VOCOlinc LED-szalag (2,5m)

HomeKit keretrendszerbe épülő okos LED szalag 16 millió szín megjelenési képességével. Alacsony fogyasztás, hosszú élettartam. Ragasztható kivitel IP67 vízállósággal, WiFi alapú működéssel.

Ár: bruttó 14 990 Ft

A vidám és hangulatos esték vonzó kellékét alkotta meg a népszerű HomeKit izzójával hamar ismertté és kedveltté vált VOCOlinc cég: a ragasztható LED-szalag előnye, hogy szintén teljes mértékben illeszkedik az Apple HomeKit keretrendszerébe, miközben az árazása a megszokott, rendkívül barátságos mértékű, minősége pedig kiváló, látványosan nagy fényerőre képes. 

A VOCOlinc LS1 jelzésű LED-szalag relatíve kis méretű doboza a filmtekercsre emlékeztető csévélő gurigán tartalmazza magát a hardvert, amelyhez egy soktűs, egyértelmű irányzékkal csatlakoztatható kapcsolós kábel illeszthető. Ennek vége a különálló tápegység, amely európai és brit fejet tartalmaz, cserélhető kivitele révén azonban a világ bármely táján használható megfelelő tápcsatlakozó illesztékkel. A gyártó ragasztó anyagokat is biztosít a termékhez: mind a kapcsoló felragasztható, mind a LED-szalag rögzíthető a falon vagy bútorzaton ilyen módon. Ennek elérésére a szalag háta ragasztó réteg, amelyet két személy együttműködésével profin fel lehet ragasztani szinte bárhová. 

A VOCOlinc termékek egyik fő vonzereje, hogy nagyon könnyen üzembe állíthatóak: a dobozon és több helyen jelen lévő QR-kód beolvasásának segítségével kezdeményezett párosítási folyamat lezajlása után a gyártó saját LinkWise alkalmazására többé nincs is szükségünk, mivel az Apple Home alkalmazásában szabadon állíthatjuk mind a fényerőt, mind a színeket, illetve egyszerűen bökéssel kapcsolhatjuk ki és be a terméket. A macOS Mojave operációs rendszertől kezdődően a Mac gépek is rendelkeznek Home / Otthon alkalmazással, amely révén mód van a HomeKit kiegészítők, így a VOCOlinc LED-szalag hozzáféréséhez is. Mivel a VOCOlinc LS1 WiFi kapcsolattal üzemel, így nem határolja be a Bluetooth hatósugár, hanem a teljes WiFi hálózatunkon működni képes. 

A HomeKit képesség révén a VOCOlinc LED-szalag jelenetekbe, okos funkciókba kapcsolható be. Megadhatunk olyan eseményeket, hogy hazaérkezésünkkor a LED-szalag bizonyos napszakban milyen színnel kezdjen világítani, vagy épp olyan eseményt, hogy egy Elgato Eve Motion mozgásérzékelő jelzésére a szalag finoman kezdjen el világítani éjjel a konyhában. A HomeKit jelenetek alapja, hogy legyen otthon egy Apple TV, állandóan jelen lévő iPad vagy egy HomePod hangszóró. Ennek segítségével távolról is hozzáférhetünk az eszközeinkhez, illetve automatizált jeleneteket is szervezhetünk. 

A VOCOlinc LS1 LED-szalag IP67 minősítésű eszköz, vagyis bírja az időjárás viszontagságait is. Fontos azonban ügyelni arra, hogy az elektromos berendezések, a táp, illetve az azt ellátó konnektor tipikusan nem vízálló, vagyis csak a LED-szalagot tegyük ki az elemeknek, a többi berendezést ne. A ragasztó használata előtt célszerű mérlegelni a hőtágulás jelentette problémákat, illetve az adott felületen átfolyó víz mennyiségét, mert ezek hatással lehetnek a ragasztás tartósságára. 

A VOCOlinc eszközök támogatják a csoportokba kapcsolást, vagyis ha több LED-szalagot egyként szeretnénk irányítani, arra a szoftver lehetőséget kínál, és ezek egyként is képesek megjelenni a Home / Otthon alkalmazásban. 

Részletes technikai paraméterek

Színek: 16 millió
Szalag hossz: 2,5 méter
Fényerő: 500 lumen méterenként
Vízállóság: IP67
Digitális segédek támogatás: Siri, Alexa, Google
Vághatóság: mellékelt eszköz segítségével elvágható
Bővíthetőség: külön elérhető 1, 2 és 3 méteres szalagokkal