VOCOlinc VP2 HomeKit elosztó

Négy darab földelt foglalattal rendelkező okos elosztó egység fogyasztás mérési lehetőséggel, túláram és túlfeszültség védelemmel.

Ár: bruttó 19 990 Ft


A VOCOlinc cég számos okos kiegészítőt jegyez, és ebbe a sorba csatlakozik a VP2 jelzésű elosztó egység, amely négy darab földelt tápcsatlakozót tartalmaz, amelyek az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedve önállóan vezérelhetőek, illetve a LinkWise alkalmazás segítségével akár fogyasztás mérésére is alkalmasak. 

A VOCOlinc VP2 formatervezésébe nem öltek kimagaslóan sok energiát: a termék úgy néz ki, mint bármely másik fehér színű elosztó. Tápkábele természetesen földelt, és bár a gyártó mindenütt gondosan titkolja: 1,5 méter hosszúságú. Praktikus megoldása, hogy az aljzatai 45°-ban el vannak forgatva, így kényelmesen kihasználható mindegyik foglalat földelt kábeles eszközökkel is. 

Igazi ereje természetesen belül található, és számos olyan paraméterrel rendelkezik, amely okán a legideálisabb választás az okos elosztók közül! Egyrészt a piacon szétnézve kedvezőnek mondható az ára - legyen szó elosztókról vagy egyetlen darabos okos konnektorról. Gyakorlatilag a legnépszerűbb egydarabos okos konnektornál alig kerül többe, miközben négy konnektor van rajta. A másik elképesztően kedvező vonása, hogy nem Bluetooth, hanem WiFi alapú. Ennek köszönhetően a használata sokkal rugalmasabb, és nem feltétlenül kell a HomeKit elosztónk közvetlen közelében lennie, elegendő csak azonos WiFi hálózaton működnie, ha távolról hozzá szeretnénk férni. 

A VOCOlinc VP2 okos elosztó üzembe állításához 2,4 GHz-es WiFi hálózatra van szükségünk - ez gyakorlatilag az egyetlen hátránya a WiFi alapú HomeKit eszközöknek, nem működnek 5 GHz-es WiFi hálózatokon. Az egységet könnyedén párosíthatjuk, és konnektorai teljesen önállóan üzemelnek, vagyis mind a négy külön kapcsolható az Apple Home / Otthon alkalmazásában is, a LinkWise gyári alkalmazásban pedig nem csak kapcsolni tudjuk, hanem például az egyes eszközök fogyasztását is mérhetjük. 

Az okos konnektor révén külön-külön tudjuk kapcsolni az egyes berendezéseket - bármi olyat, ami árammal megy, de nem HomeKit alapú. Mi több, egy HomeKit elosztó révén távolról is hozzáférhetünk a konnektorokhoz, illetve akár jelenetekbe is kapcsolhatjuk őket. A HomeKit elosztó lehet egy HomePod, egy Apple TV vagy egy állandóan az adott helyszínen lévő iPad, de immáron egy Linksys VELOP WiFi router is a támogatott típusok közül. Ezzel azonos WiFi hálózaton kell lennie a VOCOlinc elosztónak, és így lehetőségünk van elérni a távoli funkciókat, valamint a jelenetekben való részvételt: például ha egy Eve Degree hideget érzékel este a hálószobában, akkor bekapcsolhat egy aljzat a VOCOlink VP2 elosztón, amelybe egy hősugárzó van csatlakoztatva, és az melegít addig, amíg egy kívánt hőfokot el nem érünk. Amikor a kívánt hőfok megvan, akkor az Eve Degree hőadata alapján a konnektor kikapcsol, a hősugárzó leáll. Ez egyetlen példa, természetesen számos saját elképzelésünk lehet olyan ismétlődő élethelyzetekről, ahol szeretnénk, ha az okos eszközök elvennék a napi unalmas rutinfeladatokat, és megoldanák helyettünk ezeket a dolgokat. Köszönhetően a WiFi kapcsolatnak, a VOCOlinc VP2 funkciói akkor is működnek, ha éppen nincsen Bluetooth hatósugáron belül okos otthonunk központjával, de magabiztosan eléri a WiFi hálózatot. Ezáltal távolabb is el tudjuk helyezni, legyen szó kerti kis helyiségről, garázsról, kamráról vagy pincéről, ahová a WiFi elér. 

A VOCOlinc VP2 nem csak okos, de egy igazán modern elosztó egység is, amely akár 2300 Watt átfutó teljesítményt képes kezelni, és számos védelmi képességgel is fel van vértezve, így például duplán véd a túlárammal szemben, de található benne rövidzárlat védelem, túlfeszültség és túláram védelem, valamint túlmelegedés elleni védelem is - hiba esetén az eszköz egyszerűen kikapcsol, megelőzve a nagyobb bajt. 

A termék klasszikus stílusú kialakítása okán elvegyük az elektronikai eszközök között, és csak kicsit nagyobb méretű elejével sejteti, hogy más, mint a tipikus elosztók. A VOCOlinc VP2 hatékonyan használható irodában vagy otthonunkban, és kedvező árú belépő az okossá váló ingatlanok világába!