Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter

Cserélhető kábellel szerelt többportos adapter a Mac élményvilághoz, amelyhez egy rövidebb és egy hosszabb kábel is van csomagolva igényeinkhez igazodva.

Ár: bruttó 35 000 Ft


Satechi USB-C On The Go Multiport Adapter

A Satechi számos hasonló tudású termékei közül a USB-C On-The-Go Multiport Adapter egy olyan többportos megoldás, amely társaitól eltérően cserélhető kábellel rendelkezik, hogy igazodjék az igényeinkhez a különböző helyszíneken, ahol a terméket használjuk. A megoldás ideális olyankor is, ha a Mac-et állványra helyezve üzemeltetjük. 

Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter

A Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter a kategóriában klasszikus USB-A, Gigabit Ethernet, HDMI és SD-kártya nyílások mellett egy, a Satechi termékeken kevésbé elterjedt, archaikus csatlakozóval is kiegészíti a felhasználók eszköztárát, ez pedig a VGA analóg videókimenet. A termék célja, hogy bárhol is használjuk a gépet, lehetőség szerint ne érjen olyan csatlakoztatási kihívás, amelyre nem tudunk adekvát választ biztosítani. E célból alkalmaz számos régies csatlakozót a termék. 

Az eszköz formaterve a vékony hosszúkás kivitellel szakítva inkább rövidebb, de szélesebb. Ezáltal jobb a hőelvezetése - természetesen aktív használat és főként töltés mellett nem kell attól csodálkoznunk, ha a termék felforrósodik. Ez velejárója a működésnek, és a fém burkolat célja éppen az, hogy elvezesse a hőt. Emellett még egy zseniális megoldást rejt az új formaterv!

A Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter fontos újdonsága, hogy csomagja egy rövidebb és egy hosszabb kábelt is tartalmaz, vagyis nem beépített kábele van, mint a gyártó számos korábbi termékének, hanem cserélhető. Ez nem csak rugalmasságot, hanem tartósságot is biztosít, hiszen a kábel esetleges sérülése nem jelenti a termék végét. A rövidebb kábel lapos kivitelű, és 11 centiméter hosszúságú, a hosszabb kábel 100 centiméteres, amely révén az asztali állványon használt, magasabbra helyezett Mac is kényelmesen és elegánsan csatlakoztatható, vagyis nem a gép mellett a levegőben lóg az adapter, vagy éppen a mindenhez kapcsolódó dokkoló akár el is rejthető, és csak egyetlen kábelt kell kiemelnünk és a gépre csatlakoztatnunk. A formaterv nagyszerűsége pedig, hogy a rövid kábel a termék felső részébe van belerejtve, így igény esetén könnyedén elő tudjuk húzni, és csatlakoztatni.

Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter

A Satechi természetesen nem hagyta le az eszközről a kettő darab USB-A (3.2) adat csatlakozót, amely segítségével számos gyors külső perifériát csatlakoztathatunk a géphez, amelyek még a hagyományos nagy USB kábellel rendelkeznek. Továbbá régi eszközeinket - merevlemezek, nyomtatók, szkennerek - is a rendszerbe illeszthetjük. Az USB-A kapuk révén a meglévő Lightning USB kábeleink is használhatóak maradnak. (Az USB-A portok standard 5 Watt teljesítményt nyújtanak, így nem hajtják meg az olyan nagyobb teljesítmény igényű eszközöket, mint az Apple USB SuperDrive.)

A terméken kettő darab USB-C kapu is található, amelyek egyike kifejezetten töltésre szolgál: ez 100 Watt tápot enged át a USB Power Delivery szabványnak megfelelően, amelyből 85 Watt hasznosul a gép töltésére, mivel 15 Watt körüli teljesítményt az adapter is igényel a működéséhez. A másik USB-C kapu adatátvitelre szolgál: ehhez újabb gyártású, már USB-C kábellel rendelkező SSD-k, kártyaolvasók csatlakoztathatóak. Ez a kapu nem biztosít töltést és videó kimenetként sem funkcionál. 

Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter

A Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter alapvető képessége a videó kimenet, amelyből egyrészt digitális érhető el a hangot és képet egyaránt továbbító HDMI formájában, amely akár 4K felbontást is támogat 60 Herz képfrissítéssel. Ez alapvető megoldás manapság az olcsóbb kijelzők, igényesebb kivetítők világában. 

Emellett egy VGA kapu is található, amely 1920 x 1080 képpontos maximális felbontást támogat 60 Herz képfrissítéssel. Ennek célja szintén a kivetítők kiszolgálása, de természetesen nagyon régi kijelzőt is csatlakoztathatunk. 

A kijelzők támogatása kapcsán fontos információ, hogy vagy az egyik, vagy a másik kaput tudjuk használni. Az Apple az USB-C kapun keresztül nem támogatja a két önálló kijelzőt, az eszköz pedig nem Thunderbolt alapú, így mindenképpen vagy HDMI, vagy VGA megjelenítőt használhatunk egy időben.

Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter

A Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter vastagsága lehetővé teszi, hogy legyen rajta Gigabit Ethernet kapu, ezáltal vezetékes hálózatokba is tudunk csatlakozni, illetve hálózati tárolókat kapcsolni a géphez. A vezetékes kapcsolat számos nagy biztonsági követelményű munkahelyen alapvető követelmény, mert a WiFi használata nem, vagy csak komoly korlátozások mellett engedélyezett.

A külső adapterek esetén alapvető elem a kártyaolvasó képességek megléte: a Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter a szokásos SD-kártya nyílást tartalmazza a digitális fényképezőgépek, videókamerák tartalmának letöltéséhez, illetve mikró-SD nyílást az akciókamerák, drónok felvételeinek letöltéséhez. Mindkét foglalat UHS-III sebességű, vagyis a jelenleg elvárható maximális átviteli sebességet támogatja. 

A Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter asztroszürke színben érhető el a mellékelt két darab kábellel kiegészülve. 

Satechi USB-C On-The-Go Multiport Adapter