Satechi USB-C Hybrid Multiport Adapter SSD foglalattal

Sokoldalú USB-C adapter klasszikus USB-A kapukkal, HDMI monitor kimenettel, USB-C töltési lehetőséggel, illetve M.2 SATA vezérlő SSD befogadásának képességével.

Ár: bruttó 24 990 Ft

A Satechi számos kiváló USB-C elosztót és adaptert kínál a felhasználók számára - újabb fejlesztéseiben már helyet biztosít szilárdtest meghajtók behelyezésée is. Ilyen konstrukció a Satechi USB-C Hybrid MultiPort Adapter nevű megoldás is, amely a kikerülhetetlen HDMI videó kimenetet, kettő USB-A adatkaput és egy töltő USB-C portot tartalmaz. Emellett benne egy M.2 foglalat található SATA technológiás SSD számára. 

Satechi USB-C Hybrid Multiport Adapter SSD foglalattal - Az SSD nyilván külön vásárolható meg.

A Satechi USB-C Hybrid MultiPort Adapter kompatibilis bármely Mac géppel, amelyen USB-C kapu található, legyen az sima USB 3.1 port, vagy Thunderbolt 3 vagy 4. A rajta lévő USB-C kapun keresztül egy megfelelő teljesítményű töltővel akár 85 Watt töltést is tudunk nyújtani a Mac számára - a termék a USB Power Delivery szabvány révén átenged 100 Watt teljesítményt, de a saját működéshez, mint az SSD meghajtása és az USB eszközök tápellátásra körülbelül 15 Watt teljesítményt elvesz a 100 Wattból maga az adapter.

A HDMI (High Definition Multimedia Interface) videó kimenet 4K maximális felbontást támogat (3840 x 2160 képpont) 60 Herz képfrissítéssel, és természetesen továbbít hangot is a megfelelő céleszközök felé. A kimenet révén olcsóbb kijelzőt, kivetítőt, televíziót vagy akár házimozi erősítőt is a rendszerbe kapcsolhatunk. 

A terméken kettő darab klasszikus USB-A kapu is található, amely USB 3.2-es szabványú (USB 3.1 Gen. 2), és portonként elméleti 5 Gb/s átviteli sebességet kínálnak. Ezek képesek ellátni táppal olyan eszközöket, mint a kisebb kártyaolvasók, USB-kulcsok, de természetesen másféle szabvány USB kiegészítőt is csatlakoztathatunk, amely önálló tápellátással rendelkezik. 

A Satechi USB-C Hybrid MultiPort Adapter leghasznosabb tulajdonsága, hogy belső M.2 foglalata révén penge típusú, ám SATA szabványú SSD fogadására is alkalmas. Ezt a meghajtót folyamatosan kéznél lévő, gyors tárhelyként állandóan közelünkben tarthatjuk, rá média fájlokat éppúgy másolhatunk, mint biztonsági mentéseket. 

Fontos tudni, hogy a Satechi USB-C Hybrid MultiPort Adapter nem a legmodernebb, NVMe technológiás meghajtókat támogatja, hanem a penge típusból a SATA vezérlős megoldásokat, amelyek közül elérhetőek példányok az iJoe.hu kínálatában is.

A támogatott SSD meghajtók méret szerint a következők: 2230, 2242, 2260, 2280. Vagyis a rövidebbtől a teljes hosszúságú meghajtókig széles körű támogatást biztosít az eszköz a meghajtók számára.