Eve Motion mozgásérzékelő

A HomeKit keretrendszerbe illeszkedő mozgásérzékelő IPX 3 vízállósággal.

Ár: bruttó 17 000 Ft

Az Elgato Eve termékcsalád behálózta az otthonunkat, és egy sor hasznos képességgel és információval lát el az iOS eszközeinken, akár saját alkalmazásában, akár az Apple-féle Home / Otthon alkalmazás felületén. E termékvonalnak és élményvilágnak egy ésszerű új eleme az Eve Motion nevű megoldás, amely egy okos mozgásérzékelő, mely az Apple TVkészülékkel együttműködve akár épületautomatizálási eseményekre is képes. 

Az Elgato Eve Motion a maga alap műfajában is figyelemre méltó: nagy hatótávolságú, 9 méterig érzékeny mozgásérzékelő, amely 120 fokban figyeli a területet passzív infravörös érzékelője segítségével. Az IPX 3 vízállósága révén kültéren is elhelyezhető, vagyis akár a házunk homlokzatára is rakhatunk egyet éppúgy, mint az udvarra, és természetesen a ház belső helyiségeibe is. Az Eve Motion érzékenysége állítható, így tanítható, hogy mondjuk ne érzékelje mozgásnak, ha egy csapat veréb száll le a labdarózsa bokorra. 

Az Eve család mozgásérzékelő tagja hasonlóan működik, mint az Elgato többi terméke a kategóriában: Az Apple által kijelölt utat követi a szabványosság érdekében, így a HomeKit keretrendszerre épít. Ennek köszönhetően a tudásával más HomeKit készülékek is rendelkezhetnek, és persze az Apple Home / Otthon alkalmazása is hozzáfér. Ez azért is remek, mert az információi segítségével más hardverek kompatibilis alkalmazásaira is hatással lehetünk - például utasíthatunk egy termosztátot arra, hogy kezdje el melegíteni a fürdőszobában a hőmérsékletet, ha reggel a hálószobából kisétálunk, vagy kapcsolódjon fel a világítás az esti napszakban, ha az udvarunk hátsó részébe sétálunk. 

És mindehhez nem kell több százezer forintos dedikált egységeket vásárolni, csak az Elgato és más gyártók pár tízezer forintos kiegészítőit, amelyek központja a már birtokunkban lévő iOS eszközünk, illetve egy Apple TV

Az Elgato több egyéb optimális megvalósítást is javasol, így például az „Itthon vagyok” jelenet esetén az Eve Motion érzékeli, hogy felsétálunk a házunk lépcsőjén, és felkapcsolja a villanyt az előszobában, bekapcsolja az iMac-et, stb. A másik opció, hogy az Eve Room adata alapján a nyári melegben az Eve Motion érzékeli, hogy a dolgozószoba felé haladunk, és aktiválja az Eve Energykonnektorba dugott klímaberendezést vagy asztali ventilátort. Mindezt önműködően, az eszközök okos együttműködése révén. 

Fontos, hogy az automatizálási megoldásokhoz, az intelligensen egymásra épülő műveletekhez Apple TV 4. generációs modellre van szükségünk, mert ezek a megoldások a tvOS háttértudására is építenek, és nem az iOS eszközünktől függenek első sorban. 

A költeménybe illő tudáscsomag mellett az Elgato Eve Motion egy praktikus mozgásérzékelő, amelynek adatait folyamatosan rögzíti a társalkalmazás. Ideális megoldás lehet akár biztonsági célokra is, ha nagyobb területet kell őriznünk. 

Az Elgato Eve Motion az alacsony fogyasztású Bluetooth Smart (4.x) technológiára épít, amely révén a működéséhez szükséges kettő darab sima ceruzaelem (AA) kellően sokáig kitart. Üzembe helyezése során az iOS eszközünkkel Bluetoothkapcsolaton kommunikál iOS 9.3 vagy újabb rendszerrel, míg távoli eléréséhez Apple TV 3. generációs vagy újabb modellt igényel, míg az intelligens automatizálási megoldásokhoz a tvOS 10 rendszert futtató Apple TV 4. generációt igényli.

Részletes technikai paraméterek

iPad kompatibilitás: iPad Retina (iPad 3. generáció), illetve minden Lightning kapcsolattal rendelkező újabb iPad
iPod touch kompatibilitás: iPod touch 5. és 6. generáció
iPhone kompatibilitás: iPhone Lightning konnektorral

A működéshez kettő ceruzaelem szükséges.
Javasoljuk az Apple Battery Charger csomagot, amely hat darab újratölthető ceruzaelemet tartalmaz.

Reakcióidő: 2 másodperc
Látószög: 120°
Távolság: 9 méter (2 méter rögzítési magasságban)
Vízállóság: IPX 3

Eve Motion

A HomeKit keretrendszerbe illeszkedő mozgásérzékelő IPX 3 vízállósággal.
Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

13 385,83 Ft + áfa

Bruttó 17 000 Ft