Nanoleaf Essentials okos izzó A60 - E27

1100 lumen maximális és 806 lumen átlagos fényerejű, mindössze 9 Watt fogyasztású, több millió színárnyalat megjelenítésére képes, Bluetooth alapú, HomeKit kompatibilis, E27 szabványú okos izzó.

Ár: bruttó 7 990 Ft

A Nanoleaf Essentials széria keretében bemutatott E27 Bulb röviden összefoglalva egy HomeKit alapú okos izzó, amelynek óriási előnye, hogy külső kiegészítők, külön elhelyezendő egységek nélkül használhatjuk. A termék a HomeKit eszközök újabb technológiáját, a HomePod mini által is biztosított Bluetooth Thread képességet támogatja, amely dinamikusabb válaszkészséget biztosít rendkívül energiatakarékos módon. 

A Nanoleaf Essentials Bulb egy varázslatos formájú, legszélesebb részén 6,1 centiméter szélességű LED fényforrás, amely az otthoni lámpáinkat teheti okossá és energiatakarékossá: 9 Watt fogyasztásával egy 80 Wattos klasszikus izzónak felel meg, maximális fényereje 1100 lumen (hideg fehér fénynél), átlagos fényereje 806 lumen (számos szín esetén a fényerő alacsonyabb). Energiatakarékosságának alapja a LED, amely nem csak gazdaságos, de hosszú életű is: napi 3 órás használat mellett akár 20 év üzemideje is várható - a gyártó 25.000 üzemórát ígér. 

Az egység üzembe helyezése a klasszikus módon működik, ahogyan azt HomeKit kiegészítőknél megszokhattuk: a Home / Otthon alkalmazással vagy a Nanoleaf ingyenes programjával tudjuk aktiválni az iOS eszközeink valamelyikén. Az aktiválás során a kamerának meg kell mutatnunk az izzó csomagjában, a leíráson lévő QR-kódot, amely alapján az iOS eszközünk érzékeli, hogy egy fényforrással van dolga, és néhány másodperc után az aktiválás sikeres. A számsor azonosítása után kiválaszthatjuk, hogy melyik szobához, helyiséghez adjuk hozzá az egyéget, és máris elérhetjük széles körű tudását. 

A Nanoleaf Essentials Bulb  E27 foglalatba illeszkedik, vagyis a leginkább elterjedt szabványnak megfelelő a kialakítása. Ez lehetővé teszi, hogy egy háztartásban többet is elhelyezzünk belőle. Ezért is praktikus, hogy szobához rendelhetjük, illetve elnevezhetjük, valamint a saját alkalmazából azonosíthatjuk is - ilyenkor villogni kezd, hogy tudjuk, hogy a szoftverben kiválasztott példány pontosan melyik. Az izzó a legtöbb lámpába kényelmesen belefér: 6,1 centiméteres maximális átmérője mellé 11,1 centiméteres hosszúság párosul.

Köszönhetően a HomeKit támogatásnak, a Nanoleaf Essentials Bulb számos jelenetbe bekapcsolható, amennyiben van az otthonunkban a hatósugáron belül egy Apple TV (legalább 4. generáció), egy állandóan az otthonunkban lévő iPad, egy HomePod hangszóró vagy egy HomeKit elosztó szerepét betöltő Linksys VELOP 3-sávos router

Megjegyzés: A távoli hozzáféréshez és a jelenetekhez mindenképpen szükséges egy HomeKit elosztó, amely a fentebbi bekezdésben felsorolt kiegészítők valamelyike lehet. A HomeKit eszközök önállóan működni képesek enélkül is, de például a távoli hozzáférés, és más eszköz működéséből adódó paraméter, illetve az automatizálások HomeKit központ nélkül nem működnek.

Így például ha az Eve Motion mozgásérzékelő jelzést ad, az izzó fel tud kapcsolni, ha az Eve Door & Window ajtó nyitást érzékel az otthonunkban, bizonyos időpont után, praktikusan sötétben, szintén fel tud kapcsolódni, de akár az EVE Smoke nevű füstérzékelő aggasztó jelzése is aktiválhat minden fényforrást az otthonunkban, ezzel is figyelmeztetve a bajra. A Nanoleaf Essentials Bulb beállítható ébresztésre is: finom fénnyel képes segíteni a kellemes ébredést. 

A Nanoleaf alkalmazás segítségével a felkapcsolva lévő izzót többféle előre meghatározott hangulati mód szerint használhatjuk. A Home / Otthon alkalkmazáson belül olyan alapvető paramétereit szabályozhatjuk, mint a fényerő, illetve az árnyalat - ezeket a Home / Otthon alkalmazás más termékeknél is megszokott kellemes, egyszerű és célirányos felületén állíthatjuk be. Továbbá a Nanoleaf előre meghatározott hasznos képességeit, definiált jeleneteit is elérjük az Apple saját alkalmazásán belül. Itt lehetőség van automatizálásra - például reggel 7.30-kor kapcsoljon fel a hálószobánkban lévő Nanoleaf Essentials Bulb, ezzel is serkentve ébredési hajlandóságunkat.

A Nanoleaf Essentials Bulb ízléses megjelenésű dekorációs eleme is lehet az otthonunknak, vagyis ha csak egy dedikált foglalatba rakjuk bele lámpatest és búra nélkül, akkor is kellemes látványt nyújt a letisztult fehér megjelenése.