Eve Weather

Intelligens időjárás figyelő kültéri megoldás, amely hőmérsékletet, páratartalmat és légnyomás adatokat figyel. IPX3 vízállóságú, és illeszkedik a HomeKit rendszerbe.

Ár: bruttó 24 990 Ft


Eve Weather az iJoe.hu kínálatában

Az Eve márkanév alatt futó okos otthon kiegészítők számos területen kapcsolódnak be az életünkbe, némelyik például kültéren, házunk ablakában vagy udvarán is. Ilyen termék az Eve Weather nevű időjárás figyelő állomás, amely az időjárási trendek alakulásáról képes statisztikát készíteni az Eve alkalmazáson belül hőmérséklet, páratartalom és légnyomás adatok figyelésével és eltárolásával, illetve ezekből következtetésekkel. A termék IPX3 vízállóságú, és immáron a HomeKit új, Thread nevű hálózati technológiáját alkalmazza, hatékonyabbá téve a Bluetooth alapú kommunikációt.

Eve Weather az iJoe.hu kínálatában

Az Eve Weather előnye az internet alapú időjárás információkkal szemben, hogy valóban helyi adatokat közöl, pontos mérések alapján, nem csupán egy műholdképekből és pár tízkilométerenként elhelyezett hőmérőkből alkotott regionális becslést. Az ablakunkban elhelyezve rápillantva nyomban láthatjuk az aktuális hőmérsékletet és páratartalmat - köszönhetően a rendkívül kis fogyasztású kijelzőnek, amelyet az Eve Degree termékről már megismerhettünk.

Az Eve Weather természetesen többet tud annál, minthogy megjelenítse azt, amit az ablakon kinézve is látunk: a légnyomás adatok alapján képes 12 órára előrejelzést adni arról, hogy milyen időjárás várható. Ez alapján egyrészt tervezhetjük a napunkat, másrészt szabályozhatunk más HomeKit eszközöket is - például fényforrásokat, vagy ez Eve Aqua öntöző rendszert, amelyet például borús vagy várhatóan esős időjárás esetén nem indokolt járatni. 

Mindezen adatok és előrejelzések az Eve alkalmazásban követhetőek nyomon, de természetesen jeleneteket, önműködő eseményeket a Home / Otthon alkalmazásban is beállíthatunk, amely révén az Eve Weather tudása bekapcsolható számos automatizálási folyamatba. Ezen funkciókhoz a megszokott módon HomeKit elosztó egység - egy Apple TV, egy állandóan otthon iPad, vagy egy HomePod mini hangszóró - szükséges.

Hosszabb távon az Eve Weather megfigyelései alapján látványos statisztikát építhetünk a lakóhelyünk időjárási paramétereiről - akár éves szintre lebontva, kiemelve a leghidegebb és legmelegebb csúcsértékeket.

Eve Weather az iJoe.hu kínálatában

Mesterien kidolgozott szerkezetével és IPX3 vízállóságával egy kis funkcionális eleganciát adhat bármilyen elhelyezési ötletünkhöz - a terasz falától vagy asztal lapjától a pavilonig vagy a kerti kuckóig. A termék oldala finomra csiszolt alumínium, a hátán pedig csavar számára használható akasztó nyílás található, amely révén kiválóan rögzíthető.

Eve Weather az iJoe.hu kínálatában

Az Eve Weather az energiatakarékos Bluetooth kapcsolat mellett támogatja a Thread hálózatot, amely szintén Bluetooth alapú, ám sokkal dinamikusabb válaszkészséget biztosít, és nem igényli a HomeKit központ közelségét, hanem a Thread eszközök egymás felé is képesek továbbítani a jelet, kvázi összeköttetésként szolgálnak a HomeKit elosztó és egymás, azaz a kiegészítők között. (A Thread az Apple megoldása az úgynevezett CHIP standardra. Ez a Connected Home over Internet Protocol rövidítése, és lényege, hogy az eszközök egymáson keresztül is tudjanak kommunikálni, megnövelve ezzel a Bluetooth hatósugarat.) Ha ez mégsem lenne elegendő, az Eve Extend nevű kiegészítő révén a WiFi hálózatot használva tudjuk kiterjeszteni a Bluetooth hatósugarat.

Mivel a Thread rendkívül kevés áramot használ - köszönhetően a továbbító eszközök közelségének -, az Eve Weather CR2450-es eleme jóval tovább bírja. Az elem merüléséről egyébként jelez a Home / Otthon alkalmazás és az Eve alkalmazás egyaránt.

Részletes technikai paraméterek

Méret: 54 mm x 54 mm x 16 mm
Elem: CR2450
Működési tartomány: (-18)° - 55 °C hőmérséklet, 0-100% páratartalom, 260-1260 mbar légnyomás
Vízállóság: IPX3
Pontosság: ±0,3 °C hőmérséklet, ±3% páratartalom, ±1 mbar légnyomás
Vezeték nélküli technológia: Bluetooth LE, Thread

Rendszerkövetelmény: iOS és iPadOS 14 vagy újabb, macOS 11 vagy újabb
A távoli hozzáféréhez és a jelenetek szervezéséhez állandó otthoni iPad, HomePod vagy HomePod mini hangszóró vagy Apple TV (4. generációs vagy újabb) szükséges