VocoLinc Opto VC1 beltéri okoskamera

HomeKit keretrendszerbe illeszkedő, iCloud tárhelyre rögzíteni is tudó IP alapú kamera, amely mozgásra is tud aktiválódni, és jelenetek része is lehet.

Ár: bruttó 14 990 Ft
VocoLinc Opto VC1 beltéri okoskamera

Az Apple a HomeKit okos otthon keretrendszerét ügyesen kapcsolta be az iCloud szolgáltatásba, amikor is lehetővé tette, hogy a kompatibilis kamerák a tárhelyünk terhére készítsenek gyakorlatilag bármekkora méretű felvételeket, mentéseket. Mindössze arra van szükség, hogy legalább a 200 GB-os adatcsomagra előfizessünk, és máris lehet egy felhő alapú, távolról is hozzáférhető okos kameránk! 

Az Apple felismerte a fő problémát az IP alapú kamerákkal kapcsolatosan: ezek általában borzalmasan nehéz beállítás révén kelthetők életre, némelyik ugyan támogatja a NAS rendszerre való rögzítést, de ennek beállítása általában mélyebb informatikai ismereteket igényel. Vannak felhő alapú megoldások is, ám sok ilyen termék szoftveres funkciója egyszer csak véget ér, amikor a cég felismeri, hogy nem vált piacvezetővé, és egyszerűen csak kivezeti a piacról a termékét. 

VocoLinc Opto VC1 beltéri okoskamera

A HomeKit alapú kamerák esetén ilyen veszély nem áll fenn, hiszen a keretrendszerbe illeszkedő termékek alapvető képességeit a cég saját alkalmazása nélkül is be tudjuk állítani: így van egy a VOCOlinc Opto VC1 beltéri okoskamera esetén is, ahol gyakorlatilag nincs is szükség arra, hogy a gyártó szoftverét telepítsük. A kamera hátán - illetve a dobozban lévő leíráson - található QR-kód beolvasásával az áram alá helyezett egységet fel tudjuk venni a rendszerbe, és a Home / Otthon alkalmazáson belül láthatjuk a képét, illetve elérhetjük a funkcióit és beállításait.

VocoLinc Opto VC1 beltéri okoskamera

A VOCOlinc Opto VC1 beltéri okoskamera alap szolgáltatása, hogy igény esetén jelet továbbít, vagyis ha ránézünk helyben vagy távolról, akkor a WiFi hálózatunk használatával láthatjuk az általa figyelt területet, akár éjjel is - köszönhetően az infravörös szenzorának. Extra szolgáltatás, hogy rögzíteni is tud a kamera, amennyiben az Apple iCloud tárhelyén legalább 200 GB-os előfizetésünk van. Ez módot ad egy darab kamera hozzáadására. Ezen kívül további négy kamerát adhatunk a rendszerhez, ha a 2 TB-os csomagra fizetünk elő. Ennek óriási előnye, hogy nincsen tárhely korlátunk: az Apple csupán annyit kér, hogy fizessünk elő a nagyobb tárhely csomagokra, de nem foglalkozik azzal, hogy az akár napokig rögzítő kamera mekkora felvétellel terheli a szervert. Vagyis nem kell azon aggódnunk, hogy folyamatos felvétel esetén egyszer csak betelik az iCloud tárhelyünk, és még nagyobbra kell előfizetni, mert a funkció nem használja az előfizetésben rögzített tárhelyet, azon felül biztosít tároló kapacitást az Apple a videófelvételnek.

VocoLinc Opto VC1 beltéri okoskamera

A VOCOlinc Opto VC1 beltéri okoskamera azért is roppant praktikus, mert beltéren bárhová elhelyezhető, kis méretű, kellően nagy felbontásban rögzít, és hihetetlenül olcsó a tudásához és a funkciójához képest - igazából a VOCOlinc cég szokás szerint szétoszlatja a megállapodásosan magas árakat, és kiváló minőségű termékeket kínál töredék árakon. 

A kamera beüzemelését követően az elhelyezésnek megfelelően láthatjuk annak képét. A Home / Otthon alkalmazáson belül számos funkciót kapcsolhatunk be, így például a magánéletünk védelme érdekében kiiktatható, hogy ha otthon vagyunk, akkor is sugározzon a kamera. Külön szabályozható, hogy miként viselkedjen a kamera, ha otthon vagyunk, illetve ha távol. Beállítható például az említett opció, hogy otthon tartózkodás esetén a kamera legyen kikapcsolva. De megadható, hogy aktivitásra elinduljon, illetve akár más funkciót is bekapcsoljon - például felkapcsoljon lámpákat, üzenetet küldjön, stb. Ha a média sugárzás (Stream) van beállítva, akkor nem kerül felvételre semmi, csak bepillanthatunk az élő képre - ez történhet akár mozgás érzékelést követően is. Valamint mód van arra, hogy sugározzon, és igény esetén rögzítsen is a kamera. Ez utóbbihoz az iCloud tárhely előfizetés szükséges legalább 200 GB mérettel.

VocoLinc Opto VC1 beltéri okoskamera

Hogy mégis érdemes legyen letölteni a VOCOlinc LinkWise alkalmazását, a gyártó több extra funkciót is beépített, mint például a fejjel lefelé elhelyezés beállítását, az éjjel látás bekapcsolásának lehetőségét, valamint a 370°-ban való elforgatás opcióját és a közelítést. 

A VOCOlinc Opto VC1 beltéri okoskamera mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik, így akár az élő adás esetén, akár a felvételnél bele is tudunk hallgatni abba, ami a megfigyelt helyszínen zajlik. Továbbá hozzá is tudunk szólni a látottakhoz, ezzel elkerülve valamilyen kellemetlen esetet. 

A termék méretei révén könnyedén elhelyezhető, tápját pedig USB-C kapun keresztül kapja egy USB falitöltőről, vagyis bármilyen USB forrásról elláthatjuk a működése érdekében, így akár router közelébe is elhelyezhetjük. 

Részletes technikai paraméterek

Méretek: 110 mm magasság, 80 x 80 mm területű négyzetet kitöltő kör
Lencse: ƒ2.0
Elforgás: 350° vízszintesen, 117° függőlegesen
Éjjellátás: beépített négy lencsés infravörös érzékelő akár 6 méterig
Érzékelő: 3 megapixel
Videó formátum: H.264
Hang: beépített mikrofon és hangszóró
Táp: 5 Volt, 1 Amper USB-C (mellékelve USB-C USB-A kábel és USB-A falitöltő)

Rendszerkövetelmények
iOS 14 vagy újabb, iPadOS 14 vagy újabb, macOS 11 "Big Sur" vagy újabb
Távoli eléréshez: internet kapcsolat, HomePod mini, állandó otthoni iPad, Apple TV (4. generációs vagy újabb)
Működéshez: WiFi hálózat (802.11a/b/g/n, 2,4 GHz)
Videófelvételek készítéséhez: 200 GB vagy nagyobb iCloud tárhely 10 napos mozgás alapú videó rögzítéshez

VocoLinc Opto VC1 beltéri okoskamera

HomeKit keretrendszerbe illeszkedő, iCloud tárhelyre rögzíteni is tudó IP alapú kamera, amely mozgásra is tud aktiválódni, és jelenetek része is lehet.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

11 803,15 Ft + áfa

Bruttó 14 990 Ft