AiiNO "All-in" USB-C Multiport Hub

Sokoldalú USB-C elosztó a MacBook és iPad Pro termékvonalhoz HDMI 2.0 kapuval és Gigabit Ethernet csatlakozóval.

Ár: bruttó 24 990 Ft

Az AiiNO számos hasznos Apple kiegészítője közül viszonylag késve jelent meg a piacon a klasszikus többportos adapter, az “All-in” USB-C Multiport Hub, amely azonban ennek köszönhetően számos fejlesztést is magába ölelt, amelyeket a korábban megjelent rivális termékek még nem nyújtanak. A sokoldalú termék elegáns és kis kivitelű testében HDMI 2.0 kapu és töltésre szolgáló USB-C port is helyet kapott.

Az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub alapvetően a MacBook Pro és MacBook Air modellekhez készült, de természetesen bármely USB-C vagy Thunderbolt 3 kapuval szerelt Mac-hez használható. Az iPadOS megjelenésével párhuzamban az újabb, már USB-C kapuval szerelt iPad Pro modellek is hasznát veszik a terméknek, és olyan praktikus képességekkel bírnak, mint az USB-C perifériák, a HDMI monitor kimenet vagy éppen a kártyaolvasó lehetősége - egyetlen eszközben, egyidejű használat mellett. 

Az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub a Mac bármely USB-C kapujára csatlakoztatható, rövid kábele révén kényelmes elhelyezést kínál az asztalon. A kábel elég hosszú ahhoz, hogy ideális távolságba rakhassuk a terméket a Mac-től, és az iPad Pro modellek esetén az iPad Pro Smart Keyboard Folio használata mellett is viszonylag jól elhelyezhető, és nem bizonytalanul lifeg a termék mellett - ez is egy olyan fejlesztési tapasztalat, amelyet az idő múlásával szerzett meg az AiiNO, és amely révén előnyösebb a termék több rivális produktumnál.

Az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub a Mac bármely USB-C kapujára csatlakoztatható, rövid kábele révén kényelmes elhelyezést kínál az asztalon. A kábel elég hosszú ahhoz, hogy ideális távolságba rakhassuk a terméket a Mac-től, és az iPad Pro modellek esetén az iPad Pro Smart Keyboard Folio használata mellett is viszonylag jól elhelyezhető, és nem bizonytalanul lifeg a termék mellett - ez is egy olyan fejlesztési tapasztalat, amelyet az idő múlásával szerzett meg az AiiNO és amely révén előnyösebb a termék több rivális produktumnál.

Az eszköz csatlakozói közül előre mutató megoldás a HDMI 2.0, amely természetesen 4K felbontást (3840 x 2160) biztosít 30 Herz képfrissítés mellett. (Az 1080p, azaz HD átvitel 60 Herz frissítéssel működik. Az eszköz lefelé kompatibilis a 720p és 480p forrásokkal és megjelenítőkkel is, vagyis egy kisebb felbontású kivetítőre is csatlakoztatható segítségével a forrás.)

A gyors vezetékes hálózati kapcsolatot az RJ-45 konnektor biztosítja, amely 10/100/1000 Mb/s Gigabit Ethernet kapu. A vezetékes csatlakozás napjaink túlterhelt WiFi hálózatai és interferencia paraméterei közben vonzó lehetőség, ha stabil és ultragyors kapcsolatra van szükségünk. A hálózati konfigurációt a Mac-en a System Preferences / Rendszerbeállítások program Network / Hálózat panelén tudjuk elérni, míg az iPad esetén a Settings / Beállítások alkalmazásban találjuk meg a vezetékes hálózatok beállítási lehetőségeit.

Az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub természetesen rendelkezik kettő darab USB-A kapuval is, amelyek USB 3.0 szabványúak, és portonként elméleti 5 Gb/s átvitelt tesznek lehetővé. Ezek segítségével USB kulcsokat, normál fogyasztású vagy éppen saját táppal rendelkező USB eszközöket csatlakoztathatunk. Az iPad modellekhez például MIDI billentyűzetet vagy hangkártyát is tudunk így a rendszerhez kapcsolni.

Az elosztón egy USB-C kapu is található, amely töltésre szolgál: a segítségével USB-C eszközöket tölthetünk, például egy MacBook Pro modellről valamilyen külső akkumulátort vagy például iPad Pro modellt. (Ez a port 30 Watt tápot enged át, tehát azon keresztül a MacBook Pro modelleket nem tudjuk dinamikusan feltölteni. Az USB-C kapu csatlakoztatott kiegészítők töltését szolgálja.)

Az efféle kiegészítők alapvető képessége a kártyák olvasása, így az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub is rendelkezik UHS-I képességű SD-kártya és mikró-SD kártyaolvasóval. Ennek segítségével a digitális fényképezőgépünk, akciókameránk tartalmát könnyedén letölthetjük a Mac-re vagy az iPadre, ahol a Photos / Fotók alkalmazásban vagy éppen az iMovie felületén használhatjuk fel a felvételeket. A konstrukció révén az iPad Pro valóban mobil és otthoni fotóstúdió lehet, hiszen dinamikusan tudunk képeket letölteni, azokat akár külső kijelző segítségével feldolgozni.

Megjegyzés: A kártyaolvasó írni is tudja a memóriakártyákat, vagyis az olyan nagy felbontású zenelejátszók, mint a FiiO termékei, szintén feltölthetők zenével az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub használatával.

A használat közben a termék fém háza hőt ad le, a hőelvezetés kulcsa a fém burkolat. Emiatt használat közben a termék erősen melegedhet. Ez nem rendellenes.

Az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub kialakítását tekintve az Apple ízlésvilágához illeszkedik: asztroszürke színű, vékony megoldás alumínium külső burkolattal és alumínium felületű USB-C csatlakozóval. 

Az AiiNO “All-in” USB-C Multiport Hub megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.