Nanoleaf Light Panel Smarter Kit

Apple HomeKit keretrendszerre épülő LED fényforrás 9 darab háromszög alakú elemből, amelyek WiFi alapon illeszkednek az okos otthonunk eszköztárába. A LED fények akár 16 millió színárnyalat megjelenítésére képesek.

Indulóár: bruttó 62 990 Ft-tól


Az energiatakarékos, majd okossá váló izzók gyártásában előkelő helyen lévő Nanoleaf cég minden idők egyik legvonzóbb HomeKit világítástechnikai termékét alkotta meg a Nanoleaf Light Panel Smarter Kit nevű egysége formájában, amely kilenc darab nagy fényerejű LED háromszög, amelyek egy központi egység vezérlése alatt rendezhetők különféle formákba, és szerelhetőek falra. Az egység ritmus érzékelővel is kiegészül, amely révén igény esetén zenére képes reagálni, ennek megfelelően változtatja a fényeit és az ütemét. 

A Nanoleaf Light Panel Smarter Kit teret enged a kreativitásunknak: a háromszögeket a csomagban lévő kis csatlakozó lapkák segítségével összefűzhetjük, és sokféle alakzatot létrehozhatunk a rendelkezésre álló falfelület méret és forma paramétereihez igazodva. Sőt, különálló csomagok segítségével akár bővíthetjük is a szettet, és egy központi egységre akár 30 darab világító háromszöget fűzhetünk. 

De kezdjük a legelején! A Nanoleaf Light Panel Smarter Kit kilenc darab, egyenként 100 lumen fényerejű LED fényt tartalmaz, amelyek 1200 és 6500 Kelvin közötti színhőmérséklettel képesek világítani, és panelenként mindössze 2 Watt fogyasztással üzemelnek, a központi egység pedig 60 Watt maximális fogyasztással működik. 

A Nanoleaf Light Panel Smarter Kit központja egy kis méretű, fehér egység, amely elbújik az izzók mellett, és amelyet a letölthető Nanoleaf alkalmazás segítségével az otthoni, 2,4 GHz-es WiFi hálózatra csatlakozásra konfigurálhatunk - fontos, hogy a HomeKit kiegészítők többségéhez hasonlóan nem tudunk 5 GHz-es hálózatra kapcsolódni. A beállítás során az egység fényjelekkel mutatja, hogy hogyan áll a folyamat. Körülbelül egy perces indítási időt követően a technika készen áll a beállításra, amelyet az alkalmazás az iOS eszközünkön el is végez, de a Home / Otthon alkalmazással is végrehajtható a feladat, tehát akár a Mac-en is beállítható a technika. 

Megjegyzés: Ha korábban más WiFi hálózatra lett volna csatlakoztatva az eszköz, vagy valamiért megszakad a beállítás - például áramszünet -, a főegység elején lévő két gomb nyomva tartásával tudjuk hardveresen újraállítani az egységet. Ilyen esetben a beállítás látszólag elindul, de nem valósítható meg, tehát mindenképpen újra kell állítani a terméket. 

A beállításhoz nem kell összerakni a szettet, és nem szükséges végleges formába ölteni. Elegendő csak a központi egységet és legalább egy LED háromszöget aktiválni. 

Már a beállítás során becsatlakozik a képbe a Home / Otthon alkalmazás, amely nem csak ki- és bekapcsolni tudja a Nanoleaf Light Panel Smarter Kit izzó szettet, hanem színeket beállítani, illetve előre definiált fénysémák közül válogatni is. Elképesztően kényelmes dolog, hogy az Apple Watch felületéről is lehetőségünk van váltani a színek és sémák közül. A HomeKit támogatás óriási előnye ez a fajta átjárhatóság és kényelem. Az első beállítást követően el sem kell indítanunk a Nanoleaf saját alkalmazását, hiszen a Home / Otthon alkalmazásból szinte minden állítható. 

Természetesen akadnak azért finomságot az eszköz saját alkalmazásában is: például egyesével kapcsolhatjuk a háromszöget színét, hogy teljesen egyedi színképleteket hozzunk létre. Összességében azonban sokféle és vonzó megjelenésű az alkalmazás által kínált színkombinációk sora. 

