Eve Aqua

HomeKit keretrendszerbe illeszkedő intelligens vízszabályozó egység a kerti növényeink tervezett és távoli öntözésére.

Ár: bruttó 32 000 Ft

Az okos otthon vezérlésnek egy családi ház esetén alapvető kelléke lehet a kerti locsoló működtetése. A piacon számos időzíthető locsoló van olyan esetekre, ha távol vagyunk az otthonunktól, illetve ha nem szeretnénk külön foglalkozni azzal, hogy a gyep zöld legyen, ám ezek nem szabályozhatóak távolról például olyan esetben, ha csapadék van. Az Eve Aqua az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedik, és nem csak az automatizálás kényelmét kínálja, de egyrészt távolról szabályozható, másrészt a működése során képes kommunikálni más HomeKit eszközökkel, ezáltal finomítva az üzemelését. 

Az Eve Aqua egységet a kerti csapra kell rászerelnünk a szabványos menet segítségével. Az eszköz UV védett külsővel rendelkezik, így műanyag elemei várhatóan magas élettartamúak, a tűző naptól sem pattognak szét, IP4X vízállósága révén pedig a csapadék sem okoz károkat benne. A beállítások és a távoli hozzáférés során szükséges a vezeték nélküli kapcsolat, ám ha csak standard és állandó időzítésre és fogyasztás mérésre kívánjuk használni, akkor nem igényel állandó kapcsolatot. Az Eve Aqua a Bluetooth Low Energy szabványt használja, vagyis használat során célszerű a HomeKit központtól 10-15 méteren belül elhelyezni.

Természetesen igazi tudását akkor aknázhatjuk ki, ha a HomeKit központunkkal kommunikálni képes: az Apple HomeKit keretrendszerének középpontjában manapság már nem csak Apple TV és állandóan otthon lévő iPad állhat, hanem HomePod okos hangszóró, és néhány újabb gyártású televízió modell is. 

Az Eve Aqua az Eve alkalmazással állítható be könnyedén, tudása pedig természetesen a Home / Otthon alkalmazásban is megjelenik. Az Eve segítségével számos funkciót szabályozhatunk, például az önműködő üzemet és a locsolás időtartamát. A Siri képesség révén akár hanggal is szabályozhatjuk a működést az automatizáláson felül. A távhozzáférés jóvoltából bármikor módosíthatjuk a locsolás időtartamát, így ha például azt látjuk távolról, hogy otthon nagy meleg és folyamatos napsütés van, több vízzel is kényeztethetjük a kertünket. Az Eve Aqua révén hajnalra, a napkelte időszakára is időzíthetjük a locsolást, amely optimális a növényeink számára.

Az Eve Aqua képes kijelezni a rajta átfolyó víz mennyiségét, így folyamatosan láthatjuk a vízfogyasztást is.

Részletes technikai paraméterek

26,5 milliméteres cső átmérő, G 3/4” szabvány
Működési nyomás: minimum 1 bar (14,5 psi), maximum 5 bar (72,5 psi)
Tápellátás: kettő darab AA ceruzaelem
Méretek: 94 x 123 x 80 milliméter
Kommunikációs szabvány: Bluetooth LE

Eve Aqua - vízszabályozó

HomeKit keretrendszerbe illeszkedő, a nyitott csaptelepen átáramló víz akár távoli szabályozására alkalmas kiegészítő. (Korábbi Elgato termék.)
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

25 196,85 Ft + áfa

Bruttó 32 000 Ft