek: 230 Volt váltóáram, 50 Herz
Kimeneti paraméterek: 230 Volt, 2300 Watt, 10 Amper
Hálózati kommunikáció: WiFi 2,4 GHz 802.11b/g/n
Minősítések: CE, RoHS, WiFi
Használat: beltéren
Kompatibilis: Apple HomeKit keretrendszerrel és Siri hang alapú vezérléssel
Garancia: 1 év