Eve Degree

Bluetooth Smart alapú, HomeKit keretrendszerre építő okos hőmérő kijelzővel, páratartalom és nyomás mérésére is alkalmas szenzorokkal.

Ár: bruttó 22 990 Ft

Az okos otthon kiegészítők gyártásában élen járó Eve Home a sikeres okos otthon termékvonal tagjaként mutatta be HomeKit kompatibilis hőmérő, hőmérséklet kijelző, páratartalom és légnyomás mérő eszközét, az Eve Degree nevű egységet, amely nem csak az iOS eszközeinket látja el hasznos információkkal, hanem rátekintve látjuk is a mérési eredményt.

Az Eve több termékének ötvözete az Eve Degree, hiszen az egység kültéri és beltéri használatra is alkalmas, köszönhetően az IPX3 vízállósági paraméterének. Kényelmes akasztója révén egy egyszerű szögre vagy csavarra könnyedén rögzíthetjük, CR2450-es eleme pedig a gyártó szerint egy évig kibírja, köszönhetően az energiatakarékos működésének.

A német tervező felismerte azt az igényt, hogy HomeKit eszközeink mérése nagyon hasznos, ám ha nem nyitjuk meg a Home / Otthon alkalmazást, akkor egy idő után feledésbe merülnek egyes hasznos funkciók, miközben a beszerzett termékek értéke nem indokolja ezt. Az Eve Degree éppen ezért alkalmaz egy okos kijelzőt, amely csak akkor fogyaszt áramot, ha változás történik a mérési eredmény kapcsán, nem frissül állandóan a kijelző, hanem a változatlan paraméterek beállnak egy állapotra, és amíg nem történik változás, addig gyakorlatilag zéró energiát használnak fel.

A kijelzőre tekintve láthatjuk a hőmérséklet értéket, a termék nappal is látható, és éjjel sem zavaró, nagyon visszafogott fényerővel fejezi ki a hőmérséklet számadatot Celsius fokban. 

Mivel HomeKit kompatibilis kiegészítőről van szó, az üzembe helyezésekor párosítani tudjuk az iOS eszközeink egyikével, amelynek köszönhetően az összes többi is képes hozzáférni. Az iOS alatt futó Eve alkalmazásban megannyi hasznos információt kapunk róla, így például a légnyomás és páratartalom adatot - ezáltal tudjuk, hogy mikor érdemes szellőztetni, hogy ne legyen túl magas a páratartalom. Az Eve alkalmazás jóvoltából nyomon követhetjük a korábbi mérési értékeket is akár több hétre visszamenőleg. 

Köszönhetően a HomeKit képességnek, akár jeleneteket is taníthatunk az eszköz közreműködésével: például a Honeywell Lyric termosztat bekapcsolja a fűtést, ha az Eve Degree azt érzékeli, hogy a házban 21 fok alá csökkent a hőrmérséklet, és kikapcsolja, ha elérte a 22 fokot. A kültérre helyezett egységnél szintén hasznos funkció lehet, hogyha kinn mondjuk -8°-ot érzékel, akkor az Eve Thermo egység fentebb tekeri a radiátort a hálószobában és az előszobában reggelre. (A HomeKit jelenetekhez otthoni Apple TViPad vagy HomePod hangszóró szükséges, amelyek képesek HomeKit elosztóként működni.) 

Az Eve Degree úgy lett kialakítva, hogy visszafogott megjelenésével és kis méretével bármilyen otthonban elhelyezhető legyen. Eloxált alumínium burkolata finoman lekerekített. Hátoldali akasztója kényelmes és biztonságos. Cserélhető elemmel működtetve biztosított a hosszú távú használat lehetősége, és jól bírja a nagyobb meleget és a hideg időjárást is. 

Részletes technikai paraméterek

iOS 10.3 vagy újabb rendszer szükséges a használathoz
Bluetooth Low Energy szabványú kiegészítő
54 x 54 x 15 milliméter kiterjedés
CR2450 cserélhető elem
IPX3 megfelelőség
Hőmérsékletek: (-18)° és 55° között képes mérni
Páratartalom: 0% - 100%
Nyomás: 260 - 1260 mbar

Eve Degree

Bluetooth Smart alapú, HomeKit keretrendszerre építő okos hőmérő kijelzővel, páratartalom és nyomás mérésére is alkalmas szenzorokkal.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

18 102,36 Ft + áfa

Bruttó 22 990 Ft