Satechi Smart Outlet (HomeKit) okos konnektor

Az okos otthon keretrendszerbe illeszkedő, fogyasztásmérésre alkalmas kapcsolható konnektor fehér színben.

Ár: bruttó 12 990 Ft


Az Apple okos otthon keretrendszerében, a HomeKit rendszerben az egyik legnépszerűbb termékkört az intelligens konnektorok adják - ezek szabadon kapcsolhatóak, mérik a fogyasztást, és jelenetekben is könnyedén részt tudnak venni. A Satechi e területre alkotott megoldása egy darab földelt, európai szabványú konnektorral rendelkezik. Extra képessége az időzítési lehetőség, illetve a helyi kapcsolás opciója, vagyis ha vendégünk van, vagy más családtagunk is szeretné használni az eszköz alapvető képességét, hogy áramot ad, akkor is be tudja kapcsolni. 

A Satechi Smart Outlet viszonylag kis méretű, praktikus kivitelű termék. Külön előnye, hogy a felületén található a HomeKit párosításhoz szükséges QR-kód, vagyis nem kell papírokat megőriznünk és újrapárosításkor keresgélnünk. A beállítás előtt a legfontosabb, hogy az iPhone készülékünkkel - vagy a párosításhoz használt eszközzel - a 2,4 GHz-es WiFi hálózatra kapcsolódjunk, mert a HomeKit eszközök tipikusan nem tudnak 5 GHz-en működni.

A későbbiek során a WiFi router kezeli az azonos eszközre 2,4 GHz-en és 5 GHz-en illeszkedő eszközöket, de a beállítás során mindenképpen a régi és zsúfolt frekvenciát kell használnunk. A Satechi Smart Outlet előnye egyébként, hogy WiFi alapú, hiszen nagyobb a hatósugara, mint a Bluetooth eszközöknek, és így könnyebben hozzáférhető.

A termék teljes mértékben konfigurálható az Apple Home / Otthon alkalmazásából, de számos funkciója csak a gyártó saját Satechi Home alkalmazásában érhető el, így célszerű ezt az ingyenes kiegészítőt telepíteni, amely minden HomeKit eszközünket elér, és benne kapcsolhatóak és állíthatóak más gyártók termékei is.

A HomeKit rendszerbe kapcsolást követően elnevezhetjük a terméket, amely a kódja alapján kap egy azonosítót. Továbbá nevet adhatunk a konnektornak annak megfelelően, hogy mit fogunk csatlakoztatni, illetve kiválasztható az is, hogy melyik szobában található az egység. A Home / Otthon alkalmazásban egyszerű tológombokkal ki- és bekapcsolhatjuk az aljzatot.

A Satechi Home alkalmazás ennél többet is nyújt: amellett, hogy hasonlóan szép kivitelű, mint a Home / Otthon alkalmazás, és a kapcsolás is történhet oly egyszerűen, mint az Apple alkalmazásán belül a kicsiny fehér négyzetre bökéssel, sokkal részletesebb információkat kapunk a termékről, így a Satechi Smart Outlet konnektoráról.

A Satechi Home alkalmazás extrája az időzítő (Schedule) és a visszaszámláló (Timer). Ezek roppant hasznos képességek, és igazán vonzó extrái a terméknek. Az időzítő segítségével megadhatjuk, hogy minden nap egy adott időben kapcsoljon be a konnektor. Vagyis például a kávégépünket állandóan ON állásban hagyva megadható, hogy reggel 6.50-kor kapcsoljon be, így ha felébredünk, már be van melegedve a gép, és 7 órakor simán főzhetünk vele kávét. De ha nyaralni megyünk, és szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy otthon vagyunk, akkor egy konnektorba csatlakoztatott lámpának is megadható, hogy 21.10 és 22.40 között világítson. Az időzítő számos remek lehetőséget kínál a felsoroltakon túl megannyi ötletre.

A visszaszámláló ellenben más megközelítéssel működik: a segítségével a ki- vagy bekapcsolás köthető az adott időponttól számított valamennyi időhöz, vagyis ha beállítunk egy idő keretet, amely nap:óra:perc formátumban adható meg, akkor az idő lejárta után fog történni valamit, például kikapcsol vagy bekapcsol a konnektor.  

A Satechi Smart Outlet nagyon hatékonyan bekapcsolható a mindennapjainkba, mérete és funkciói révén pedig szinte bárhol elhelyezhető, és bármely feladatra igazán praktikus megoldás tud lenni. 

Amennyiben olyan vendégünk lenne, akinek nem biztosítunk hozzáférést a HomeKit hálózathoz, a terméken lévő különálló kapcsoló segítségével a konnektor HomeKit hozzáférés nélkül is kapcsolható.