Eve Light Switch HomeKit villanykapcsoló

Okos villanykapcsoló az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedő képességgel, Siri hang alapú vezérléssel és távoli hozzáféréssel.

Ár: bruttó 34 000 Ft


Az Eve Home a népszerű Eve Energy okos konnektor után kiadott egy igazán okos megoldást arra a célra, hogy a nem okos világításunkat is tudjuk fejlett módon, az Apple HomeKit keretrendszerében használni: az Eve Light Switch egy HomeKit villanykapcsoló, amely segítségével bármilyen fényforrást tudunk kapcsolni függetlenül attól, hogy az okos vagy sem. 

A közeli vagy távoli, Mac, iOS vagy watchOS alapú kapcsolás, illetve Siri alapú vezérlés képessége mellett az Eve Light Switch többféle intelligens képességgel rendelkezik, például képes automatikusan is üzemelni, és akár figyelembe venni a napkelte és napnyugta információit, és persze együttműködni más HomeKit eszközökkel is.

Az Eve Light Switch szoftveres hátterének egyik fő funkciója, amelyre a gyártó kihegyezi a termék előnyeit, az Eve alkalmazásban beállítható időzítések lehetősége. Itt mód van arra, hogy akár a nap aktuális járásával összefüggésben legyen szabályozva a világítás, de az is megoldható például egy üzlet esetén, hogy a dolgozók által égve hagyott dekorvilágítás mondjuk éjfélkor kikapcsoljon, és ne világítson a hajnali órákban. 

Az Eve Light Switch egy szabványos méretű, 55 milliméteres oldali négyzet alakú kapcsoló, amely mindenféle átalakítás nélkül felszerelhető oda, ahol eredetileg is ilyen méretű kapcsoló volt. Behelyezhető a több elemet tartalmazó kapcsolótáblákba is, amelyek négyzet alakú kapcsolók befogadására alkalmasak. Az Eve az Opus nevű céggel együttműködve alkotta meg a termékét, így ha éppen nem illek a rendszerünkbe vagy a designba az Eve Light Switch, akkor az Opus kínálatából válogathatunk alternatív megjelenéseket, például eltérő színeket. 

Magát a beszerelést villanyszerelővel célszerű elvégeztetni, hiszen csupasz kábelek bekötése szükséges, amely áramütés veszélyét hordozza magában. Fontos, hogy az Eve Light Switch használatához földelésre is szükség van, vagyis ennek megfelelő kábelt is be kell kötni. Az Eve rézkábeleket javasolt, és kizárólag beltéri használatra kínálja a kapcsolóját. 

Az Eve Light Switch bekapcsolásához a HomeKit rendszerünkbe szükséges a hozzáadás akár a Home / Otthon alkalmazásban, akár az Eve alkalmazásban - a hozzáadott hardver mindkét helyen megjelenik majd. Mivel a beüzemeléshez a HomeKit azonosítót meg kell mutatnunk az alkalmazások valamelyikének, azt célszerű lefényképezve is eltárolni, ha a csomagolásban lévő papír elkeveredne. 

Az Eve alkalmazásban számos finomságot testre szabhatunk: az Eve Light Switch ugyanis rendelkezik finom LED fénnyel, hogy kézzel is könnyedén felkapcsolható legyen. Ez a klasszikus, normál állapotú használat alapja, hiszen nem mindig szeretnénk telefonunkkal kapcsolgatni a fényt, ráadásul jöhetnek hozzánk mások, akiknek nem adjuk kezébe a telefonunkat azért, hogy fényt tudjanak kapcsolni mondjuk a konyhában vagy a hálószobában. Beállítható, hogy a LED sohase világítson, vagy csak akkor, ha a lámpa le van kapcsolva, vagy éppen ha fel. Állítható a kapcsolót azonosító LED ereje háromféle fényerővel, valamint a funkciója is módosítható, hogy kapcsoljon, vagy nyomva tartásra világítson. Az is megadható, hogy felkapcsolás után valamennyi idővel automatikusan lekapcsoljon a lámpa, ha az nem kerülne lekapcsolásra. 

Az Eve Light Switch egy HomeKit elosztó használata segítségével képes arra is, hogy jelenetekben vegyek részt. Ha van az otthonunkban - az Eve Bluetooth hatósugarában - egy Apple TV, egy HomePod, egy állandóan otthon lévő iPad, vagy egy Linksys Velop WiFi router, akkor létrehozhatunk olyan funkciókat, amely valamely másik HomeKit eszköz adatai alapján idéz elő működést: például ajtónyitás történik az előszobában, amelyet az Eve Door & Window érzékel, ennek hatására pedig az Eve Light Switch felkapcsol. Hasonlóan elérhető az is, hogy az Eve Motion kültéri, ajtó előtti mozgás jelére felkapcsolódjon az ajtó kültéri világítása. 

Tipp: A nagy méretű ingatlanokban az Eve Extend nevű Bluetooth hosszabbító egység segít abban, hogy a HomeKit elosztó közelségének funkcióit elérjék a Bluetooth alapú HomeKit eszközök.

Bővebben az Eve Extend Bluetooth hatósugár növelő eszközről…

Köszönhetően a HomeKit eszközök Siri vezérlési képességének, az Eve Light Switch akár hang alapon is irányítható abban az esetben, ha jól beszélünk angolul. Ebben az esetben például mondhatjuk, hogy „Hey Siri! Turn on bedroom lights!”, amely révén a hálószobában lévő fény felkapcsolódik. 

A HomeKit rendszer biztonságos, így más nem férhet hozzá az Apple ID azonosítónkhoz rendelt rendszerünkhöz, de meghívót küldhetünk olyanoknak, akik rendszeresen látogatják meg az ingatlant. Továbbá mód van arra, hogy bizonyos HomeKit kapcsolókat, mint a Nanoleaf Remote úgy programozzunk, hogy egyes funkciói különféle HomeKit jeleneteket indítsanak el, vagy eszközöket kapcsoljanak, akár az Eve Light Swtich villanykapcsolót. 

Eve Light Switch HomeKit villanykapcsoló

Okos villanykapcsoló az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedő képességgel, Siri hang alapú vezérléssel és távoli hozzáféréssel.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

26 771,65 Ft + áfa

Bruttó 34 000 Ft