VOCOlinc E27 okos izzó

HomeKit keretrendszerbe épülő okos LED izzó 16 millió szín megjelenési képességével. Alacsony fogyasztás, hosszú várható élettartam.

Ár: bruttó 7 990 Ft


A VOCOlinc Smart Bulb röviden összefoglalva egy HomeKit alapú okos izzó, amelynek óriási előnye, hogy külső kiegészítők, külön elhelyezendő WiFi egységek nélkül használhatjuk, és több hasonló termékkel ellentétben nem szűk tudású Bluetooth megoldás, hanem teljes értékű HomeKit egység. Mondhatjuk, hogy az első önálló HomeKit izzó az E27 foglalatú lámpáinkba. 

A VOCOlinc Smart Bulb egy kicsiny LED fényforrás, amely az otthoni lámpáinkat teheti okossá és energiatakarékossá: 9,5 Watt fogyasztásával egy 60 Wattos klasszikus izzónak felel meg, fényereje 850 lumen. Energiatakarékosságának alapja a LED, amely nem csak gazdaságos, de hosszú életű is: napi 3 órás használat mellett akár 20 év üzemideje is várható. 

Az egység üzembe helyezése a klasszikus módon működik, ahogyan azt HomeKit kiegészítőknél megszokhattuk: a Home alkalmazással vagy a VOCOlinc LinkWise nevű ingyenes programjával tudjuk aktiválni az iOS eszközeink valamelyikén. Mivel az aktiválás során a kamerának meg kell mutatnunk az izzó oldalán lévő számkódot, így érdemes a matricát levenni, ha az izzót becsavarjuk egy zárt lámpába, hiszen ebben az esetben nem tudjuk a kamerának megmutatni a kódot. A számsor azonosítása után kiválaszthatjuk, hogy melyik szobához, helyiséghez adjuk hozzá az egyéget, és máris elérhetjük széles körű tudását. 

A VOCOlinc Smart Bulb E27 foglalatba illeszkedik, vagyis a leginkább elterjedt szabványnak megfelelő, az lehetővé teszi, hogy egy háztartásban többet is elhelyezzünk belőle. Ezért is praktikus, hogy szobához rendelhetjük, illetve elnevezhetjük, valamint a saját alkalmazából azonosíthatjuk is - ilyenkor villogni kezd, hogy tudjuk, hogy a szoftverben kiválasztott példány pontosan melyik. 

Köszönhetően a HomeKit támogatásnak, a VOCOlinc Smart Bulb számos jelenetbe bekapcsolható, amennyiben van az otthonunkban a hatósugáron belül egy Apple TV (legalább 4. generáció), egy állandóan az otthonunkban lévő iPad, egy HomePod hangszóró vagy egy HomeKit elosztó szerepét betöltő Linksys VELOP 3-sávos router

Így például ha az Eve Motion mozgásérzékelő jelzést ad, az izzó fel tud kapcsolni, ha az Eve Door & Window ajtó nyitást érzékel az otthonunkban, bizonyos időpont után, praktikusan sötétben, szintén fel tud kapcsolódni, de akár az Eve Smoke nevű szénmonoxid érzékelő aggasztó jelzése is aktiválhat minden fényforrást az otthonunkban, ezzel is figyelmeztetve a bajra. A VOCOlinc Smart Bulb beállítható ébresztésre is: finom fénnyel képes segíteni a kellemes ébredést. 

A VOCOlinc LinkWise alkalmazás segítségével a felkapcsolva lévő izzót többféle program szerint használhatjuk: 3 másodpercenként történő fényváltásra, villogásra, vagy sima világításra. A Home alkalkmazáson belül olyan alapvető paramétereit szabályozhatjuk, mint a fényerő, illetve az árnyalat - ezeket a Home alkalmazás más termékeknél is megszokott kellemes, egyszerű és célirányos felületén állíthatjuk be. 

A VOCOlinc Smart Bulb ízléses megjelenésű dekorációs eleme is lehet az otthonunknak, vagyis ha csak egy dedikált foglalatba rakjuk bele lámpatest és búra nélkül, akkor is kellemes látványt nyújt a letisztult fehér megjelenése. Több millió árnyalata mellett 5700 Kelvin fehérségű természetes fényt is tud biztosítani. 

A VOCOlinc Smart Bulb megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.