Eve Extend Bluetooth hatósugár növelő

Maximum 8 darab Bluetooth alapú Eve HomeKit eszköz hatósugarát növelni hivatott Eve Home kiegészítő.

Ár: bruttó 17 990 Ft


Az Eve Home kiegészítői kivétel nélkül az alacsony fogyasztású Bluetooth LE szabványt használják, amelynek számos előnye van a hosszú akkumulátor vagy elem élettartam szempontjából, ám hátrányokat is rejt akkor, amikor az eszközöket nagyobb távolságra helyezzük el egymástól. Erre a feladatkörre alkotta meg a cég az Eve Extend nevű terméket, amely Bluetooth hatósugár növelésre szolgál, vagyis összekötő kapocs lehet olyan eszközök számára, mint a kültéri Eve Aqua, de segít olyan termékek kapcsolódában is, mint a pincében lévő Eve Degree vagy a garázsajtóra rakott Eve Door & Window.

Az Eve ökoszisztéma működése szempontjából a Bluetooth kapcsolat előnyösebb, mint a WiFi, hiszen ezek eszközök hagyományosan cserélhető elemekkel üzemelnek. A WiFi jóval nagyobb fogyasztású, mint a Bluetooth, így az Eve termékvonal minden egyes eleme Bluetooth kapcsolatot használ. A Bluetooth általában ideálisan fedi le otthonunkat, és az eszközök egy normál méretű lakásban elérik a HomeKit központot még az ingatlan legtávolabbi pontjairól is. Egy családi ház vagy nagyobb méretű lakás esetén azonban a falak száma és akár a távolság is elég nagy lehet ahhoz, hogy valamelyik eszköz esetleg kiessen a hatósugáron. E célra szolgál a két egység között elhelyezendő Eve Extend, amely a Bluetooth hatósugarat képes megnyújtani úgy, hogy ő maga állandó tápellátást kap, és a WiFi hálózatunkra kapcsolódik. 

A HomeKit keretrendszer WiFi és Bluetooth eszközök összességéből áll, és ennek megfelelően az Eve Extend is WiFi eszközként csatlakozik a HomeKit rendszerünkbe: az Eve alkalmazásban tudjuk hozzáadni a rendszerhez a rajta lévő HomeKit kód megmutatásával a kamerának, majd az alkalmazáson belül beállíthatjuk, hogy mely Bluetooth eszközök kapcsolódhatnak hozzá annak érdekében, hogy hatósugáron belül legyenek. (A Home / Otthon alkalmazásban is lehetőség lenne hozzáadni a terméket a rendszerhez, de a finomhangolás és az eszközök hozzáadása okán mindenképpen szükséges az Eve alkalmazás is, így praktikusan ott végezhetjük el a teljes feladatot.)

Miután az Eve alkalmazásban hozzáadtuk az eszközöket az Eve Extend kiszolgálásához, a teljesen WiFi hatósugárban elhelyezett Bluetooth eszközök számára lehetőség nyílik arra, hogy hozzáférjenek a HomeKit elosztóhoz, vagyis az Apple TV, HomePod vagy otthoni iPad készülékeink valamelyikéhez.

Az Eve Extend minden Eve eszközzel kompatibilis, kivéve az Eve Room és az Eve Thermo legelső, 2015-ben forgalomban lévő verzióit. A termékek újabb, 2017-től kapható változataival kompatibilis. Egy Eve Extend összesen nyolc klienst tud kiszolgálni, vagyis nyolc Bluetooth eszköz számára biztosít WiFi alapú hatósugár hosszabbítást. A termék csak Eve Home kiegészítőkkel kompatibilis.

Eve Extend Bluetooth hatósugár növelő

Maximum 8 darab Bluetooth alapú Eve HomeKit eszköz hatósugarát növelni hivatott Eve Home kiegészítő.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

14 165,35 Ft + áfa

Bruttó 17 990 Ft