Satechi Type-C Clamp Hub Pro

Praktikus kialakítású, a Thunderbolt 3 kapura illeszkedő USB-C csatlakozós elosztó egység, amely az iMac kijelző aljára kapaszkodik, és három darab USB-A, egy USB-C, egy mikró-SD és egy SD-kártya nyílást kínál.

Ár: bruttó 15 990 Ft

A Satechi az iMac és iMac Pro modellek tulajdonosai számára alkotott rendkívül ötletes megoldást az USB-C és USB-A kiegészítők, illetve SD és mikró-SD kártyák előoldali fogadására. A Satechi Type-C Clamp Hub Pro konstrukció egyetlen Thunderbolt 3 kaput foglal le, színben illeszkedik a gép alumínium anyagához, és ötletesen a szellőző nyílásba kapaszkodik, így áll stabilan az iMac kijelzője alatt. 

A Satechi Type-C Clamp Hub Pro kábelét csatlakoztatva az egységet csak fel kell helyezni az iMac vékony aljára úgy, hogy mindegyik kiálló műanyagfog bekapaszkodjon a légbeömlő nyílásba. Ezt követően a hátul lévő tekerő segítségével kettő akasztót be tudunk feszíteni a nyílásba, így az stabilan megkapaszkodik az iMac alján. Az elsőre furcsának tűnő megoldás rendkívül stabilan megáll, és igen praktikus, ráadásul színben illeszkedik az iMac-hez, az aluháznak pontosan követi a színét, illetve az iMac Pro sötét megjelenéséhez is idomul, ezáltal harmonikusan egészíti ki a professzionális asztali számítógépünket. 

Az egység három darab USB-A porttal rendelkezik, amelyek USB 3.0 szabványúak, egyenként 5 Gb/s átviteli sebességet kínálnak. Mellettük jobbra található az USB-C kapu, amely adatátvitelre szolgál, olyan egységek kapcsolhatóak rá, amelyek USB 3.1 Gen. 2. szabványon cserélnek adatot. E kapura rá tudjuk kapcsolni például a Satechi USB-C házba helyezett SSD meghajtónkat is. 

A megoldás legpraktikusabb vonása a kártyaolvasó. Az iMac-en ugyan van normál méretű SD-kártyaolvasó, de annak hozzáférése nem a legkényelmesebb, hiszen a gép hátán foglal helyet. Sokkal előnyösebb ezt a tudást az előoldalon elérni, többek között azért is, mert nem fordul elő, hogy a kültéri fényképezésnél jövünk rá, hogy az iMac hátában felejtettük a memóriakártyát. A Satechi Type-C Clamp Hub Pro megoldás egy mikró-SD nyílást is tartalmaz, amely révén az akciókamerák, a Garmin VIRB 360 és FiiO zenelejátszók által használt népszerű formátumot is tudjuk adapter használata nélkül olvasni. Némi sajátosság, hogy a kártyákat felirattal lefelé kell behelyezni, de ez könnyen megszokható paraméter. 

Kompatibilis minden olyan iMac modellel, amelyen Thunderbolt 3 (USB-C formátumú) kapu található, vagyis a 2017-től megjelent iMac és iMac Pro modellekkel. 

A Satechi Type-C Clamp Hub Pro tápellátás közben folyamatosan világít, tehát az alvó iMac esetén is fényt ad ki, amely némiképp kompromisszumot igénylő paraméter. Csak akkor nem világít, ha a gépet kikapcsoljuk vagy a kábelét kihúzzuk, amely némileg szokatlan működési módnak tekinthető. 

A Satechi Type-C Clamp Hub Pro megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől. 

Termék részletei
Nincsen készleten, de rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft