Satechi Type-C Pro Hub Adapter Ethernet kapuval

Kettő Thunderbolt 3/4 kapura illeszkedő többportos adapter, amely az USB-C töltőporton, HDMI-n, USB 3.0 és kártyaolvasókon túl Ethernet hálózati kapcsolatot is kínál.

Ár: bruttó 33 990 Ft


A Satechi cég a MacBook megjelenésével azonnal elkezdte szállítani az USB-C szabványú kiegészítőket a Mac tulajdonosok számára: az első USB-C autós töltő, USB-C kártyaolvasó, vagy éppen USB elosztó megoldás mind-mind e gyártó termékeként került a piacra. A Thunderbolt 4 és 3 kapukkal szerelt MacBook Pro és MacBook Air megjelenésével megnyílt a lehetőség arra, hogy professzionális szintre emelkedjen ez a terület. 

A gyártó ezen eszközökhöz többféle kiegészítőt is kínál, amelyek mind-mind elérhetőek az iJoe.hu kínálatában. Ezek egyike figyelembe veszi azt az igényt is, hogy a felhasználók egy részének szüksége ven klasszikus RJ-45 hálózati kapcsolatra, Ethernet kapura. A Satechi e szempont figyelembe vételével bemutatta a Satechi Type-C Pro Hub with Ethernet nevű termékét, amely nem csak USB-A és SD-kártya nyílásokat tartalmaz, hanem 4K HDMI kimenettel, USB-C töltő kapuval, és a vékonyságot nem befolyásoló, kinyitható kivitelű Ethernet hálózati képességgel is rendelkezik. 

A Satechi Type-C Pro Hub Adapter with Ethernet nevű termék a gyártó több más eszközére is jellemző módon kettő darab USB-C csatlakozóval „kapaszkodik” a Mac oldalához. A konstrukció előnye, hogy mindkét oldalra elhelyezhetjük a MacBook Pro 16” és a MacBook Pro 13” négy Thunderbolt portos változatai esetén, míg a gép bal oldalára illeszthetjük a MacBook Air és a MacBook Pro 13” alapmodelleknél. 

A gyártó részéről a legfontosabb fejlesztés, hogy a megszokott és kedvelt vékony kivitelt nem kell feláldoznunk úgy, mint számos hasonló, Ethernet porttal is rendelkező egységnél. A Satechi Type-C Pro Hub Adapter with Ethernet alap állapotában pontosan olyan vékony, mint a gyártó bármely más hasonló adaptere, mivel az RJ-45 Ethernet konnektor úgy van kialakítva, hogyha éppen nem használjuk, akkor becsukott állapotban van, és kinyitva növekszik csak meg a mérete, és válnak elérhetővé a csatlakozást biztosító erek. (Az Ethernet kábelt ilyenkor az adapter túloldaláról ellentartva érdemes csatlakoztatni, hogy csökkentsük a gép USB-C kapuira nehezedő nyomást.)

A Satechi Type-C Pro Hub Adapter with Ethernet természetesen 10/100/1000 BASE-T technológiás Gigabit Ethernet kapcsolatot biztosít, amely szabványnak mondható az utóbbi évek hálózati technikájában.

A Satechi Type-C Pro Hub kiegészül mikró SD-kártya olvasóval, amely a kompakt méret kulcsa, és a legtöbb eszközben használatos kártya olvasására alkalmas így. A kártyaolvasó sokak számára nagyon fontos paraméter, és a mikró-SD kártyák napjaink legelterjedtebb típusai: drónok, akciókamerák, zenelejátszó hardverek sokasága használja. A Satechi 104 MB/s maximális átviteli sebességet biztosít a kártyaolvasóban, amely megfelel az elterjedt mikró SD-kártyák igényeinek.

A Satechi Type-C Pro Hub különlegessége, hogy a HDMI kapuja 4K videó kimenetet is biztosít. Ez a videókimenet 30 Herz képfrissítést tesz lehetővé 4K felbontásban (3840 x 2160 képpont). Ennek segítségével televíziókhoz, kivetítőkhöz, olcsóbb monitorokhoz csatlakoztathatjuk a Mac-et HDMI kábel segítségével.

Természetesen standard a két darab USB 3.0 kapu, amelyek egyenként 5 Gb/s névleges átviteli sebességet biztosítanak a MacBook Pro felhasználója számára. Ezzel nyomtatót, lapolvasót, régi pendrive-ot tudunk a géphez kapcsolni. (Ezek az USB kapuk nem nagy teljesítményűek, tehát az Apple USB SuperDrive táplálására vagy az iPad modellek töltésére nem alkalmasak.)

A Satechi Type-C Pro Hub Adapter with Ethernet felületén lévő USB-C kapu töltőport, amely révén akár 87 Watt töltést is továbbíthatunk a MacBook Pro irányába, és tökéletesen tölthetjük a MacBook Pro 13" és MacBook Air modelleket. Ehhez olyan nagy teljesítményű töltő szükséges, mint a MacBook Pro 16" modellek 96 Wattos USB-C töltője, vagy a Satechi 108 Wattos utazó töltő megoldása.

A Satechi Type-C Pro Hub Adapter Ethernet hálózati kapcsolattal megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől ezüst és asztroszürke színekben. 

Részletes technikai paraméterek

Típusok:
ST-TCPHES / 879961007324 (ezüstszürke)
ST-TCPHEM / 879961007331 (asztroszürke)

Csatlakozók:
1 x USB-C töltő kapu - akár 87 Watt teljesítménnyel
1 x Gigabit Ethernet - hálózattól függően 10/100/1000 Mb/s sebességgel
1 x HDMI kapu (videó és hang kimenet) - akár 4K felbontás 30 Herz képfrissítéssel
2 x USB-A 3.0 kapuk - akár 5 Gb/s névleges sebesség
1 x micro SD kártya olvasó

1 év garancia érvényes a termékre