Nanoleaf Elements hatszögek

Fa mintázatú, kikapcsolt állapotban is dekoratív és hangulatos HomeKit alapú okos otthon LED fényforrások 1500-4000 Kelvin színhőmérséklettel, rugalmas bővíthetőséggel.

Ár: bruttó 72 990 Ft


Nanoleaf Elements hatszögek

A Nanoleaf okos fényforrások bámulatos módon képesek feldobni egy-egy helyiség hangulatát változatos árnyalataikkal, fényjátékaikkal, zenére történő átváltozásukkal. A gyártó mérnökei továbbgondolták a LED fények szerepét, és olyan terméket alkottak, amely kikapcsolt állapotában is látványos: A Nanoleaf Elements remekül mutat a fa burkolatú otthonokban: fa mintázatú kivitele révén kikapcsolt állapotban is nagyon szép, bekapcsolva pedig 1500 és 4000 Kelvin közötti meleg fényekkel teszi hangulatossá az estéket, kellemes alap fényt szolgáltatva az adott helyiségbe. 

A Nanoleaf Elements alapvetően a meleg színek megjelenítésével kívánja elkápráztatni a felhasználóit: hangulatának alapelemei a fa bútorok, a parkettás padló, a kandalló, az este. Felülete halovány barna színű, vagyis általában jól illik oda, ahol amúgy is fát alkalmaztunk, illetve kiválóan mutat a fehér színű falakon. A termék meleg színei a sárgás árnyalatoktól a sötétbarnáig terjednek. 

A hatszög alakú lapokat kétoldalú ragasztóval tudjuk felhelyezni a falra. Klímás, nagyjából állandó hőmérsékletű lakásokban ez általában megfelelő tartást biztosít. Ha nagyobb a hőingadozás, akkor célszerű lehet extra ragasztóval megerősíteni a tartást, mert hő hatására a rögzítés gyengülhet, és a szett leeshet. Erre a célra a Tesa és több más gyártó is kínál elképesztő teherbírású kétoldalú ragasztókat. Ilyennel rögzítve garantáltan fennmarad a LED-szett. A megálmodott formát az alap hét hatszög mellett további hármas csomagokkal bővíthetjük. Egy tápegység 25 hatszöget képes ellátni, tehát egészen nagy méretű installációkat is létrehozhatunk. 

Nanoleaf Elements hatszögek

A szett része egy vezérlő egység, amely ugyanolyan lemezkével csatlakozik az egyik hatszöghöz, mint a többi forma egymáshoz. Ez a vezérlő egység nem csak manuális irányításra, ki- és bekapcsolásra, téma választásra képes, hanem a WiFi csatlakozás kulcsa is egyben. Ez szintén fa mintázatú, és szinte észrevétlenül simul bele a teljes szettünkbe. A vezetékes tápegység kábelét célszerű úgy elhelyezni, hogy minimálisan legyen látható - új építésű ingatlanban akár kábel kiállással tudjuk teljesen elrejteni, meglévő adottságok esetén úgy kialakítani a formát, hogy a vékony kábel csak minimálisan látszódjék. 

A Nanoleaf Elements szettünket a gyártó saját alkalmazásában éppúgy beállíthatjuk, mint az Apple Home / Otthon alkalmazásában. A QR kód a tápegységen és a dobozban lévő dokumentáción is megtalálható. A párosítás kulcsa ez. A beállítást követően számos egyéb témát tudunk a Nanoleaf alkalmazás segítségével letölteni, hogy fokozzuk az alap hangulatelemeket. 

A Nanoleaf Elements egységei 100 lumen fényerejűek, együtt viszonylag komoly fényt tudnak kibocsátani, így a kellemes hangulatfényhez 30-50% körül is jó szolgálatot tesznek, de ezt a paramétert a Home / Otthon alkalmazásból csúszógombbal könnyedén tudjuk szabályozni. A termék beépített mikrofonnal is rendelkezik, amely révén a zenére is képes váltani a megjelenését. 

Nanoleaf Elements hatszögek