Nanoleaf Remote

Ötletes megjelenésű HomeKit távvezérlő, amely minden lapjához külön beállítást kapcsolhatunk.

Ár: bruttó 17 990 Ft


Az Apple HomeKit keretrendszere kiváló megoldás a saját otthonunk vezérléséhez, és a megosztás révén családtagjaink is hozzáférhetnek a különféle funkciókhoz. Előfordul azonban, hogy vendégünk érkezik, akinek nem szeretnénk teljes körű hozzáférést adni az otthonunk vezérléséhez, vagy éppen nincsen kéznél az iPhone vagy Apple Watch készülékünk, de szeretnénk gyorsan elérni egy-egy funkciót. Ilyen esetekre jönnek igazán jól a HomeKit távvezérlők, amelyek közül a legsokoldalúbbat alkotta meg a Nanoleaf. 

A Nanoleaf Remote egy tizenkét lapból álló testet képes - a geometria ismereteket frissen tartók vagy a latin nyelvre fogékony fejében a dodekaéder test neve sejlik fel, és valóban, a számozott lapok tizenkét azonos formájú és méretű szabályos testet képeznek. 

Az egység minden lapja önálló vezérlő felület, felfelé fordításra más-más funkciókat képesek ellátni, és ezáltal az okos otthonunk alapvető vezérlőjévé válni. A funkciókat a Nanoleaf alkalmazásában tudjuk megtanítani a készüléknek, amely színek felvételére is képes. Ennek keretében például a ritmus érzékelővel együttműködő Nanoleaf Light Panel Smarter Kit vagy Nanoleaf Canvas Smarter Kit megoldásokkal képes párhuzamosan színt megjeleníteni, és az alap fehér színét LED megvilágítással megváltoztatva fokozni a hangulatot. 

Az egyes lapok képességeit a Nanoleaf alkalmazásban állíthatjuk be - itt van mód arra, hogy a dodekaéder lapjaihoz jeleneteket (Scene), azaz HomeKit eseménysort rendeljünk hozzá. Ehhez természetesen szükséges egy HomeKit elosztó, például egy HomePod, egy Apple TV vagy egy folyamatosan otthon lévő iPad készülék, hiszen ennek jóvoltából tudnak az eltérő márkájú HomeKit eszközök együttműködni, és jelenetként funkcionálni. Az eszközt egyszerűen elforgatva más-más oldallapjaihoz rendelhetünk más funkciókat: bekapcsolhatjuk a hangulatvilágítást, aktiválhatjuk a fűtést, áram alá helyezhetjük a hifi ellátására szolgáló elosztót, jelezhetjük az otthonunknak, hogy távozunk, és kapcsolódjanak le bizonyos eszközök, és a sor persze folytatható - egészen tizenkettőig. Ez a tulajdonság pedig igazán különlegessé teszi a Nanoleaf Remote-ot, hiszen a piacon lévő egyéb HomeKit távvezérlők általában 2-3-4 jelenetet képesek kezelni, itt viszont okosan a számozás nyújtotta praktikussággal oldották meg a használatot. Egy tucat képességre könnyen emlékezhetünk, hiszen egy televízió távvezérlőjén is emlékezhetünk arra, hogy melyik a nyolcas és melyik a tizenegyes csatorna. A Nanoleaf Remote ezen az elven meg van számozva, és így vissza tudunk emlékezni arra, hogy a hazaérkezés az egyes számmal jelölt oldal, a távozás a tizenkettes, és például a romantikus háttérfények aktiválása a nyolcas. Bármelyik úgy aktiválható, hogy azt forgatjuk felülre.

A Nanoleaf Remote kettő darab ceruzaelemmel működik, amelyek a csomagban megtalálhatóak, ám annyira energiatakarékos a Bluetooth technológia révén, hogy ezekkel akár 2 évig is üzemeltethető, utána pedig egyszerűen cserélhetőek az elemek. 

A riválisokhoz képest abszolút versenyképesen árazott termék megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.

Részletes technikai paraméterek

Áramforrás: AA ceruza elem
Magasság: 7,62 cm
Hossz: 8,89 cm
Szélesség: 8,89 cm
Tömeg: 100 g

Rendszerkövetelmények: iOS 8 vagy újabb, macOS 10.13 vagy újabb

A doboz tartalma:
Nanoleaf Remote
Két AA méretű elem