Meross HomeKit elosztó túlfeszültség védelemmel

Négy darab földelt aljzattal rendelkező, az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedő elosztó egység, külön-külön kapcsolható aljzatokkal.

Ár: bruttó 23 990 Ft


Meross HomeKit elosztó túlfeszültség védelemmel

A Meross cég számos okos kiegészítőt jegyez, és ebbe a sorba csatlakozik a 4-portos elosztó egység, amely négy darab földelt tápcsatlakozót és négy darab USB-A töltőkaput tartalmaz, amelyek az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedve önállóan vezérelhetőek, illetve a Meross alkalmazás segítségével akár fogyasztás mérésére is alkalmasak. 

Meross HomeKit elosztó túlfeszültség védelemmel

A Meross 4-portos HomeKit elosztó egység letisztult formatervezésű: egy ragyogó hófehér téglatest, amelybe az eleganciát megtörő illesztések és bepattintott elemek nélkül süllyednek be az USB kapuk és a konnektorok. Aki értékeli a formatervezés szépségét, annak mindenképpen elismerését válthatja ki a kivitelnek ez a szépsége és célirányossága. Bár nem a lakásunk leglátványosabb berendezéséről van szó, mégis elismerés illeti a gyártót, hogy törekedett a tervezés során arra, hogy a terméknek legyen arculata, és ne a legolcsóbb összepattintós műanyag kivitelt alkossa meg, hanem gondosan tervezett, átgondolt, tudatosan tervezett eszközt.

A Meross 4-portos HomeKit elosztó tápkábele természetesen földelt, 1,8 méter hosszúságú. Praktikus kialakításnak tekinthetjük, hogy az aljzatai 45°-ban el vannak forgatva, így kényelmesen kihasználható mindegyik foglalat földelt kábeles eszközökkel is - számos eszköznek olyan a kábelfeje, hogy így a másik aljzat foglalása nélkül tudjuk csatlakoztatni.

Kellemes extra, hogy a négy darab 230 Voltos aljzat mellett négy darab USB-A töltőkapu is található a terméken. Ezek összesen 4 Amper áramerősséget képesek biztosítani, vagyis portonként 1 Amper az áramerősségük, és 5 Watt a teljesítményük - ez a klasszikus Apple 5 Wattos falitöltő teljesítményét biztosítja, amely az egész éjszakás töltésekhez kellemes kiegészítője a hálószobánknak. Bár a gyorstöltés kedvelt képesség napjaink termékei esetén, az akkumulátorok számára általában a lassabb, kíméletes töltés a hosszú élettartam záloga, így a Meross 4-portos HomeKit elosztón lévő USB-A kapuk kímélik majd az eszközeinket. Bár manapság a készülékek már általában USB-C kapuval érkeznek, tipikusan van a háztartásban elegendő USB-A kábel ahhoz, hogy szinte bármilyen Apple eszközt tölteni tudjunk vele. Amennyiben mégis szükségünk van ilyen töltőkábelre, az iJoe.hu kínálatában számos kiváló minőségű megoldás elérhető erre a célra! 

A Meross 4-portos HomeKit elosztó igazi különlegessége természetesen belül található, és számos olyan paraméterrel rendelkezik, amely okán a legideálisabb választás az okos elosztók közül! Egyrészt a piacon szétnézve kedvezőnek mondható az ára - legyen szó elosztókról vagy egyetlen darabos okos konnektorról. Gyakorlatilag a legnépszerűbb egydarabos okos konnektornál alig kerül többe, miközben négy konnektor van rajta. A másik elképesztően kedvező vonása, hogy nem Bluetooth, hanem WiFi alapú. Ennek köszönhetően a használata sokkal rugalmasabb, és nem feltétlenül kell a HomeKit elosztónk közvetlen közelében lennie, elegendő csak azonos WiFi hálózaton működnie, ha távolról hozzá szeretnénk férni. 

