Eve Extend Bluetooth hatósugár növelő

Bluetooth alapú HomeKit eszközök hatósugarát növelni hivatott Eve Home kiegészítő.

Ár: bruttó 15 990 Ft


Az Eve Home kiegészítői kivétel nélkül az alacsony fogyasztású Bluetooth LE szabványt használják, amelynek számos előnye van a hosszú akkumulátor vagy elem élettartam szempontjából, ám hátrányokat is rejt akkor, amikor az eszközöket nagyobb távolságra helyezzük el egymástól. Erre a feladatkörre alkotta meg a cég az Eve Extend nevű terméket, amely Bluetooth hatósugár növelésre szolgál, vagyis összekötő kapocs lehet olyan eszközök számára, mint a kültéri Eve Aqua, de segít olyan termékek kapcsolódában is, mint a pincében lévő Eve Degree vagy a garázsajtóra rakott Eve Door & Window.

Az Eve ökoszisztéma működése szempontjából a Bluetooth kapcsolat előnyösebb, mint a WiFi, hiszen ezek eszközök hagyományosan cserélhető elemekkel üzemelnek. A WiFi jóval nagyobb fogyasztású, mint a Bluetooth, így az Eve termékvonal minden egyes eleme Bluetooth kapcsolatot használ. A Bluetooth általában ideálisan fedi le otthonunkat, és az eszközök egy normál méretű lakásban elérik a HomeKit központot még az ingatlan legtávolabbi pontjairól is. Egy családi ház vagy nagyobb méretű lakás esetén azonban a falak száma és akár a távolság is elég nagy lehet ahhoz, hogy valamelyik eszköz esetleg kiessen a hatósugáron. E célra szolgál a két egység között elhelyezendő Eve Extend, amely a Bluetooth hatósugarat képes megnyújtani úgy, hogy ő maga állandó tápellátást kap, és a WiFi hálózatunkra kapcsolódik. 

A HomeKit keretrendszer WiFi és Bluetooth eszközök összességéből áll, és ennek megfelelően az Eve Extend is WiFi eszközként csatlakozik a HomeKit rendszerünkbe: az Eve alkalmazásban tudjuk hozzáadni a rendszerhez a rajta lévő HomeKit kód megmutatásával a kamerának, majd az alkalmazáson belül beállíthatjuk, hogy mely Bluetooth eszközök kapcsolódhatnak hozzá annak érdekében, hogy hatósugáron belül legyenek. (A Home / Otthon alkalmazásban is lehetőség lenne hozzáadni a terméket a rendszerhez, de a finomhangolás és az eszközök hozzáadása okán mindenképpen szükséges az Eve alkalmazás is, így praktikusan ott végezhetjük el a teljes feladatot.)

Miután az Eve alkalmazásban hozzáadtuk az eszközöket az Eve Extend kiszolgálásához, a teljesen WiFi hatósugárban elhelyezett Bluetooth eszközök számára lehetőség nyílik arra, hogy hozzáférjenek a HomeKit elosztóhoz, vagyis az Apple TV, HomePod, otthoni iPad vagy Linksys Velop router készülékeink valamelyikéhez.

Az Eve Extend minden Eve eszközzel kompatibilis, kivéve az Eve Room és az Eve Thermo legelső, 2015-ben forgalomban lévő verzióit. A termékek újabb, 2017-től kapható változataival kompatibilis. Egy Eve Extend összesen nyolc klienst tud kiszolgálni, vagyis nyolc Bluetooth eszköz számára biztosít WiFi alapú hatósugár hosszabbítást. 

Eve Extend Bluetooth hatósugár növelő

Bluetooth alapú HomeKit eszközök hatósugarát növelni hivatott Eve Home kiegészítő.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

12 590,55 Ft + áfa

Bruttó 15 990 Ft