Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 SSD adapter

Ennek a hasznos adapternek a segítségével szabványos M.2 SSD-vel tehetőek gyorsabbá a Mac mini 2014 sorozatú asztali gépek.

Ár: bruttó 8 000 Ft


Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 SSD adapter

A Mac mini 2014-es szériája alap kiszerelésben több részéről is kompromisszumos termék volt: a mérete nem csökkent elődeihez képest, de az Apple alaplapra integrálta a memóriát, illetve korlátozta a tárhely bővítést: a SATA helyek számát megfelezte, és egy speciális adaptert igénylő módon kínált lehetőséget arra, hogy az Apple szabványtól eltérő M.2-es meghajtóit tudjuk beépíteni a házba.

Az iJoe.hu kínálatában elérhető Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 NVMe SSD adapter ezt az utóbbi területet forradalmasítja, mert nem szükséges többé elképesztően túlárazott kerettel Apple által szervizalkatrészként kínált meghajtót beépíteni, hanem az adapter révén a szabványos, általánosan elterjedt M.2 csatolós NVMe szilárdtest meghajtók beépítésére is lehetőség nyílik. Ennek révén a Mac mini 2014 sebessége jelentősen fokozható, használatának időtartama kinyújtható, hiszen a gépben gyárilag lévő szűk keresztmetszet, a merevlemez kiváltható, és a SATA hely mellett immáron az M.2 helyre is építhetünk be SSD-t, így akár 10 TB SSD tárhelyet is létrehozhatunk egy ilyen Mac mini modellben.

A Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 NVMe SSD adapter a Mac mini 2014 alaplapján lévő, alapból üres csatlakozó felületre illeszkedik, és befogadó helyet biztosít egy szabványos M.2 SSD számára, mint a Crucial P1 vagy a Transcend 220s sorozata. (Ezen két típust teszteltük a Mac-ben, és megfelelő működési mechanizmust tapasztaltunk. Ezek a meghajtók nem okoznak túlmelegedést, nem dobálja el őket a rendszer, illetve nem okoznak alvási és ébredési gondokat, mint néhány rivális megoldás.) Az SSD-k kapcsán követelmény az NVMe megfelelőség, illetve a 22 mm x 80 mm maximális méret.

Akik a Mac mini 2014 belső felépítését ismerik, tudják, hogy az SSD csatlakoztatásához szükséges alaplapi port magasabban található, mint a SATA meghajtó teteje, amelyre az utólag beépített SSD felül. Az Apple ezt gazdaságtalan módon a teljes nagy műanyag keret cseréjével oldja meg, amelyen kiálló csavarhelyek találhatóak az SSD rögzítéséhez. A Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 NVMe SSD adapter ezt a szintbeli különbséget egy távtartó szivaccsal tölti ki, amelynek alja ráadásul 3M ragasztó, így az adapter kiválóan rögzül a SATA meghajtó műanyag keretének tetejére. Amennyiben SATA meghajtót cserélünk, a már beépített Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 NVMe SSD adapter a SATA kerettel együtt kerül ki a gépből, az alaplapi csatlakozásról egyszerűen finoman felemelve tudjuk leválasztani, így a ragasztó továbbra is tart, de a Mac mini szétszedésének sincs fizikai akadálya.

Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 SSD adapter

Az iJoe.hu előre egyeztetett időpontban a bővítés elvégzésére is lehetőséget kínál. A bruttó 12.000 Ft-os beavatkozásban a gép belső kitakarítása, portalanítása is benne foglaltatik. A beépítés során rendszert telepítünk az SSD-re, így az működőképesen kerül átadásra, illetve igény esetén bruttó 6.000 Ft-os áron a korábbi meghajtó tartalmát át tudjuk költöztetni az SSD-re

Azon Mac mini modellek, amelyek a Blitz Micro Mac mini 2014 M.2 NVMe SSD adapter segítségével kapnak belső SSD-t, a gyári SATA lemez sebességének többszörösét nyújtó írási és olvasási teljesítményt biztosítanak. A SATA SSD meghajtók körülbelül kétszerese érhető el az így beépített meghajtó jóvoltából, amelynek a Mac mini alaplapi technológiája szab csupán korlátot. Az 1000 MB/s környéki és fölötti teljesítmény azonban meggyőzően gyors ahhoz, hogy a Mac mini 2014-es modelljei továbbra is vonzó és meggyőző használati élményt biztosítsanak. 

Az iJoe.hu a tőlünk vásárolt eszközök esetén minimum 24 hónap garanciát biztosít, amely az adapterre és a szilárdtest meghajtóra is vonatkozik. (Hozott SSD beépítése esetén a munkadíj 18.000 Ft, és a garancia természetesen csak az adapterre él.) 

Részletes technikai paraméterek

Kompatibilis a Mac mini 2014-es modellekkel (Macmini7,1).
Típusszámok: MGEM2MP/A, MGEN2MP/A, MGEQ2MP/A.
Rendszerkövetelmény: macOS 10.13 vagy újabb.
NVMe SSD mérete: 22 mm szélességű, 80 mm hosszúságú meghajtók férnek el.