Meross HomeKit elosztó túlfeszültség védelemmel

A Meross 4-portos HomeKit okos elosztó üzembe állításához 2,4 GHz-es WiFi hálózatra van szükségünk - ez gyakorlatilag az egyetlen hátránya a WiFi alapú HomeKit eszközöknek, nem működnek 5 GHz-es WiFi hálózatokon. (A mai modern routereken semmilyen módon nem kell érzékelnünk azt, hogy egy eszköz 2,4 GHz-en vagy 5 GHz-en működik, hiszen egyetlen hálózat neve alatt fut univerzálisan minden eszköz, frekvenciájától függetlenül.) Az egységet könnyedén párosíthatjuk, és konnektorai teljesen önállóan üzemelnek, vagyis mind a négy külön kapcsolható az Apple Home / Otthon alkalmazásában is, a Meross gyári alkalmazásban pedig nem csak kapcsolni tudjuk, hanem például az egyes eszközök fogyasztását is mérhetjük. A négy darab USB-A kapu egy egységként kapcsolatható be és ki, tehát ott nem lehet külön-külön a portokat kapcsolni, hanem magát a négyportos töltő egységet tudjuk szabályozni így.

Meross HomeKit elosztó túlfeszültség védelemmel

Az okos konnektor révén külön-külön tudjuk kapcsolni az egyes berendezéseket - bármi olyat, ami árammal megy, de nem HomeKit alapú. Mi több, egy HomeKit elosztó révén távolról is hozzáférhetünk a konnektorokhoz, illetve akár jelenetekbe is kapcsolhatjuk őket. A HomeKit elosztó lehet egy HomePod mini vagy egy Apple TV. Ezzel azonos WiFi hálózaton kell lennie a Meross 4-portos HomeKit elosztónak, és így lehetőségünk van elérni a távoli funkciókat, valamint a jelenetekben való részvételt: például ha egy Eve Weather hideget érzékel este a hálószobában, akkor bekapcsolhat egy aljzat a Meross 4-portos HomeKit elosztó egységen, amelybe egy hősugárzó van csatlakoztatva, és az melegít addig, amíg egy kívánt hőfokot el nem érünk. Amikor a kívánt hőfok megvan, akkor az Eve Weather hőadata alapján a konnektor kikapcsol, a hősugárzó leáll. Ez egyetlen példa, természetesen számos saját elképzelésünk lehet olyan ismétlődő élethelyzetekről, ahol szeretnénk, ha az okos eszközök elvennék a napi unalmas rutinfeladatokat, és megoldanák helyettünk ezeket a dolgokat. Köszönhetően a WiFi kapcsolatnak, a Meross 4-portos HomeKit elosztó egység funkciói akkor is működnek, ha éppen nincsen Bluetooth hatósugáron belül okos otthonunk központjával, de magabiztosan eléri a WiFi hálózatot. Ezáltal távolabb is el tudjuk helyezni, legyen szó kerti kis helyiségről, garázsról, kamráról vagy pincéről, ahová a WiFi elér. 

Meross HomeKit elosztó túlfeszültség védelemmel

A Meross 4-portos HomeKit elosztó egység nem csak okos, de egy igazán modern elosztó egység is, amely akár 2300 Watt átfutó teljesítményt képes kezelni, és számos védelmi képességgel is fel van vértezve, így például duplán véd a túlárammal szemben, de található benne rövidzárlat védelem, túlfeszültség és túláram védelem, valamint túlmelegedés elleni védelem is - hiba esetén az eszköz egyszerűen kikapcsol, megelőzve a nagyobb bajt. 

A termék klasszikus stílusú kialakítása okán elvegyük az elektronikai eszközök között, és csak kicsit nagyobb méretű elejével sejteti, hogy más, mint a tipikus elosztók. A Meross 4-portos HomeKit elosztó egység hatékonyan használható irodában vagy otthonunkban, és kedvező árú belépő az okossá váló ingatlanok világába!