VOCOlinc FlowerBud HomeKit okos aroma diffúzor

Az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedő aroma diffúzor és hideg párologtató berendezés változatos LED fénnyel.

Ár: bruttó 23 990 Ft


A VOCOlinc okos otthon kiegészítőinek egyik különleges és újszerű darabja a FlowerBud nevű párologtató és fényforrás, amely illóolajokkal végzett aromaterápiára, kellemes otthoni illatosításra, az ideális páratartalom elérésére és hangulatfény keltésre is alkalmas, és természetesen illeszkedik az Apple HomeKit keretrendszerébe. 

A VOCOlinc FlowerBud az Apple Home / Otthon alkalmazásában is elérhető, de tudásának minden elemét a LinkWise alkalmazás segítségével tudjuk kiaknázni. Az üzembe állítás alapja, hogy csatlakozzon a 2,4 GHz-es WiFi hálózatunkra, és ott van lehetőség konfigurálni. (A HomeKit eszközök sok esetben nem tudnak kapcsolódni és nem konfigurálhatóak, ha vegyes 2,4 GHz és 5 GHz hálózatunk van, így ha sikertelen lenne a beállítás, mindenképpen alkossunk önálló 2,4 GHz-es hálózatot.)

A VOCOlinc FlowerBud 300 milliliteres tartályába tölthetünk csak vizet, de arra csepegtethetünk különféle illóolajokat is, hogy kellemes illat töltse be a helyet, ahol tartózkodunk. A hangulathoz hozzátartozik a fény is, amelyet 16 millió árnyalat formájában tud megjeleníteni az eszköz. Ennek köszönhetően beállíthatunk a hangulatunkhoz illeszkedő vagy azt javító barátságos színeket: lágy zöldet, halványkéket, finom narancsos színűt vagy egyszerűen csak világíthatunk olvasáshoz. 

A párologtató eszköz esetén hasznos, hogy képes érzékelni a szoba páratartalmát. Így ha magas a páratartalom, akkor le tudjuk állítani vagy szellőztetni tudunk, de ha alacsony a levegő nedvességtartalma, akkor fokozhatjuk a FlowerBud működését, és párásíthatjuk a levegőt magunk körül. 

A HomeKit eszközök előnye, hogy távoli hozzáférésre is lehetőséget kínálnak, így ha egy romantikus vacsora után szeretnénk, hogy kellemes vanília illat lengje be az otthonunkat, mire hazaérünk, akár messziről is be tudjuk kapcsolni az eszközt. Ehhez egy otthonunkban lévő újabb generációs Apple TV, HomePod vagy állandóan jelen lévő, szintén nem túl régi iPad szükséges. A távoli hozzáférés mellett a FlowerBud természetesen jelenetekbe is illeszthető, amelynek csak a fantáziánk szabhat határt - ilyenkor márkától függetlenül bármely HomeKit eszköz működésének eredményei tudják aktiválni vagy deaktiválni a FlowerBud működését. 

Fontos tulajdonság, hogy a VOCOlinc FlowerBud nem forralja a vizet, hanem diffúziós eljárással, amolyan hűvös páraként juttatja a levegőbe az illóanyagot, így valóban természetes illatként lengi be a környezetünket, és nem lecsapódó páraként. A hidegpára előnye, hogy az illóanyag abban a formában jut a levegőbe, ahogyan az üvegcsében megvásároljuk. A felmelegítésnél és forralásnál szükségszerűen változik az anyag kémiai állapota, ezáltal nem autentikusan kapjuk vissza az illatot. A hidegpára ugyanakkor intenzívebb és pontos leképezése az illatnak. További előny az is, hogy a VOCOlinc FlowerBud esetén nincsen nyílt láng vagy bármi, ami veszélyt okozhat, ha a tartályból elfogy a víz. Ilyenkor egyszerűen megszűnik az illatanyag párologtatása.