Satechi Thunderbolt 4 Dock

Sokoldalú és elegáns megjelenésű Thunderbolt 4 / USB 4 dokkoló megoldás a Mac-hez és az iPad Pro modellekhez számos hasznos csatlakozóval.

Ár: bruttó 118 000 Ft


Satechi Thunderbolt 4 Dock [ST-UCT4DM ]

A Satechi számos USB-C átalakító után megalkotta első igazán komoly, a szabványon legújabb képességeit magába ötvöző, Thunderbolt 4 alapú hardverét, a Satechi Thunderbolt 4 Dock nevű terméket, amely kompatibilis bármely Apple Silicon alapú Mac géppel, illetve a Thunderbolt 3 kapuval szerelt korábbi eszközökkel is. 

Satechi Thunderbolt 4 Dock [ST-UCT4DM ]

A Satechi Thunderbolt 4 Dock saját tápegységgel rendelkezik, vagyis alapvetően asztali megoldás, amely révén akár 96 Watt töltési teljesítményt képes biztosítani a csatlakoztatott mobil Mac számára. Ez a MacBook Air és MacBook Pro 13” modelleknek bőségesen elegendő, a MacBook Pro 14” példányoknak megegyezik a gyári gyorstöltésével, de a MacBook Pro 16” példányokat is tölti normál sebességgel. Ez a töltési teljesítmény csökken, ha több olyan eszközt csatlakoztatunk, amely tápellátást igényel.

A töltés a géphez is kapcsolatot biztosító egyik Thunderbolt 4 (USB-C) kapun keresztül történik. Emellett három darab szabad Thunderbolt 4 kapu található az eszközön, amelyek révén gyors külső perifériákat kapcsolhatunk a Mac-hez. Ezek a szabványnak megfelelően 15 Watt tápot képesek biztosítani például külső SSD meghajtók számára. 

A termék a régies megoldásokat kedvelők számára is kedvez: három darab USB-A 3.2 adatkapu is található rajta 10 Gb/s elméleti sebességgel, és az előoldalán egy USB-A 2.0 töltőport is helyet kapott, amellyel régebbi eszközeink mellől megmaradt kábeleink segítségével tölthetünk - például USB-A Lightning kábellel. Ez a kapu maximum 7,5 Watt tápellátást biztosít, tehát az iPhone számára dinamikus, az iPad modellek számára lassú töltést jelent. Az USB 3.2 portok minimális tápellátást biztosítanak, így USB-kulcsot el tudnak látni, de egy komolyabb tápigényű külső merevlemezt vagy lapolvasót nem, azokat mindenképpen saját tápellátással tudunk használni.

Satechi Thunderbolt 4 Dock [ST-UCT4DM ]

Alapvető kiegészítő a Gigabit Ethernet kapu, amely a szokványos RJ-45 formátumú, és a vezetékes hálózatok használói számára kedvez.

A Satechi a fényképészek szánára SD-kártya olvasót is helyezett a dokkjára, amely UHS-II minősítésű, és kompatibilis a mikró-SD adapterekkel is. 

Újdonságnak számít a dokkok világában a 3,5 milliméteres minijack hang kimenet, amely révén meglévő analóg hangrendszert is csatlakoztathatunk például az iPad Pro modellekhez, amelyeken nincsen minijack kapu, de már van Thunderbolt képesség. 

Részletes technikai paraméterek

Típusszám: ST-UCT4DM
Méret: 19,5 cm x 8,5 cm x 3 cm
Tömeg: 422 gramm
Tápegység: 20 Volt, 4,8 Amper
Thunderbolt 4 számítógép kapu: akár 96 Watt töltés
Csatlakozók: három darab szabad Thunderbolt 4 / USB 4 (USB-C), Gigabit Ethernet RJ-45, négy darab USB-A (ebből három USB 3.2, egy USB 2.0 töltőport), 3,5 mm minijack hang kimenet, SD-kártya olvasó (UHS-II)
Garancia: 1 év