Eve Cam

HomeKit Secure Video alapú beltéri kamera praktikus mágneses rögzítési lehetőséggel, nagy látószöggel és rugalmas elhelyezéssel iCloud Drive alapú felvétel tárolási opcióval.

Ár: bruttó 54 990 Ft


Az Apple HomeKit keretrendszerének egyik legizgalmasabb területe a biztonsági kamerák világa, amely irányba az iOS 13 formájában nyitott az Apple. Ekkor jelent meg a HomeKit Secure Video nevű technológia, amely révén a támogatott hardverekkel biztonságban tudhatjuk otthonunkat, és iCloud tárhely előfizetésünk megléte esetén, de nem annak terhére akár videót is tárolhatunk tíz napig történő visszanézés céljából. 

Az Eve Home természetesen az elsők között jelentette be sokoldalú HomeKit kameráját, az Eve Cam terméket, amely távoli élő hozzáférésre éppúgy lehetőséget ad, mint felvétel készítésére az iCloud tárhelyünkre. Ráadásul a HomeKit kompatibilitás révén együttműködik más eszközeinkkel is. 

Az Eve Cam egy roppant igényes kialakítású, WiFi alapú termék, amely a HomeKit eszközöktől szokatlan módon nem csak a 2,4 GHz-et, hanem az 5 GHz-es hálózatokat is támogatja. A termék hálózati tápról működik, tehát valahol a közelében kell lennie egy konnektornak. Tápellátása USB alapú, így egy 2,2 méter hosszúságú USB kábel határozza meg a konnektortól való távolságát. 

A falon való rögzítéshez egy csavarozható vagy ragasztható acél lapot biztosít a gyártó: ehhez illeszthető hozzá mágnesesen a kamera, amely a profi rögzítés révén gyakorlatilag bármilyen irányban elhelyezhető. 

Az Eve Cam hardveres paraméterei kapcsán fontos, hogy a HomeKit Secure Video technológiára épül, vagyis nem kell semmiféle Eve regisztrációt végrehajtani: az élő hozzáférés úgy lehetőséges a felvételhez távolról, hogy van otthon egy HomeKit elosztónk. Ez lehet HomePod, Apple TV, egy állandó otthoni iPad vagy egy Linksys Velop WiFi rendszer is. 

Amennyiben szeretnénk 10 napig tárolni a felvételeket, szükség van egy legalább 200 GB-os iCloud tárhely előfizetésre. A videó felvételek nem ezt fogyasztják, de ez a feltétele, hogy az Apple lehetőséget adjon a tárolásra. Ha ennél kisebb a tárhely előfizetési csomagunk - vagyis ingyenes 5 GB vagy fizetős 50 GB -, akkor nem áll módunkban felhő alapú tárolásra, csak élőben tudunk ránézni a kamera képére. A HomeKit Secure Video lehetőség révén öt kamerát tudunk maximum használni - utóbbi esetekben az Apple 2 TB-os iCloud tárhely havi előfizetése szükséges. 

Az Eve Cam 1080p felbontású, 24 fps részletességű H.264 videót rögzít hangfelvétellel együtt. A kamera a mikrofonon túl hangszóróval is rendelkezik, vagyis oda is tudunk szólni, ha valamit látunk a kamera helyszínén. Az eszköz 150 fokos látószöggel rendelkezik, vagyis viszonylag szűk tereket is jól körbelát. Éjjeli infravörös kép lehetőségével is fel van szerelve 5 méter távolságon belül. Ami azonban előnyös, az az intelligens felvételi megoldások opciója. Alapvető beállítás, hogyha otthon vagyunk, ne készüljön felvétel az otthonunkról. Az Eve Cam azonban van annyira intelligens, hogy képes megtanulni a háziállatunk mozgását is, vagyis ha a kedvenc kutyánk vagy macskánk sétál el a mozgásérzékelője előtt, akkor nem kezd felvételbe, vagy akár nem is jelez. 

Alapbeállítás szerint a kamera mozgásérzékelőre élesedik. A mozgásról értesítést küld számunkra az Eve alkalmazás, amelyben szabályozni tudjuk, hogy miről szeretnénk értesítést kapni, és milyen mozzanatokra ne élesedjen a felvétel. Ha például úgy helyezzük el a kamerát, hogy olyan ablaknál van, amely előtt járművek is megállnak, akkor lehetőség van arra is, hogy ezen mozgások ne hozzák működésbe a felvétel indítást, illetve ne kapjunk értesítést. 

Részletes technikai paraméterek

Apple HomeKit Secure Video alapú eszköz
Felbontás: 1080p (1920 x 1080 progresszív videó)
Formátum: H.264 videó
Mintavételezés: 24 képkocka másodpercenként
Látószög: 150°
Mozgásérzékelés: infravörös érzékelővel
Éjjeli mód: 5 méterig
Hang: kétirányú kommunikáció beépített mikrofonnal és beépített hangszóróval
Jelzés: LED fény kék és piros színnel
Tápellátás: mellékelt tápegységről 2,2 méter hosszúságú USB kábel segítségével (5 Volt, 1 Amper)
Kommunikációs technológia: 2,4 GHz vagy 5 GHz WiFi
Méret: 122 x 64 x 60 milliméter

Eve Cam - HomeKit kamera

HomeKit Secure Video alapú beltéri kamera praktikus mágneses rögzítési lehetőséggel, nagy látószöggel és rugalmas elhelyezéssel iCloud Drive alapú felvétel tárolási opcióval.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

43 299,21 Ft + áfa

Bruttó 54 990 Ft