Eve Water Guard vízszivárgás érzékelő

HomeKit keretrendszerbe illeszkedő, 2 méteres érzékelővel kiegészülő vízszivárgás érzékelő és jelző.

Ár: bruttó 27 990 Ft

Az egyik legkellemetlenebb dolog, ami az otthonunkban történhet, a víz okozta durva károk elszenvedése. E célra alkotta meg az okos otthon kiegészítők egyik csúcsminőségű gyártója, az Eve Home a Water Guard nevű kiegészítőjét, amely az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedik, de külső fény- és hangjelző eszközökkel is fel van szerelve. 

Vannak az életünkben kifolyásra alkalmas mosógépek, beázásra fogékony szuterének vagy pincék, túlfolyásra képes puffer tartályok. Az ilyen kellemetlenségekből adódó károk elhárítása és az utána következő javítása általában komoly költséget vet fel. A biztosítók statisztikája alapján ötven biztosított ingatlanból legalább egynél minden évben előfordul valamilyen vízkár. Az alkalmi kifolyások mellett a kellemetlenebbek azok, amelyeket nem veszünk észre, és sokáig jelen vannak. A mosogató alatt épp csak csepegő cső, amely lassan megeszi a konyhabútort és átvizesíti a falat, vagy éppen egy hibás esőcsatorna, amely nem látható helyen engedi be a vizet alámosva a külső vakolatot és behatolva mondjuk egy szekrény mögötti falrészre óriási károkat képes okozni.

Az Eve Water Guard egy két méteres érzékelővel rendelkezik, amelyet akár a mosógép alá, akár a pince padlójának legalacsonyabb részére is elhelyezhetünk, valamint behúzhatunk a mosogatótálca alá. Amint vizet érzékel, fényjelet ad, és egy akár 100 decibeles szirénával is képes jelezni amellett, hogy az eszközeinkre értesítést küld. Az értesítés távolról is kézbesítésre kerül, ha van az otthonunkban HomeKit elosztó, mint egy HomePod vagy egy Apple TV.

Az Eve Water Guard előnye, hogy nem csak a relatíve rövid területet éri el, amelyet a kétméteres kábele lehetővé tesz, hanem támogatja a bővítést, és akár 150 méter hosszúságot is képes kezelni. Vagyis bővítő érzékelő zsineg segítségével akár az egész konyhán végighúzhatunk egyetlen Eve Water Guard készülékhez csatlakozó érzékelőt, vagy a pincénk vagy beázásra hajlamos padlásunk teljes területét is bekábelezhetjük, így jelzést kapunk, ha baj van. 

Az Eve Water Guard üzembe állítása a HomeKit eszközöktől megszokott egyszerűséggel történik. Bluetooth alapú eszközről van szó, amelyet konnektorba kell csatlakoztatni a működéshez. Ha távolabb kívánjuk elhelyezni a HomeKit központtól, akkor egy Eve Extend segítségével van mód a hatósugár kiterjesztésére. Az egység a macOS és az iOS Home / Otthon alkalmazásában is megjelenik, és akár jelenetekbe is bevonhatjuk - például ha vizet érzékel, akkor leállítja a mosógépet ellátó Eve Energy egységet.