Moshi USB-C HDMI 4K adapter töltéssel

Az iPad Pro modellekhez alkotott, illetve bármely USB-C Mac-hez is használható 4K-s HDMI adapter (60 Herz), amely a használat közben USB-C kapun keresztül töltést is képes fogadni, hogy a külső kijelző használata mellett se merüljön az egység.

Ár: bruttó 14 990 Ft


A Moshi egyik igazán praktikus kiegészítője immáron nem csak a Mac termékvonal, hanem az iPad Pro készülékek felhasználóit is igyekszik kiszolgálni: az USB-C HDMI 4K videó átalakító különlegessége, hogy a videó kimenet számára lefoglalt porton keresztül töltésre is lehetőség van, vagyis egy külső kijelzővel használt iPad Pro modell nem merül le a használat közben. Emellett a Mac gépeken is csak egyetlen kapu van lefoglalva a HDMI kimenet és a töltés aktivitása közben. 

A Moshi USB-C HDMI 4K átalakító a klasszikus videó és hang kimeneti opciót biztosítja digitálisan az USB-C (így a Thunderbolt 3) kapuról bármely HDMI megjelenítő - kivetítő, televízió, monitor - irányába. A maximális felbontás 4K (3840 x 2160; 2160p), de lefelé kompatibilis, tehát kisebb felbontású eszközökkel is működik, mindezt pedig 60 Herz képfrissítés mellett képes kiszolgálni - a Mac gépek alapvetően 60 Herz frissítéssel küldik ki a jelet, ezért vált ez standarddá. 

Az adapter különlegességének mondható, hogy felkészítették a média visszajátszás magasabb minőségű igényeire, így nagy dinamikatartományú (HDR), tehát az Apple TV által is megvalósított jobb minőségű kép megjelenítésére alkalmas, valamint beépített HDCP 2.2 támogatással is rendelkezik annak érdekében, hogy a jogvédett videó tartalmakat visszajátszani legyen képes - így a hozzácsatlakoztatott kijelzőn nézhetünk például Netflix, Amazon Prime, HBO Go tartalmakat is korlátozás nélkül. 

A képminőség kapcsán a Moshi az elterjedt 8-bites színmélység helyett a 10-bites színmélységet valósítja meg, azaz 256 árnyalat helyett így színenként 1024 különböző árnyalat elérhető, ha a forrás eléggé jó minőségű. Vagyis az adapter nem korlátozza le a képminőséget saját átviteli képességei okán. A széles színtartomány támogatásának köszönhetően a Moshi USB-C HDMI 4K adapter megfelel a videós körökben is használatos 4:4:4 színmintavételezési standardnak.

Az apró adapter illeszkedik a mobil életvitelhez, vagyis rendkívül könnyű, strapabíró, és alumínium burkolata révén ellenálló az élet különböző hatásaival szemben. Az iPad Pro, MacBook Air és MacBook Pro 13” modellek számára képes maximum 60 Watt töltés átvitelére is - ezen gépeknek ez elegendő, ám a MacBook Pro 15” és MacBook Pro 16” esetén a saját töltő használata szükséges, mivel azok 60 Watt töltés mellett merülnek. Mindezt az átvitelt a termék a USB Power Delivery 3.0 szabvány támogatásával éri el - a rajta lévő USB-C kapu csak töltésre szolgál.

A Moshi USB-C HDMI 4K adapter a cég tokjaival is együtt használható, kialakításánál a Moshi figyelembe vette saját iPad Pro és MacBook tokjainak hely szükségletét, ezért az átalakító ezek használata mellett is felhelyezhető.

A cég a termékét a tartósság irányelveinek megfelelően alkotta, és ezért magabiztosan vállal mellé 10 év garanciát, amelyet a terméken lévő kóddal történő regisztráció révén maga a gyártó biztosít. 

Részletes technikai paraméterek

Típus: 99MO084272
Tömeg: 23 gramm