Satechi Pro Hub Max

Sokoldalú, a gép oldalára illeszkedő elosztó egység a MacBook Pro 14" és 16" modellekre USB4, HDMI, USB-A, Ethernet, SD- és mikró-SD, USB-C és minijack aljzatokkal.

Ár: bruttó 35 000 Ft


Satechi Pro Hub Max

A Satechi Pro Hub termékvonala gyakorlatilag 2018. óta van velünk, és számos MacBook Pro felhasználó életét könnyítette meg az elmúlt években. A gyártó reagált az Apple új fejlesztési irányaira, egyrészt picit vastagabb terméket alkotott a vastagabbá vált gép oldalára való jobb felfekvés érdekében, továbbá a jobbról balra átkerült minijack csatlakozót is képes bevonni a láncolatba, vagyis nem csak lefoglalja azt, hanem vissza is adja a felhasználónak. 

Satechi Pro Hub Max

A Satechi Pro Hub Max a MagSafe 3 töltőportot teljesen szabadon hagyva a kettő darab Thunderbolt 4 kaput veszi igénybe a működéshez és tápellátáshoz, amelyből - balról jobbra haladva - egy USB4 portot bont ki 96 Watt töltési lehetőséggel és 6K kijelző támogatással 60 Herzen, és akár 40 Gb/s átviteli sebességgel, egy HDMI kapu található 4K felbontással és 60 Herz képfrissítéssel, egy darab USB-A (3.0) adatkapu 5 Gb/s elméleti átviteli sebességgel, SD-kártya és mikró-SD nyílás, egy Gigabit Ethernet hálózati kapu, egy USB-C adatkapu (3.1) 5 Gb/s elméleti átviteli sebességgel, illetve a lefoglalt minijack kapu helyett egy 3,5 milliméteres analóg, kétirányú minijack aljzat kapott helyet. 

A Satechi kifejezetten a MacBook Pro 14” és MacBook Pro 16” (Apple Silicon) modellekhez alkotta meg az egységet, amely asztroszürke és ezüstszürke színekben is elérhető. A téglatest alakzat külső sarkai finoman lekerekített megmunkálásúak, míg a belső oldalai a gépre simulnak. A minijack csatlakozó opcionálisan használható: alapból be van csukva, de kinyitható, ezáltal stabilabb tartást is biztosít a terméknek. (A minijack aljzat attól függetlenül működik, hogy a kapaszkodó minijack ál-csatlakozót bedugjuk-e vagy sem, mivel digitálisan történik meg a kommunikáció az integrált Via Technologies hangkártya segítségével.)

Satechi Pro Hub Max

A Satechi Pro Hub Max USB4 kapuja egyrészt alkalmas töltésre, ha nem a MagSafe 3 csatlakozót használjuk erre a célra. Ez a USB Power Delivery megfelelőség révén 96 Watt tápot képes átjuttatni, amely ugyan nem gyorstöltést, de hatékonyan ellátja a MacBook Pro modelleket. Az USB4 szabvány rendkívül előnyös és gyors adatátviteli megoldás, amely számos területen kompatibilis a Thunderbolt 3 és Thunderbolt 4 technológiával is. (Nyilván a hangkártyáinkat és digitális videós berendezéseinket a gép másik oldalán lévő Thunderbolt 4 kapuba kell csatlakoztatnunk, ha tökéletes működést várunk, hiszen számos ilyen eszköz közvetlenül a gépre kapcsolva működik az elvárt módon.)

Az USB4 kapu alkalmas arra is, hogy az Apple Pro Display XDR kijelzőnket csatlakoztassuk rá, de más nagy felbontású megjelenítő kapcsolatára is alkalmas. 