A gyártó arra is ügyelt, ha esetleg nincsen kéznél az okos készülékünk: a Nanoleaf Light Panel Smarter Kit központi egységén lévő gombok segítségével a lámpa ki- és bekapcsolható, illetve a témák közötti váltásra is lehetőség nyílik. A megoldás annyira intuitív, hogy a gyanútlan felhasználók is könnyedén felfedezik.

A 100 lumen fényerő nem tűnik nagyon soknak, de már akár hat panel egymás mellett is igen erőteljes fényt nyújt, a bővítésekkel pedig az összesen húsz elképesztő fénypompát biztosít. A hat darab háromszögből alkotott kör jellegű alakzat a korabeli gótikus templomok festett üvegablakának világát idézi, és bárhová elhelyezve nagyon hangulatos és jól mutat. A Nanoleaf által vizionált csíkok és egyéb alakzatok is igen látványosak tudnak lenni.

Az egység által kínált színsémák nem állandó azonos színű világítást jelentenek, hanem dinamikus változást: a Forest / Erdő nevű téma a zöld és fehér színek hullámzásával működik, mintha fák között lennénk egy erdőben. A Snowfall / Havazás téma a világoskék és a fehér színeket keveri. A Nemo nevű a bohóchal narancssárga és fehér árnyalatait vegyíti. Bármelyik opció nagyon látványos és kellemes hangulatú.

A Nanoleaf Light Panel Smarter Kit egység kapcsán némi félelmet a rögzítés jelent: a falra rögzítés ragasztó csíkokkal oldható meg a gyári kiszerelésben. Ez a konstrukció a tapasztalatok szerint tökéletesen működik, és hosszabb ideig sem vált le a falról, nem jelenthető ki azonban, hogy a drága műszaki cikkeik iránt aggódó felhasználók számára tökéletesen megnyugtató a használata. Fontos, hogy a felhelyezés előtt megfelelően pormentesítsük a felületet, hogy a 3M kétoldalú ragasztó csíkjai meg tudjanak kapaszkodni. Igény szerint külön megvásárolható a csavarról való rögzítést kínáló Nanoleaf Mounting Kit, amely határozott és szilárd rögzítést kínál például a plafonon való elhelyezéshez.

A HomeKit képesség jóvoltából a Nanoleaf Light Panel Smarter Kit nem csak kényelmesen használható, de akár meg is osztható más felhasználóval, aki eltérő Apple ID-vel rendelkezik. Mi több, ha van egy Apple TV (legalább negyedik generációs modell) vagy egy állandóan otthon lévő iPad (legalább negyedik generációs), vagy egy HomePod lejátszó, akkor többféle makró megoldásra is lehetőségünk van. Például megtaníthatjuk az eszközeinket, hogy ha éjszaka az Eve Motion mozgást érzékel az előszobában, akkor a Nanoleaf Light Panel Smarter Kit két LED-je kapcsoljon fel 20%-os fényerővel. Ezzel kellemes megvilágítást kapunk, ha például csak a macskát akarjuk kiengedni, vagy a gyermekünk nyöszörgésének forrását kívánjuk felderíteni. Hasonló konstrukciók a Home / Otthon alkalmazásban előre definiált parancsok, mint az „Itthon vagyok” vagy „Elmentem itthonról”, amikor HomeKit kiegészítők egész sora kapcsol be vagy ki.

Összességében tehát nagyon bölcs dolog volt a Nanoleaf cégtől, hogy a Nanoleaf Light Panel Smarter Kit egységét is a HomeKit keretrendszerre építette. 

Az izzószett hármas csomagokkal bővíthető. Egy központi egység akár harminc darab LED háromszöget képes kiszolgálni. Maguk a LED háromszögek külön-külön nem életképesek, vagyis mindenképpen szükségünk van egy központra annak érdekében, hogy a világítási tudást kiaknázzuk. A szett azonban garantáltan sikeres befektetés, és aktív részévé válik a lakásunk hangulatának éppúgy, mint a világítástechnikájának. 

A Nanoleaf Light Panel Smarter Kit 9 darabos HomeKit LED izzócsalád megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.

Kiegészítők a Nanoleaf Light Panels Smarter Kit egységhez

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft