VOCOlinc SmartGlow LS3 LED-szalag

HomeKit keretrendszerbe épülő okos LED szalag 16 millió szín megjelenési képességével. Alacsony fogyasztás, hosszú élettartam. Ragasztható beltéri kivitel, WiFi alapú működéssel.

Ár: bruttó 28 990 Ft


A vidám és hangulatos esték vonzó kellékét alkotta meg a népszerű HomeKit izzójával hamar ismertté és kedveltté vált VOCOlinc cég: a ragasztható LED-szalag előnye, hogy szintén teljes mértékben illeszkedik az Apple HomeKit keretrendszerébe, miközben az árazása a megszokott, rendkívül barátságos mértékű, minősége pedig kiváló, látványosan nagy fényerőre képes. 

A VOCOlinc LS2 és LS3 jelzésű LED-szalag relatíve kis méretű doboza a filmtekercsre emlékeztető csévélő gurigán tartalmazza magát a hardvert, amelyhez egy soktűs, egyértelmű irányzékkal csatlakoztatható kapcsolós kábel illeszthető. Ennek vége a különálló tápegység, amely európai és brit fejet tartalmaz, cserélhető kivitele révén azonban a világ bármely táján használható megfelelő tápcsatlakozó illesztékkel. A gyártó ragasztó anyagokat is biztosít a termékhez: mind a kapcsoló felragasztható, mind a LED-szalag rögzíthető a falon vagy bútorzaton ilyen módon. Ennek elérésére a szalag háta ragasztó réteg, amelyet két személy együttműködésével profin fel lehet ragasztani szinte bárhová. 

A VOCOlinc termékek egyik fő vonzereje, hogy nagyon könnyen üzembe állíthatóak: a dobozon és több helyen jelen lévő QR-kód beolvasásának segítségével kezdeményezett párosítási folyamat lezajlása után a gyártó saját LinkWise alkalmazására többé nincs is szükségünk, mivel az Apple Home alkalmazásában szabadon állíthatjuk mind a fényerőt, mind a színeket, illetve egyszerűen bökéssel kapcsolhatjuk ki és be a terméket. A macOS Mojave operációs rendszertől kezdődően a Mac gépek is rendelkeznek Home / Otthon alkalmazással, amely révén mód van a HomeKit kiegészítők, így a VOCOlinc LED-szalag hozzáféréséhez is. Mivel a VOCOlinc LS2 WiFi kapcsolattal üzemel, így nem határolja be a Bluetooth hatósugár, hanem a teljes WiFi hálózatunkon működni képes. 

A HomeKit képesség révén a VOCOlinc LED-szalag jelenetekbe, okos funkciókba kapcsolható be. Megadhatunk olyan eseményeket, hogy hazaérkezésünkkor a LED-szalag bizonyos napszakban milyen színnel kezdjen világítani, vagy épp olyan eseményt, hogy egy Eve Motion mozgásérzékelő jelzésére a szalag finoman kezdjen el világítani éjjel a konyhában. A HomeKit jelenetek alapja, hogy legyen otthon egy Apple TV, állandóan jelen lévő iPad vagy egy HomePod hangszóró. Ennek segítségével távolról is hozzáférhetünk az eszközeinkhez, illetve automatizált jeleneteket is szervezhetünk. 

A ragasztó használata előtt célszerű mérlegelni a hőtágulás jelentette problémákat, mert ezek hatással lehetnek a ragasztás tartósságára. 

A VOCOlinc eszközök támogatják a csoportokba kapcsolást, vagyis ha több LED-szalagot egyként szeretnénk irányítani, arra a szoftver lehetőséget kínál, és ezek egyként is képesek megjelenni a Home / Otthon alkalmazásban. 

Részletes technikai paraméterek

Színek: 16 millió
Szalag hossz: 2 méter, 5 méter vagy 10 méter
Fényerő: 500 lumen méterenként
Alkalmazés helye: kizárólag beltéri
Digitális segédek támogatás: Siri, Alexa, Google
Vághatóság: az ollóval jelzett pontok segítségével elvágható
Bővíthetőség: a kettő méteres verzió külön elérhető szalaggal bővíthető

Rendszerkövetelmények:
iOS 14 vagy újabb, iPadOS 14 vagy újabb, macOS 11 "Big Sur" vagy újabb
Távoli eléréshez: internet kapcsolat, HomePod mini, Apple TV (4. generációs vagy újabb)
Működéshez: WiFi hálózat (802.11a/b/g/n, 2,4 GHz)