Kisebb felbontású eszközök bekötésére szolgál a HDMI kapu, amely a MacBook Pro 14” és MacBook Pro 16” tulajdonosok számára már alapból is adott. A Satechi úgy képzeli el a megoldást, hogy két külső kijelző használata esetén sem kell a gép alaplapi portját használni, hanem mindent bedughatunk a bal oldalra a Satechi Pro Hub Max nyílásába. És persze gondol azokra is, akik esetleg kettő darab HDMI kijelzőt használnak, hiszen nem mindenki a csúcskategóriás Apple kijelzőt választja, számukra pedig ideális lehet egy olcsóbb multimédia kategóriás megjelenítő HDMI kapcsolattal. E célra tehát rendelkezésre áll egy 4K felbontást támogató, 60 Herz képfrissítéssel üzemelő HDMI 1.4 kapu a terméken.

Satechi Pro Hub Max

A Gigabit Ethernet port a vezetékes hálózatok kedvelői számára hasznos. Mivel nagy helyet nem foglal, azok számára sem jelent hátrányt, akik sosem fognak vezetékes módon internetet elérni. Az eszköz a RealTek chipsetjét használja, amely egy bejáratott márka a hálózati eszközök világában. A System Preferences / Rendszerbeállítások program Network / Hálózat panelén aktiválva a kapcsolatot annak lehetőségeit azonnal kiaknázhatjuk. A WiFi használathoz szokott felhasználók számára döbbenetes eredményeket is produkálhat a vezetékes internet kapcsolat gyorsabb, kiegyensúlyozottabb működése egyes környezetekben. Vannak továbbá olyan munkahelyek, ahol biztonsági okokból a WiFi hálózat vagy nem érhető el, vagy komoly korlátozásokkal működik, és nem érünk el rajta keresztül minden szolgáltatást. E célra is hasznos a Gigabit Ethernet kapcsolat, nem beszélve a hálózati tárhelyek (NAS) és a vezetékes hálózati nyomtatók eléréséről bizonyos szakmák számára. 

Satechi Pro Hub Max

Alapvető értéket képez az SD-kártya foglalat azok számára, akik nagy tömegű képet vagy mozgóképet töltenek le a Mac-re ilyen módon. A MacBook Pro 14” és MacBook Pro 16” oldalán ugyan már található SD-kártya foglalat, de a Satechi Pro Hub Max révén akár egyszerre két kártyáról is tudunk letölteni, így például képeket a Photos / Fotók alkalmazásba, míg mozgóképet az iMovie vagy a Final Cut Pro felületére. Vagy akár ugyanabba az alkalmazásba: a Final Cut Pro támogatja azt a működési megoldást, hogy az egyik kártyáról elkezdjük a letöltést, és közben a másikról válogatva arról is töltünk le. E célra számos dupla kártyaolvasó megoldás létezik, amelyek nélkül is élvezhetjük ezt az élményt a Satechi Pro Hub Max révén, amely UHS-III sebességű, SD 4.0 szabványú olvasóval rendelkezik. 

Hasonlóan gyors a mikró-SD nyílás, amely az akciókamerák és drónok kedvelt szabványa. Az olvasó révén külön SD-kártya adapter nélkül tudjuk közvetlenül a mikró-SD kártyáról letölteni a felvételeinket. Számos nagy felbontású zenelejátszó is használ mikró-SD megoldást a belső tárhely bővítésére. Ezeket az eszközöket is el tudjuk látni kedvenc zenei produkcióinkkal a Satechi Pro Hub Max jóvoltából. 

A termék felénk eső részén található a 3,5 milliméteres minijack aljzat, amely analóg, 16-bites vagy 24-bites, 48 kHz-es kimenetként és analóg, 16-bites, 48 kHz-es bemenetként is használható. A számítástechnika világában elterjedt Via Technologies hangchipje vezérli a működését. 

A Satechi Pro Hub Max egyszerűen csatlakoztatható, a használata és működése célirányos. A gyártó alapvetően otthoni és irodai használatra szánja, amikor is egy mozdulattal csatlakoztatjuk egy sor kiegészítőnket a géphez. Szállítása során ügyeljünk arra, hogy a kis méretű, tömör USB-C csatlakozók ne szennyeződjenek, mert az apró szösz és porszemek okozhatnak működési zavarokat a Mac csatlakozóinál. 

Az eszközre egy év garancia érvényes.