Satechi Stand & Hub Mac mini alj SSD foglalattal

Többportos elosztó egység a Mac mini M1 modellekhez ezüstszürke színben, belső M.2 szilárdtest meghajtó foglalattal, USB-C kapcsolattal.

Ár: bruttó 28 990 Ft


A Satechi praktikus megoldása, a Mac mini alá helyezhető többportos elosztó egység egyik legésszerűbb továbbgondolási lehetősége a tárhely beépítés megoldása volt. E célra a Satechi a modern M.2 csatoló szabványt választotta, hogy gyors, ám megfizethető SATA szilárdtest meghajtót legyen mód beépíteni a gép alá, hogy a megszokott dinamikus élményt kapjuk a kiegészítő használatával is. A konstrukció kifejezetten az M1 processzorral szerelt, ezüstszürke színű Mac mini modellekhez készült, kizárólag azokkal kompatibilis. 

A Satechi Stand & Hub for Mac mini with SSD Enclosure nevű termék elődjének már megszokott csatlakozóit biztosítja: egy USB-C adat csatlakozót a jobb oldalon, amely 5 Gb/s sebességet biztosít, hasonlóan a mellette található három darab USB-A kapuhoz. Ezek a csatlakozók minimális feszültséget képesek biztosítani, így töltésre nem alkalmasak, és nem támogatnak tápegység nélküli merevlemezeket, külső meghajtókat, DVD-olvasókat sem. Adatátvitelre használhatóak. 

Kényelmes megoldás a vezetékes fejhallgatók felhasználói számára a 3,5 milliméteres klasszikus minijack csatlakozó előoldali kihelyezése.

Egy SD-kártya és egy mikró-SD író és olvasó zárja a sort, amelyek praktikusak a fényképezőgépek, drónok, akciókamerák felvételeinek letöltéséhez.

A Satechi Stand & Hub for Mac mini with SSD Enclosure különlegessége, hogy az aljába szilárdtest meghajtót építhetünk. Azt meg kell említeni, hogy a gyártó sajátos választása, hogy megmaradt a SATA szabványnál, de M.2 formátumot választott. Ez azt jelenti, hogy a régebbi Mac gépek bővítésénél használt NVMe SSD-k NEM KOMPATIBILISEK a termékkel, hanem a 2013. előtt elterjedt M.2 SATA megoldásokat kell keresnünk a piacon - ezek egyébként elérhetőek széles körben, és bár lassabbak NVMe társaiknál, jelentősen nem olcsóbbak, tehát alkalmazásuk nem jelent különösen nagy előnyt.

A beépített szilárdtest meghajtót használhatjuk fényképeink vagy filmjeink tárolásához, ha kis kapacitású Mac mini számítógépet választottunk. De természetesen alkalmas arra is, hogy Time Machine biztonsági mentésünk fusson rá, és folyamatosan legyen egy másolat a Mac tartalmáról.