Eve Energy Strip

HomeKit kompatibilis, három aljzatos okow elosztó egység túlfeszültség védelemmel. Elegáns alumínium külsővel.

Ár: bruttó 35 990 Ft

Az Eve márkajelzés alatt piacon lévő okos otthon kiegészítők egyik legpraktikusabb eleme az Eve Energy Strip, amely nem csupán egy hosszabbító és elosztó, hanem gyakorlatilag három különálló Eve Energy egység: aljzatonként önálló szabályozás, egyedi fogyasztásmérés, külön-külön meglévő védelem. 

Az Eve Energy Strip olyan elosztó egység, amelyhez hasonlóval még biztosan nem volt dolgunk: elegáns alumínium külsővel rendelkezik, belseje fekete kivitelű. Mindhárom aljzatnak különálló kapcsolója van, és az Eve szoftverben, illetve a Home / Otthon alkalmazásban is külön jelenik meg. A földelt, 90 fokban elforgatott aljzatok jóvoltából nehézség nélkül tudunk bármilyen európai szabványú hálózati kábelt csatlakoztatni. 

Az önállóan vezérelhető aljzatok révén egy sor eszköz működését tudjuk kényelmesen a telefonunkról, az Apple Watch felületéről vagy akár távolról szabályozni. (A távoli hozzáféréshez egy Apple TV-re van szükség a hatósugáron belül.) Képzeljük csak el azt a kényelmet, hogy egy fáradt nap után a kanapénkba roskadva a kezünk ügyében lévő iPhone segítségével tudjuk aktiválni a házimozi rendszert és a hozzátartozó erősítőt, hogy könnyed szórakozással zárhassuk a napot. 

De intelligenssé tehetünk olyan eszközöket is, mint régóta meglévő, nem HomeKit képes lámpák: az Eve Energy Strip aljzataiba csatlakoztatva a folyamatosan felkapcsolva hagyott lámpákat azokat könnyedén felkapcsolhatjuk az iPhone segítségével, vagy éppen automatizált műveletekbe is bekapcsolhatjuk őket. Az automatizációhoz szükség van egy HomeKit elosztó egységre, amely lehet Apple TV, HomePod hangszóró, állandóan otthon lévő iPad vagy néhány legújabb gyártású okos televízió is. Az automatizálás során például mód van arra, hogyha bizonyos időpont után kinyílik egy ajtó, és az Eve Door & Window nevű egység jelet küld a központnak, akkor az Eve Energy Strip árammal lát el bizonyos eszközöket, amelyek ennek hatására bekapcsolnak. Hasonlóan megoldható az is, hogy ha a pincénk elején lévő mozgásérzékelő azt jelzi, hogy beléptünk, akkor felkapcsolnak a fények. Számtalan olyan jelenet opció van, amely végrehajtható a Home / Otthon alkalmazás intelligens lehetőségei révén, és ami fontos, hogy a HomeKit képesség révén nem csupán egy márka eszközei tudnak kommunikálni egymással, hanem bármely HomeKit kompatibilis egység. 

Az Eve Energy Strip az intelligens megoldásai mellett biztonságos is: túláram ellen és túlfeszültség ellen is védi a csatlakoztatott eszközöket, valamint kivédi az áramingadozás okozta kockázatokat is. 

Az eszközök biztonsága mellett fontos paraméter, hogy az Eve Energy Strip teljesen biztonságos a kisgyermekek számára is. 

A kapcsolhatóság és a védelem mellett az Eve Energy Strip fontos funkciója, hogy nyomon követi a fogyasztást, amelyet az Eve alkalmazás látványos felületen jelenít meg, így láthatjuk, hogy mely időszakokban, mely használati módok esetén milyen áram felvételt hajtanak végre az eszközeink. Ez segít abban, hogy esetleg egy-egy öregebb eszköz cseréjét pusztán fogyasztási alapokra helyezve hozzuk előrébb. Láthatjuk továbbá azt is, hogy melyek azok az eszközeink, amelyek készenléti állapotban is sokat fogyasztanak, és ezeket így könnyen áramtalaníthatjuk, jelentős fogyasztástól kímélve meg a háztartást. 

Az Eve Control Strip WiFi alapon működik, így kommunikál a többi eszközünkkel és a HomeKit központtal. A működéséhez 2,4 GHz-es 802.11.b/g/n szabványú WiFi hálózat szükséges. 

Figyelem! Ha otthonunkban ésszerű módon 5 GHz-es hálózatot használunk, amely különáll a 2,4 GHz-es hálózattól, akkor nem tudjuk beüzemelni az Eve Energy Strip terméket! A beállításhoz mindenképpen a 2,4 GHz-es hálózatot kell igénybe vennünk, illetve célszerű univerzálisan használni a hálózatot, hogy az eszközök igényük szerint használják a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciát. 

Részletes technikai paraméterek

Tulajdonságok: 230 Volt váltóáram, 50 Herz
Maximális áramerősség: 16 Amper
Maximális fogyasztás: 3680 Watt
Túláram védelem: 30 Amper
Kompatibilitás: E és F típusú aljzat, földelt vagy nem földelt változatok
Vezeték nélküli szabvány: 802.11b/g/n (2,4 GHz)
Méretek: 44 x 64 x 316 milliméter
Kábel hosszúság: 190 centiméter