Satechi USB-C Slim Multiport Adapter Ethernet kapuval

Sokoldalú, vékony kivitelű többportos adapter megoldás az USB-C / Thunderbolt 3, 4 csatlakozós Mac gépekhez számos hasznos csatlakozóval, köztük Ethernet hálózati opcióval.

Ár: bruttó 24 990 Ft


A Satechi cég a MacBook megjelenésével azonnal elkezdte szállítani az USB-C szabványú kiegészítőket a Mac tulajdonosok számára: az első USB-C autós töltő, USB-C kártyaolvasó, vagy éppen USB elosztó megoldás mind-mind e gyártó termékeként került a piacra. A Thunderbolt 4 és 3 kapukkal szerelt MacBook Pro és MacBook Air megjelenésével megnyílt a lehetőség arra, hogy professzionális szintre emelkedjen ez a terület. 

A gyártó ezen eszközökhöz többféle kiegészítőt is kínál, amelyek mind-mind elérhetőek az iJoe.hu kínálatában. Ezek közé tartozik a rendkívül vékony kivitelű, a Mac-hez rövid kábellel csatlakozó Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet nevű termék, amely figyelembe veszi azt az igényt is, hogy a felhasználók egy részének szüksége ven klasszikus RJ-45 hálózati kapcsolatra, Ethernet kapura.

A Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet nevű termék nem illeszkedik szorosan a Mac oldalához, mint a Pro Hub termékvonal tagjai, hanem egy laza kábellel kapcsolható a géphez. A konstrukció előnye, hogy a Mac bármely oldalára elhelyezhetjük a MacBook Pro 16” és a MacBook Pro 13” négy Thunderbolt portos változatai esetén, míg a gép bal oldalára illeszthetjük a MacBook Air és a MacBook Pro 13” alapmodelleknél. Szabadon használhatjuk együtt rápattintós műanyag tokokkal, mivel nem simul rá a gép oldalára, hanem hajlékony kábellel csatlakozik.

A gyártó részéről a legfontosabb fejlesztés, hogy a megszokott és kedvelt vékony kivitelt nem kell feláldoznunk úgy, mint számos hasonló, Ethernet porttal is rendelkező egységnél. A Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet alap állapotában pontosan olyan vékony, mint a gyártó bármely más hasonló adaptere, mivel az RJ-45 Ethernet konnektor úgy van kialakítva, hogyha éppen nem használjuk, akkor becsukott állapotban van, és kinyitva növekszik csak meg a mérete, és válnak elérhetővé a csatlakozást biztosító erek.

A Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet természetesen 10/100/1000 BASE-T technológiás Gigabit Ethernet kapcsolatot biztosít, amely szabványnak mondható az utóbbi évek hálózati technikájában.

A Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet kiegészül SD és mikró SD-kártya olvasóval, amely a kompakt méret kulcsa, és a legtöbb eszközben használatos kártyák olvasására alkalmas így. A kártyaolvasó sokak számára nagyon fontos paraméter, és a mikró-SD kártyák napjaink legelterjedtebb típusai: drónok, akciókamerák, zenelejátszó hardverek sokasága használja, míg a normál SD-kártyák jelen vannak a legtöbb digitális fényképezőgépben. A Satechi 104 MB/s maximális átviteli sebességet biztosít a kártyaolvasóban, amely megfelel az elterjedt SD- és mikró SD-kártyák igényeinek. 

A Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet  különlegessége, hogy a HDMI kapuja 4K videó kimenetet is biztosít. Ez a videókimenet 30 Herz képfrissítést tesz lehetővé 4K felbontásban (3840 x 2160 képpont). Ennek segítségével televíziókhoz, kivetítőkhöz, olcsóbb monitorokhoz csatlakoztathatjuk a Mac-et HDMI kábel segítségével.

Természetesen standard a két darab USB 3.0 kapu, amelyek egyenként 5 Gb/s névleges átviteli sebességet biztosítanak a MacBook Pro felhasználója számára. Ezzel nyomtatót, lapolvasót, régi pendrive-ot tudunk a géphez kapcsolni. (Ezek az USB kapuk nem nagy teljesítményűek, tehát az Apple USB SuperDrive táplálására vagy az iPad modellek töltésére nem alkalmasak.)

A Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet felületén lévő USB-C kapu töltőport, amely révén akár 60 Watt töltést is továbbíthatunk a MacBook Pro irányába, és tökéletesen tölthetjük a MacBook Pro 13" és MacBook Air modelleket. Ehhez olyan nagy teljesítményű töltő szükséges, mint a MacBook Pro 16" modellek 96 Wattos USB-C töltője, vagy a Satechi 108 Wattos utazó töltő megoldása.

A Satechi USB-C Slim Multiport with Ethernet megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől a szokásos ezüst és asztroszürke színekben, valamint a gyártó egy rendkívül látványos, az alumínium alapanyag révén különleges hatású fekete színű példányt is bemutatott a termékből. 

Részletes technikai paraméterek

ST-UCSMA3K / 879961008659 (fekete)
ST-UCSMA3S / 879961008642 (ezüstszürke)
ST-UCSMA3M / 879961008635 (asztroszürke)

1 x USB-C töltő kapu- akár 60 Watt töltésre
1 x HDMI kapu - 4K felbontás, 30 Herz képfrissítés
1 x Gigabit Ethernet hálózati kapu (RJ-45) (10/100/1000 Mb/s sebesség)
2 x USB-A kapu (3.0) - akár 5 Gb/s elméleti sebesség
1 x Mikró SD és SD kártya olvasó nyílások

1 év garancia