Eve Energy fogyasztásmérő és kapcsoló

HomeKit keretrendszerbe illeszkedő, Bluetooth alapú fogyasztásmérő és kapcsoló kiegészítő.

Indulóár: bruttó 15 800 Ft-tól

Az Eve termékcsalád egyik hasznos eleme az Energy nevű megoldás, amelyet a földelt konnektorba csatlakoztatva nem csak gyors és percre kész méréseket kapunk az eszközeink fogyasztásáról, hanem akár távolról bekapcsolhatóvá tehetünk olyan eszközöket, amelyek egyébként manuálisan lennének üzembe helyezhetőek. 

Az Eve Energy termék hagyományos földelt konnektorba vagy elosztóba csatlakoztatható, és gyors párosítást követően bekapcsolható az okos otthonunk kiegészítői közé.

A párosítás szinte játék: bedugjuk a konnektorba ez egységet, az Eve alkalmazás az adott szoba kiválasztásakor fel is ajánlja a hozzáadás lehetőségét, amelyhez az eszköz bal oldalán lévő HomeKit azonosító szükséges - ezt a készülék a beépített kamerával leolvassa, és már be is kapcsoltuk a rendszerbe. 

Természetesen több ilyen eszközzel is felvértezhetjük magunkat, ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy egy-egy eszköz mennyit fogyaszt. Érdekesség például megfigyelni, hogy egy MacBook Pro 15” töltése során 18 és 75 Watt között változik a 85 Wattos MagSafe 2 töltő fogyasztása. Az Eve Energy az adott konnektor aktuális fogyasztását, az Eve alkalmazáson belül grafikonon ábrázolva az elmúlt időszak fogyasztását, illetve a konnektor összes fogyasztását is képes kijelezni. 

Ezek hasznos információk, ha egy-egy termékünk működésének költségeit szeretnénk megismerni. Például meggyőző erő lehet, hogy miért ne vegyünk egy irodába a legegyszerűbb feladatra sem olcsó PC-t, hanem helyette inkább egy alap Mac mini modellt - 3 év villanyszámlán visszajön a felár nagyobb része.

Az Eve Energy még nagyszerűbb képessége, hogy lehetőségünk van ki- és bekapcsolni a konnektorból jövő áramellátást. Az Eve Energy egyszerűen kikapcsolja az áram továbbítását, és megszűnik az ellátás. A karácsonyfa világítását egy gombnyomással tudjuk bekapcsolni az iPhone készülékről, a kerti lampionokat szintén… De arra is mód van, hogy amolyan makró megoldásokat alkalmazzunk: egy konnektorba csatlakoztatott elosztóról ellátva a televíziónkat, a hozzá csatlakoztatott erősítőt és hangszórókat, az alattuk lévő dedikált Apple TV-t egyszerre tudjuk bekapcsolni egyetlen gombnyomásra azáltal, hogy megindítjuk az áramellátást. 

Az Eve termékcsalád a Bluetooth 4.0 szabványt használja, amely rendkívül alacsony fogyasztású, és okos is (nevezik Bluetooth Smart szabványnak is). Csak akkor kommunikál az eszközökkel, ha azok kezdeményezik a kommunikációt. Miközben az Eve Energy csendben mér és mérési adatait eltárolja, azokat mindaddig nem osztja meg semmilyen eszközzel, amíg arra kérés nem érkezik. Ezáltal nem fogyaszt sokat, és nem meríti a készülékeinket sem. 

A készülékeink pedig a közelben lévő Bluetooth 4.x képességű iPod touch, iPhone és iPad modellek lehetnek, illetve Apple TV is, amely nem csak szórakoztató központ, de HomeKit központ is - a segítségével távolról is elérhetjük az Eve eszközeinket. Nincsen többé aggodalom, hogy vajon kihúztuk-e a vasalót az indulás forgatagában - elég csak kikapcsolni az adott konnektort, és az nem melegít tovább. De egy nyaralás esetén üresen hagyott házunkban is praktikus lehet olykor-olykor felkapcsolni este egy kis asztali lámpát - akár egy Avea izzóval kiegészült hangulatfényt, hogy az „érdeklődők” azt lássák, valaki van otthon.

Az Eve épít az iOS rendszerek Siri képességére, így ha tökéletes az angol kiejtésünk, akkor akár szóban is utasíthatjuk az alkalmazást különféle funkciókra. 

A HomeKit természetesen ügyel a biztonságra: csak az egymáshoz párosított eszközök tudnak kommunikálni, így külső személy nem tud hozzáférni a hardverhez, ráadásul az eszközök közötti kommunikáció is titkosított. 

Az Eve alkalmazás az iCloud kontónk használatával osztja meg eszközeink között az adatokat, és így más eszköz is hozzáférhet az Eve termékvonal tagjaihoz. Az adatokat bárki látja, aki az adott Apple ID-vel rendelkezik, de az iOS 9-től kezdődően lehetőségünk van vendég felhasználókat is hozzáadni az egységekhez, így eltérő Apple ID-t használó gyermekünk vagy házastársunk is képes például az Eve Energy segítségével a csatlakoztatott eszközöket ki- és bekapcsolni. 

Részletes technikai paraméterek

Rendszerkövetelmény: iOS 8.4 vagy újabb
Bluetooth 4 (Smart) szabványú iPhone, iPod touch, iPad
HomeKit hub: Apple TV 3. vagy 4. generáció az Apple TV szoftver 7.0-s változatával vagy tvOS-szel.
Táp: 100-240 Volt váltóáram 50/60 Hz
Kimenet: 100-240 Volt váltóáram
Maximális áramerősség: 11 Amper
Maximális teljesítmény: 2500 Watt
Méret: 49 x 49 x 73 milliméter
Kialakítás: földelt kontinentális szabvány

Eve Energy Akció

Fogyasztásmérő és kapcsolható Bluetooth alapú HomeKit kiegészítő az Eve márkától. (Korábbi Elgato.)
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

12 440,94 Ft + áfa

Bruttó 18 990 Ft

Bruttó 15 800 Ft